Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με επικεφαλής την Πεσότσκα έρχεται η Ουκρανία για τον αγώνα με την Ελλάδα

Με επικεφαλής την κορυφαία της αθλήτρια, τη Μαργαρίτα Πεσότσκα, θα έρθει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα η Ουκρανία για τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στην εθνική μας ομάδα των γυναικών. Εν αναμονή των δύο αναμετρήσεων, που έχουν να δώσουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα στις 18 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η ομοσπονδία της Ουκρανίας είναι η πρώτη που ενημέρωσε χτες την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τα μέλη της αποστολής της και τώρα αναμένεται η ανάλογη ειδοποίηση και από τους Ρώσους για την ανδρική τους ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα θα τεθεί αντιμέτωπη στις 6μ.μ. με την Ουκρανία για το γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας γυναικών (Challenge Division) και στις 8μ.μ. με τη Ρωσία για το γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας ανδρών (Championship Division).

Οι Ουκρανές λοιπόν, θα στηριχτούν στην πρώτη τους αθλήτρια στην παγκόσμια (και άρα και στην ευρωπαϊκή) κατάταξη, από κει και πέρα όμως, η σύνθεσή τους δεν…απαγορεύει στην ελληνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλό. Ο λόγος είναι ότι η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαργαρίτα Πεσότσκα, μητέρα της προαναφερόμενης αθλήτριας, άφησε εκτός αποστολής τις δύο επόμενες παίκτριες της ομάδας στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Η Τατιάνα Μπιλένκο και η Γκάνα Γκαπόνοβα, που είναι στη 40η και 55η θέση αντίστοιχα στην ευρωπαϊκή κατάταξη, θα μείνουν στην πατρίδα τους και θα χρησιμοποιηθούν η 22άχρονη Ευγενία Βασίλιεβα και η 20χρονη Πολίνα Τριφόνοβα. Η Βασίλιεβα βρίσκεται στο νούμερο 164 του ευρωπαϊκού ranking list, η Τριφόνοβα στο 117, ενώ η Πεσότσκα φιγουράρει σε πολύ υψηλή θέση και συγκεκριμένα στο νούμερο 15. Στην εντός έδρας πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ντόνετσκ, η Ουκρανία είχε νικήσει 3-2 τη Σουηδία στηριζόμενη στις Πεσότσκα, Μπιλένκο και Γκαπόνοβα.

«Θεωρητικά είναι σίγουρα καλύτερο για μας που δεν έρχονται η Μπιλένκο και η Γκαπόνοβα, που πέρα από την αναμφισβήτητη αξία τους είναι και αθλήτριες με δύσκολο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Γνωρίζουμε όμως, ότι είναι πολύ αξιόλογες και οι δύο νεαρές αθλήτριες, που πρόκειται να έρθουν. Μπορούμε να κυνηγήσουμε κάτι ουσιαστικό στο ματς, αλλά βέβαια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να παίξουμε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι στην πρεμιέρα στη Σερβία», τονίζουν οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας, που συνεχίζουν εντατικά την προετοιμασία τους στο φαληρικό στάδιο υπό τις οδηγίες του Γιώργου Καρύτσα.

Να σημειώσουμε ότι η Πεσότσκα βρίσκεται στο νούμερο 15 της ευρωπαϊκής κατάταξης Σεπτεμβρίου, η Τριφόνοβα στο 117 και η Βασίλιεβα στο 164.

* Οι προπονητές των εθνικών μας ομάδων Κώστας Βατσακλής και Γιώργος Καρύτσας δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τους αθλητές και τις αθλήτριες αντίστοιχα, τους οποίους υπολογίζουν για τους επικείμενους αγώνες.

* Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ανέβηκε η κλήρωση του Τοπικού Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε χτες. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο σε πέντε περιοχές για τους άνδρες και τέσσερις για τις γυναίκες. Αγώνες θα γίνουν για την Αττική, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη και τις Χίο-Μυτιλήνη, αντίθετα για τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα μετατέθηκαν για τις 20-21 Οκτωβρίου, επειδή υπάρχει πρόβλημα με τους αγωνιστικούς χώρους των Τοπικών Επιτροπών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στην Κρήτη οι αγώνες θ’ αφορούν μόνο τους άνδρες.

* Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθούν οι κληρώσεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων 2012-2013.

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ