Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο νούμερο 3 της Ευρώπης και στο 16 του κόσμου ο Σγουρόπουλος στα ranking list των νέων

DSC5804

 DSC5804Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε τους πίνακες αξιολόγησης του Φεβρουαρίου και η σημαντικότερη είδηση για την ελληνική πλευρά αφορά και πάλι στον Γιάννη Σγουρόπουλο. Στην κατηγορία των νέων βρίσκεται πια στο νούμερο 16 της παγκόσμιας κατάταξης (από το 19) και στο 3 της ευρωπαϊκής (από το 4)! Με τα αποτελέσματά του τον Ιανουάριο ο Ελευσίνιος πρωταθλητής εμφανίζει 40 βαθμούς περισσότερους σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στο Σότσι στο μεταξύ και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων, ο Σγουρόπουλος πανηγύρισε το βράδυ πρόκριση και στον 2ο γύρο του διπλού Νέων ανδρών, ενώ πληροφορήθηκε τους αντιπάλους του στα γκρουπ της 2η φάσης του απλού. Η τύχη δεν τον ευνόησε, βρίσκει μπροστά του τρεις πολύ δυνατούς αθλητές, αλλά φυσικά θα τα δώσει όλα για να πάρει ξανά μία από τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ και το εισιτήριο για την 3η φάση και την πρώτη 16άδα της διοργάνωσης. Ο 17χρονος πρωταθλητής βρέθηκε στο 7ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (επικεφαλής), τον πολιτογραφημένο Γερμανό Κιου Ντανγκ και τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο. Όλα τα ματς γίνονται αύριο. Στην πρώτη αγωνιστική κοντράρει τον κινεζικής καταγωγής Κιου στις 11:00 ώρα Ελλάδας (12:00 τοπική). Στις 15:20 αντιμετωπίζει τον Λεβένκο και στις 18:40 τον Ζούντι. Με βάση τα τραπέζια που ανακοινώθηκαν δεν προβλέπεται ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ.

Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος και ο Ρουμάνος συμπαίκτης του Ράρες Σίπος (νούμερο 2 πλέον στην Ευρώπη στους εφήβους) απέκλεισαν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32») τους Μιγκέλ Άνχελ Βιτσέζ/Μασιέλ Κολοντιέτζικ από την Ισπανία και την Αυστρία αντίστοιχα με 3-1 σετ (8-11, 11-8, 11-8, 11-6). Στον γύρο των «16» αναλαμβάνουν πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς συναντούν μεθαύριο Σάββατο το 1ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ρώσους Σάντι Ισμαΐλοφ/Κονσταντίν Τσερνόφ. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 10:10 ώρα Ελλάδας, θα γίνει στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά από το lalola1.tv.

Sochi Gerasimatou_diploΣτο διπλό γυναικών η Γερασιμάτου και η Μάρτα Σάντος από την Πορτογαλία αποκλείστηκαν φυσιολογικά στον 1ο γύρο από τις Ζανγκ Σουάν Σου/Έμα Λαμπόσοβα από την Ισπανία και τη Σλοβακία αντίστοιχα. Έχασαν 3-0 και άσκησαν πίεση μόνο στο 3ο σετ  (4-11, 5-11, 9-11). Με αυτό το ματς ολοκληρώθηκε η παρουσία της Ιωάννας στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Έκανε πολύ καλή προσπάθεια κι έδειξε ότι μπορούσε να πάρει την πρόκριση στο δεύτερη φάση. Δυστυχώς στο τελευταίο ματς δεν μπορούσε να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό, με την Τσέχα να μην έχει κανένα πρόβλημα να επιτίθεται στο κομπίνα-λάστιχο της Ιωάννας, όμως η πρόκριση ίσως κρίθηκε στον πρώτο αγώνα με τη Λουέν. Εκεί όπου με το σκορ στο 2-2 είχε δύο σετ μπολ για να προηγηθεί κι αν είχε φτάσει στη νίκη θα έπαιρνε και την πρόκριση με βάση τα άλλα αποτελέσματα. Ο απολογισμός της ήταν θετικός κι έδειξε ότι μπορούσε να «χτυπήσει» και τη δεύτερη αθλήτρια του γκρουπ», σχολίασε για τη Γερασιμάτου ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και αναφορικά με τη νέα προοπτική για τον Σγουρόπουλο επισήμανε: «Στην πρώτη φάση κατ΄αρχάς, ήταν αρκετά καλός. Τώρα η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με πολύ καλούς αθλητές που είναι από πάνω του στη διεθνή κατάταξη, αλλά εδώ που έφτασε μόνο να κερδίσει έχει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Θα δώσει τρία πολύ δύσκολα, αλλά ωραία παιχνίδια και είναι ευκαιρία να δείξει ότι δίκαια βρίσκεται στους καλύτερους αυτής της ηλικιακής κατηγορίας».  

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Επιστρέφοντας στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης να σημειωθεί ότι γενικά υπήρξαν …ανοδικές τάσεις από τους Έλληνες αθλητές. Στην κατάταξη των ανδρών ο Γκιώνης μετακινήθηκε στο νούμερο 34 από το 35 του Ιανουαρίου παρότι έχει δύο βαθμούς λιγότερους (2.395 από 2.397). Από τον προηγούμενο μήνα αξιολογήθηκαν οι αγώνες του στο ουγγρικό όπεν και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εναντίον της Αγγλίας. Στις ίδιες διοργανώσεις είχε συμμετοχή και ο Γιάννης Σγουρόπουλος και χάρη κυρίως στη νίκη του επί του Άγγλου Σάμουελ Γουόκερ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ανέβηκε 29 θέσεις. Έφτασε σε νέο ρεκόρ καριέρας και είναι στο νούμερο 279 από το 308 του Ιανουαρίου. Ο Κώστας Παπαγεωργίου είχε ουσιαστικό όφελος έπειτα από τη νίκη του κόντρα στον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ την περασμένη εβδομάδα. Πρόσθεσε 18 πόντους στο ενεργητικό του και ανέβηκε στο νούμερο 126 από το 132 του περασμένου μήνα (σύνολο πόντων 2.003). Αντίθετα, ο Καλλίνικος Κρεεάνγκα συμπλήρωσε κάποιους μήνες χωρίς αξιολογημένα παιχνίδια και βγήκε από τους πίνακες.

Από τα νεότερα παιδιά ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετακινήθηκε στο νούμερο 418 (από 447) και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 684 (από 729). Επίσης, ύστερα από πολύ καιρό προέκυψαν δύο επανεμφανίσεις έμπειρων Ελλήνων αθλητών. Είναι του Γιάννη Γεωργαντά της Φιλίας Ορεστιάδας και του Κλαούντιο Κύρου του Α.Ο. Ελληνικού επειδή τον Δεκέμβριο έλαβαν μέρος στο ανοιχτό πρωτάθλημα της Φινλανδίας. Πήραν βαθμούς με τις νίκες τους κι ας μην έφτασαν σε κάποια διάκριση και εμφανίζονται στις θέσεις 448 και 498 αντίστοιχα. Οι έφηβοι Γιώργος Σταματούρος και Δημήτρης Κορδούτης βγήκαν από τους πίνακες.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών οι Ελληνίδες αθλήτριες είχαν άνοδο λόγω της συμμετοχής τους στο ουγγρικό WorldTour. Η Κατερίνα Τόλιου ανέβηκε στο νούμερο 179 από το 193 του προηγούμενου μήνα. Η Μαρία Χριστοφοράκη πήγε στο 269 (από 290), η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 296 (από 330), ενώ η Γεωργία Ζαβιτσάνου επέστρεψε στους πίνακες και είναι στο νούμερο 353. Από τις νεότερες κοπέλες η Κωνσταντίνα Παρίδη της κατηγορίας Ελπίδων και οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου και Ελισάβετ Τέρπου δεν εμφανίζονται στη διεθνή κατάταξη αυτόν τον μήνα.

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

Αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται την Κυριακή η σχολή διαιτησίας, που οργανώνει στη Χίο η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Συνάντησε καλή ανταπόκριση με 20 δηλώσεις συμμετοχής, μάλιστα μία προέρχεται από την Αθήνα. Η σχολή θα γίνει στην αίθουσα του Παγχιακού Γ.Σ., στο 4ο Γυμνάσιο Χίου (Παναγία Λέτσαινα) και πρόκειται να την παρακολουθήσουν 15 άνδρες και 5 γυναίκες. Θα διδάξει η διεθνής επιδιαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου. Οι συνολικές ώρες λειτουργίας της σχολής θα είναι 12,5 και τα μαθήματα προγραμματίστηκε ν’ αρχίσουν αύριο το απόγευμα στις 18:30. Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις θα ανακηρυχθούν επίσημοι διαιτητές και θα ενταχθούν στην κατηγορία των Δόκιμων, όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει.

 

* Ο Σγουρόπουλος στην προθέρμανση του πρόσφατου αγώνα με την Αγγλία στο Σ.Ε.Φ. (Φωτό Πέτρος Βήττας) .

* Στη φωτό 2 η Γερασιμάτου με τη Σάντος (στο βάθος) από τον αγώνα τους στο διπλό

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ