Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με Μπολ, Φέγκερλ και Μ. Κάρλσον ο Γκιώνης στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16

Euro Top_16_me_Groth_protherman

Euro Top_16_me_Groth_prothermanΤους αντιπάλους του στην 1η φάση του Τοπ 16 της Ευρώπης, που αρχίζει αύριο και τελειώνει την Κυριακή στην Αντίμπ της Γαλλίας, έμαθε ο Παναγιώτης Γκιώνης αργά το απόγευμα. Από την 4η και τελευταία σειρά των seeding ο κορυφαίος αμυντικός κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση στην 8άδα απέναντι στον Γερμανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Τίμο Μπολ (συμπαίκτη του μέχρι πέρσι στη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ), τον Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ, πρωταθλητή Ευρώπης το 2015 στο διπλό ανδρών και τον Σουηδό Ματίας Κάρλσον, σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης στο διπλό μικτό. Αρχίζει τα παιχνίδια του στο γυμναστήριο Juan-Les-Pins αύριο στις 11:45 ώρα Ελλάδας με τον Φέγκερλ. Το διαδικτυακό laola1.tv έχει προγραμματίσει ζωντανές μεταδόσεις και από τα 4 τραπέζια της αίθουσας.

Στον πάγκο θα βρίσκεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, ο οποίος έδειξε ευχαριστημένος από την κλήρωση. «Θα έλεγα ότι με βάση το γεγονός ότι μπήκε από την τέταρτη σειρά στην κλήρωση, έπεσε στον πιο βατό από τους ομίλους. Είναι όμιλος που μας άρεσε και υπάρχουν πολλές πιθανότητες για την πρόκριση στα προημιτελικά. Τον Φέγκερλ τον είχε νικήσει σχετικά εύκολα στην τελευταία τους συνάντηση, που ήταν σε διασυλλογικό επίπεδο, όταν ο Παναγιώτης έπαιζε στην Ανζέ. Κόντρα στον Ματίας εμφανίζει τρεις συνεχόμενες νίκες, όχι εύκολες πάντως. Τον Μπολ δεν τον έχει νικήσει ποτέ, πάντως οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά.  Συμπερασματικά έχει στο γκρουπ έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, που γνωρίζει πολύ καλά την άμυνα, τον Μπολ και δύο ακόμα αθλητές απολύτως στα δικά του μέτρα, με τους οποίους τα έχει πάει καλά στο παρελθόν. Η κλήρωση δείχνει καλή, μακάρι αύριο να φανεί και στην πράξη».

Στην πρεμιέρα ο Γκιώνης συναντά τον Φέγκερλ. Στις 16:15 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τον Κάρλσον και στις 20:45 τον Μπολ. Οι δύο πρώτοι αθλητές από το κάθε γκρουπ παίρνουν την πρόκριση για την επόμενη φάση ώστε να σχηματίσουν την 8άδα των νοκ άουτ.

Όλα τα γκρουπ της αρχικής φάσης των αγώνων:

Γκρουπ Α

Ντιμίτρι Οβτσαροφ (Γερμανία)

Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία)

Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)  

ΓΚΡΟΥΠ Β

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

Εμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

Κου Λέι (Ουκρανία)

ΓΚΡΟΥΠ C

Τίμο Μπολ (Γερμανία)

Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία)

Ματίας Κάρλσον (Σουηδία)

Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

ΓΚΡΟΥΠ D

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

Αντρέι Γκάσινα (Κροατία)

Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία)

Το χάλκινο μετάλλιο το 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν είναι η καλύτερη θέση έως τώρα για τον πολύπειρο άσο στον θεσμό. Στον «μικρό» τελικό είχε σημειώσει οριακή νίκη με 4-3 σετ κόντρα στον Γάλλο Σιμόν Γκοζί. Εκείνο το πλασάρισμα τού είχε δώσει και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν επίσης παρών στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 το 2014 και το 2016. Στη Λωζάνη πριν από τρία χρόνια είχε κατακτήσει την 7η θέση, ενώ πέρσι δεν έκανε καλή πορεία και αποκλείστηκε στα γκρουπ.

Ιστορία στη διοργάνωση έχει γράψει βέβαια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Κορυφαία στιγμή του η κατάκτηση του τροπαίου το 2011 στη Λιέγη, ενώ και το 2007 είχε φτάσει στον τελικό του Τοπ 12 (ο θεσμός με την προηγούμενη μορφή του). Στο ενεργητικό του έχει και χάλκινα μετάλλια.

 

* Στη φωτό ο Γκιώνης σε ώρα προθέρμανσης σήμερα στην Αντίμπ με τον Δανό Γκροθ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ