Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η αρχή στη 2η φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας για 11 Έλληνες

Kioufi France_

Kioufi France_Εκκίνηση είχε αυτό το Σαββατοκύριακο στη Γαλλία η 2η φάση των γκρουπ στις National κατηγορίες. Πρόκειται για τις διασυλλογικές κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την 3η έως την 5η , όπου ως γνωστόν, είναι εντονότερη από ποτέ φέτος η παρουσία Ελλήνων αθλητών. Οι «ξενιτεμένοι» έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην 1η φάση, που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο κι επιδιώκουν καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα και στη συνέχεια. Αυτές τις ημέρες έκανε πετυχημένο ντεμπούτο σε πρωτάθλημα του εξωτερικού η πρώην διεθνής Αλίκη Κιούφη (φωτό), ενώ αγωνίστηκαν ακόμα οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Γιάννης Παπαδάκης, Νίκος Αντωνιάδης, Κώστας Χατζηλυγερούδης, Μαρία Χριστοφοράκη, Όλγα Γεωργοπούλου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Στα γαλλικά πρωταθλήματα μετέχουν και οι Αντώνης Μαλινάκης, Γεωργία Ζαβιτσάνου, που απουσίασαν στην πρεμιέρα της 2ης φάσης, ενώ στη Γερμανία συνεχίζει τους αγώνες της στην 3η κατηγορία η Έλλη Φίσερ. Επιγραμματικά τα τελευταία νέα σύμφωνα πάντα και με τις πληροφορίες, που συλλέγουμε από τους Έλληνες πρωταθλητές:

Στη National 1 των ανδρών (3η κατηγορία) η Ρομάν του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη μετέχει πια στο 4ο γκρουπ. Με μικρή αλλαγή προγράμματος άρχισε με δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο και είχε 1 νίκη και 1 ήττα. Στην πρεμιέρα το Σάββατο ήρθε ήττα 8-6 εκτός έδρας από την Κρεσό. Ο Κωνσταντινόπουλος τα πήγε πολύ καλά με 3 νίκες στο απλό, ενώ ο Αγγελάκης, που δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση στα πρώτα του παιχνίδια μετά από τραυματισμό, εμφάνισε 2 ήττες και 1 νίκη. Οι δύο πρωταθλητές έπαιξαν μαζί στο διπλό κι έχασαν. Την Κυριακή η Ρομάν αντιμετώπισε εκτός έδρας και την Τουρ 4S για την 3η αγωνιστική και πήρε δύσκολη νίκη με 8-5. Το ελληνικό δίδυμο ήταν ακόμα πιο αποτελεσματικό με τον Αγγελάκη να έχει 3 νίκες στο απλό, τον Κωνσταντινόπουλο 2 νίκες και μαζί να επικρατούν και στο διπλό. Με αγώνα παραπάνω η Ρομάν είναι 1η τώρα με 4 βαθμούς.

Επίσης στη National 1 η Ρουέν 2 του Γιάννη Παπαδάκη προχωρά από το 3ο γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική αυτής της φάσης κάμφθηκε στην έδρα της από την πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, τη Λεβαλουά 1, με 8-3. Έδωσε εκτάκτως και το δεύτερο παιχνίδι της και γνώρισε νέα ήττα, αυτή τη φορά εκτός έδρας από τη Νιορτ με 8-4. Ο Παπαδάκης πήρε μέρος και στα 2 ματς, αλλά ηττήθηκε σε 4 πολύ δύσκολα παιχνίδια. Κατάφερε πάντως, 2 νίκες στα ισάριθμα ματς του διπλού.

Στη National 2 (4η κατηγορία) η Καπέλ λα Γκραντ 1 του Κώστα Λαγογιάννη και του Νίκου Αντωνιάδη αγωνίζεται τώρα στο 8ο γκρουπ. Άρχισε τους αγώνες της στην έδρα της και ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρεν με 8-2. Οι Έλληνες διεθνείς ήταν πολύ αποδοτικοί. Είχαν από 2 νίκες στο απλό κι έφεραν μαζί στο φινάλε και το θετικό αποτέλεσμα στο διπλό.

Stamatouros Gallia_reportΕπίσης στη National 2 και το 8ο γκρουπ η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου άρχισε με εντός έδρας ντέρμπι εναντίον της Χάβρης. Ύστερα από συναρπαστική αναμέτρηση πήρε τη νίκη με 8-6 και διατηρεί βάσιμες ελπίδες για την άνοδο. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων ήταν εξαιρετικός και πέτυχε 3 νίκες στο απλό και άλλη 1 στο διπλό (στη φωτό τοπική εφημερίδα τον φιλοξενεί σε αγωνιστικό στιγμιότυπο συνοδεύοντας το ρεπορτάζ για τους αγώνες).

Στη National 3 των ανδρών (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη συνεχίζει στο 11ο γκρουπ. Στο πρώτο ματς έχασε εκτός έδρας 8-1 από τη Φόρμπας, αλλά ο Χανιώτης πρωταθλητής ήταν απών.

Στην ίδια κατηγορία προχωρά σε νέο γκρουπ (το 12ο) και η Βιλέρ λε Νανσί του Κώστα Χατζηλυγερούδη. Στην 1η αγωνιστική νίκησε τη Neuves Maisons 2 με 8-4. Ο Πατρινός αθλητής, που ζει μόνιμα στη Γαλλία, δεν μετείχε στο συγκεκριμένο ματς και γενικά συμφώνησε να παίξει σε αυτή τη φάση λίγες φορές στην 1η ομάδα και να ενισχύσει κυρίως τη Βιλέρ 2, η οποία θέλει ν’ ανέβει κατηγορία. Η 2η ομάδα της Βιλέρ αγωνίζεται στην 7η κατηγορία, τη λεγόμενη Elite. Στο Σάββατο είχε αγώνα, έφερε 7-7 εκτός έδρας με την Ανούλ και ο Χατζηλυγερούδης είχε 2 νίκες και 1 ήττα.

Στις γυναίκες η ελληνική συμμετοχή αρχίζει επίσης από τη National 1 (3η κατηγορία). Στο 1ο γκρουπ της 2ης φάσης βρίσκονται η Σεν Πιερέζ της Μαρίας Χριστοφοράκη και της Γεωργίας Ζαβιτσάνου και η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη. Στην εναρκτήρια αγωνιστική η Σεν Πιερέζ επιβλήθηκε 8-1 εκτός έδρας της Σίλτιγχαϊμ. Η Χριστοφοράκη σημείωσε 1 νίκη και 1 ήττα στο απλό και άλλη 1 νίκη στο διπλό. Η Ζαβιτσάνου ήταν απούσα. Στο ίδιο γκρουπ η Εσιρόλ άρχισε με ήττα 8-3 εκτός έδρας από την Ετιβάλ. Η Πατρινιά διεθνής είχε σε προσωπικό επίπεδο 1 νίκη στο απλό και 1 στο διπλό.

Η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου, μετά την άνοδο στη National 2 (4η κατηγορία), συνεχίζει στο 1ο γκρουπ. Έδωσε δύο αγώνες το Σαββατοκύριακο ύστερα από δική της αίτημα για αλλαγή στο πρόγραμμα και σημείωσε ισάριθμες νίκες. Ξεπέρασε με 8-3 εκτός έδρας την Μπετούν και με 8-6 εντός έδρας τη Σαλόν. Η πρώην διεθνής αθλήτρια ήταν εντυπωσιακή γι’ άλλη μια φορά και άρχισε χωρίς ήττα τη 2η φάση. Πέτυχε συνολικά 6 νίκες στο απλό και 2 στο διπλό!

Με το δεξί άρχισε τους αγώνες της σε ξένο πρωτάθλημα η Αλίκη Κιούφη. Η ομάδα της, η Γκραν Κουεβίλ ACLT 2, μετέχει στο 6ο γκρουπ της National 3 (5η κατηγορία) και το Σάββατο επιβλήθηκε εντός έδρας της Ζουέ λε Τουρ με 8-1. Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού με τη φανέλα του Δ.Α.Ο. Ταύρου πέτυχε το απόλυτο με 2 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό. Η νέα ομάδα της είναι από τις καλύτερες του γκρουπ κι έχει θέσει στόχο την άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία.

Fischer Germany_teamΣτη Γερμανία και το πρωτάθλημα της 3ης κατηγορίας γυναικών μπήκε νικηφόρα στη χρονιά η Ροντινγκχάουζεν της Έλλης Φίσερ. Για την 8η αγωνιστική κατέβαλλε χτες εντός έδρας την Κάσελ με 6-3. Η διεθνής νεάνιδα επικράτησε στο μοναδικό ατομικό της παιχνίδι. Η ομάδα της είναι ισόβαθμη με την Γκέτινγκεν στην κορυφή (12 βαθμοί), αλλά έχει έναν αγώνα παραπάνω. Στη φωτό η Φίσερ με συμπαίκτριές της στο γερμανικό κλαμπ μετά από νικηφόρο ματς στο πρωτάθλημα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ