Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι καλύτερες εικόνες για το άθλημα και στο φετινό αναπτυξιακό της Πάτρας

Patra 2017_aponomi_pampaidon

Patra 2017_aponomi_pampaidonΑπόλυτα θετικό ήταν και φέτος το αποτέλεσμα από το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Πάτρας. Με 147 συμμετοχές (από τις 150, που υπήρχαν στις κληρώσεις γκρουπ), άψογη οργάνωση και πολυ καλές συνθήκες το 7ο όπεν «Ιωάννης Ασημακόπουλος» τίμησε το μέλλον της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πρόσφερε όμορφες στιγμές. Ήταν το 8ο στο φετινό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το οργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Πατρέων και αποτέλεσε και προάγγελο του μεγάλου τελικού του θεσμού, που θα διεξαχθεί επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα τον Μάιο. Οι αγώνες έγιναν στο άνετο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» και όπως κάθε χρόνο ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του πρώην προέδρου της Τ.Ε. κι επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Την πρωτιά κατέκτησαν ο Γιάννης Πετρόπουλος στους Νέους άνδρες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Ευγενία Καραθανάση στις παγκορασίδες.

Patra 2017_organotikiΗ πολύωρη αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου έλαβε χώρα σε 14 τραπέζια και το πρόγραμμα κύλησε ομαλά με την ιστοσελίδα της διοργάνωσης να παρέχει συνεχή ενημέρωση. Εκτός από ομάδες της Πελοποννήσου είχαν αθλητές και αθλήτριες σύλλογοι από την Αθήνα, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και τη Χίο. Χάρη στους χορηγούς εξασφαλίστηκαν διάφορες παροχές προς τα παιδιά και τους προπονητές τους. Οι αθλητές είχαν στη διάθεσή τους αναψυκτικά από την εταιρεία Λουξ, που ανέλαβε και φέτος μέγας χορηγός των αγώνων, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια, αναψυκτικά, μπανάνες, πατέ ελιάς και γάλατα. Οι προπονητικές πήραν παραδοσιακά λουκούμια και μπουκαλάκια με κρασί μαυροδάφνη.

Το αγωνιστικό επίπεδο κυμάνθηκε σε υψηλά στάνταρ και καταγράφηκαν σπουδαία παιχνίδια. Στους Νέους άνδρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Γιάννης Πετρόπουλος, που ήταν και 1ο φαβορί. Στον τελικό κατέβαλλε τον Κωνσταντίνο Κορδαλή με 3-0 σετ (11-9, 11-3, 11-8). Την 3η θέση διεκδίκησαν οι συμπαίκτες στον Διόνυσο Αναστάσιος Ασημακόπουλος και Απόστολος Δουκέρης και επικράτησε ο πρώτος με 3-2 σετ.

Στους νέους έφτασε σε δεύτερη πρωτιά φέτος ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον τελικό με το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Στράτο Δαμιανή με 3-0 σετ (11-4, 11-9, 11-6). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός όπου ο Δημήτρης Στάμου έκαμψε τον Κωνσταντίνο Λυκοστράτη.  

Δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες. Ήταν νούμερο 2 του αγωνίσματος. Στον συναρπαστικό τελικό λύγισε την Ιωάννα Γερασιμάτου (Νο 1) με 3-1 σετ (11-7, 11-8, 7-11, 11-6).

Στους παίδες πανηγύρισε και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης δεύτερο χρυσό μετάλλιο φέτος. Στον τελικό ο Πατρινός αθλητής αντιμετώπισε για πολλοστή φορά φέτος τον Γιάννη Δαμιανή και τον ξεπέρασε με 3-1 σετ (11-7, 12-10, 7-11, 11-7).

Patra 2017_korasidesΠολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχε ο τελικός στις κορασίδες, όπου επίσης συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου λύγισε τη Βασιλική Ηλιοπούλου από τους τοπικούς Φοίνικες με 3-2 σετ κι έφτασε τις τέσσερις πρωτιές φέτος (11-4, 6-11, 9-11, 11-7, 11-6). Άνευ αγώνα η 3η θέση για την Αθηνά Λιβιεράτου, καθώς ανέβασε πυρετό και δεν έπαιξε η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, που παρεμπιπτόντως, γύρισε πρόσφατα στην ενεργό δράση από σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Κυρίαρχος ξανά στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ του Ιωσήφ Ελσάμι (11-8, 11-3, 11-7) και συμπλήρωσε πέντε χρυσά μετάλλια φέτος. Με σκορ 3-2 έληξε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4, όπου αναμετρήθηκαν οι συμπαίκτες στον Μεσογειακό Βασίλης Κοασίδης και Πέτρος Κωνσταντίνου. Νικητής ο Κοασίδης.

Στην κατηγορία των παγκορασίδων τέλος, πρώτευσε η Ευγενία Καραθανάση. Αφού απέκλεισε με 3-2 στα ημιτελικά το 1ο φαβορί, τη Δήμητρα Πετσίβα, στον τελικό έκαμψε με το ίδιο σκορ και το νούμερο 2, τη Νεφέλη Καφάτου. Τα σετ 4-11, 14-12, 5-11, 12-10 και 11-5. Στα πέντε σετ πήγε και ο «μικρός» τελικός με τη Φωτεινή Τράκα να ξεπερνά την Πετσίβα.

Patra Kordalides_me_PeraΤις απονομές των επάθλων έκαναν η σύζυγος του αποθανόντα Παναγιώτα Ασημακοπούλου στους Νέους άνδρες, το μέλος της διοικούσας επιτροπής του αθλητικού τομέα δήμου Πατρέων Θόδωρος Αργυράτος στις παγκορασίδες, η ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του κλειστού γυμναστηρίου «Δημήτρης Τόφαλος» Βιβή Παπατσώρη στους παμπαίδες, το μέλος της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιάννης Χατζηλυγερούδης στις κορασίδες, το μέλος της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και της Τ.Ε.  Νίκος Φιλιππακόπουλος στους παίδες, ο πρόεδρος της Τ.Ε. και της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους.

Στο κλείσιμο αυτής της γιορτής του αθλήματος έκαναν σύντομο χαιρετισμό ο Μανώλης Κολυμπάδης και ο Παναγιώτης Τζόβολος. Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στον εκλιπόντα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «όσο κι αν περνούν τα χρόνια η μνήμη του μένει ζωντανή και τον σκεφτόμαστε και στους αγώνες και για την παρακαταθήκη, που άφησε και είμαι σίγουρος ότι και η οικογένειά του θα είναι πάντα κοντά στο άθλημα». Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής ευχαρίστησε τους αθλητές, τους γονείς και όλους τους εμπλεκόμενους με το τουρνουά για την εμπιστοσύνη προς τους διοργανωτές. Ευχαρίστησε φυσικά και τους σπόνσορες και ιδιαίτερα τον μεγάλο χορηγό τη Λουξ για τη στήριξη.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. Γιάννης Πετρόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Κωνσταντίνος Κορδαλής (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

3. Αναστάσιος Ασημακόπουλος (Α.Ο. Διονύσου)

4. Απόστολος Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

ΝΕΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Αγγελίνα Δεβελέκου  (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Χριστίνα Αθανασοπούλου (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

2. Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

3. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

4. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

4. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Ηράκλειο 2001) 

2. Ιωσήφ Ελσάμι (Σάρισες Φλώρινας)

3. Βασίλης Κοασίδης (Α.Σ. Μεσογειακός)

4. Πέτρος Κωνσταντίνου (Α.Σ. Μεσογειακός)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

2. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)

4. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

Πολύτιμη ήταν και φέτος για την επιτυχία του τουρνουά η συνδρομή των χορηγών. Μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος ήταν γι’ άλλη μια χρονιά η εταιρία αναψυκτικών Λουξ. Το όπεν στήριξαν επίσης, τα ξενοδοχεία Mediterranee Hotel, Airotel Achaia Beach, Kallirroe, Astir Hotel Patras, Hotel-Bar-Restaurant Τζάκι, η εταιρία επεξεργασίας λαδιού Xenia, η βιομηχανία γάλακτος Πρώτο, η εταιρία λουκουμιών Κούλου, η εταιρία Ι. Σακαλίδης Α.Ε., το τσιπουράδικο-μεζεδοπωλείο «Καραφάκι», το Achaia Clauss, η τοπική εφημερίδα «Η γνώμη» η Pizza Fan και το γυμναστήριο Ευεξία.

 

* Φωτογραφίες από το όπεν από τα social media. Με τις απονομές στους παμπαίδες και τις κορασίδες, αναμνηστική φωτό με όλους όσοι βοήθησαν οργανωτικά και με τους αδερφούς Κορδαλήδες να ποζάρουν χαμογελαστοί με τον προπονητή του Λέοντα Κορινθίας Αντώνη Πέρρα, καθώς με τα μετάλλια τους προστέθηκαν στα ζευγάρια αδερφών, που έχουν ανέβει στο βάθρο στο ίδιο αναπτυξιακό τουρνουά. 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ