Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ο Γκιώνης αντί του τραυματία Στέγκερ

Gionis apo_ETTU

Gionis apo_ETTUΟ Παναγιώτης Γκιώνης θα είναι παρών στο Τοπ 16 της Ευρώπης για 4η διαδοχική χρονιά. Ήταν 1ος αναπληρωματικός στη λίστα των προσκληθέντων κι αντικατέστησε τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ, ο οποίος ακύρωσε τη συμμετοχή του λόγω τραυματισμού. Η ετήσια ατομική διοργάνωση θα διεξαχθεί φέτος στην Αντίμπ της Γαλλίας από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2017. Συγκεντρώνει 16 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από τη γηραιά ήπειρο και οι προσκλήσεις βασίζονται στο διεθνές rankinglist. Πέρα από τη δόξα και το οικονομικό έπαθλο το πολύ σημαντικό τουρνουά (που μην ξεχνάμε ότι κατέκτησε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα το 2011) δίνει τα τελευταία χρόνια στους αθλητές και το κίνητρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Τον τελευταίο μήνα ήξερα ότι θα ταξιδέψω στη Γαλλία ως αναπληρωματικός, αλλά με το σκεπτικό να είμαι απόλυτα έτοιμος για το ενδεχόμενο να παίξω. Ήμουν ο πρώτος παίκτης μετά τους δεκαέξι προσκληθέντες και περίμενα ότι θα προκύψουν κάποιες ακυρώσεις», δήλωσε ο Γκιώνης στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ettu.org), η οποία δημοσίευσε και το σχετικό ρεπορτάζ με φωτογραφία του Έλληνα πρωταθλητή και πρόσθεσε: «Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να προκριθώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο διότι την τελευταία φορά δεν τα κατάφερα. Τώρα λοιπόν, θέλω πολύ να υλοποιήσω αυτόν τον στόχο». Θυμίζουμε ότι ο Γκιώνης είχε αποκλειστεί στα γκρουπ πέρσι, ενώ πήρε χάλκινο μετάλλιο και πρόκριση για το ατομικό Παγκόσμιο Κύπελλο το 2015.

Η E.T.T.U. ρώτησε τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 για τη φετινή εμπειρία του στην πολωνική λίγκα με την Μπογκόρια Γκρότζισκ. «Είναι νέα πρόκληση για μένα να παίξω στην Πολωνία. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είχα πολύ καλό απολογισμό στα γκρουπ με έξι νίκες και μόλις μία ήττα. Στο πολωνικό πρωτάθλημα είμαστε στη δεύτερη θέση, όμως εξαιτίας κάποιων τραυματισμών δεν έχω καταφέρει να βγάλω το καλύτερό παιχνίδι μου. Γενικά η χρονιά μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι ποτέ εύκολη. Το σώμα και το κεφάλι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό βέβαια, δεν με σταματά από το να προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε τουρνουά με το κλαμπ μου και με την εθνική μου ομάδα», ανέφερε ο αθλητής των τεσσάρων Ολυμπιακών Αγώνων, που το περασμένο Σάββατο έκλεισε το 37ο έτος της ηλικίας του.   

Να θυμίσουμε τέλος ότι νούμερο 1 φαβορί στο Europe Top 16 Cup της Αντίμπ θα είναι ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ και τη συμμετοχή τους έχουν επιβεβαιώσει ακόμα οι ακόλουθοι αθλητές:

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

Τίμο Μπολ (Γερμανία)

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

Στέφαν Φέγκερλ (Αυστρία)

Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

Αντρέι Γκάσινα (Κροατία)

Ματίας Κάρλσον (Σουηδία)

Εμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

Κου Λέι (Ουκρανία)

Ζοάο Μοντέιρο (Πορτογαλία)

Αλεξάντερ Σιμπάεφ (Ρωσία)

Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)  

 

* Η φωτό του Γκιώνη είναι από το αρχείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, την ίδια φιλοξένησε στο σχετικό ρεπορτάζ της και η ETTU

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ