Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γαλλικά κλαμπ στον ευρωπαϊκό δρόμο της Ενεμπόν και της Μπογκόρια

Gio-Kre Varsovia

Gio-Kre VarsoviaΠραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η κλήρωση του προημιτελικού γύρου στα ευρωπαϊκά διασυλλογικά Κύπελλα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στη διαδικασία μετείχαν 32 κλαμπ για τέσσερις διοργανώσεις και υπήρχε και ελληνικό ενδιαφέρον επειδή η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη συνεχίζουν την ευρωπαϊκή τους πορεία. Μετά τη μεταξύ τους καθοριστική αναμέτρηση την περασμένη Πέμπτη στη Βαρσοβία η Ενεμπόν πέρασε στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ και κληρώθηκε με ομάδα από την ίδια χώρα, την Ποντουάζ, που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2014, ενώ η Μπογκόρια πήγε στην 8άδα του E.T.T.U. Cup και θ’ αντιμετωπίσει την επίσης γαλλική Λα Ρομάν. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση οι πρώτοι προημιτελικοί προγραμματίστηκαν για τις 26-27 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς για το διάστημα 8-10 Φεβρουαρίου, ενώ στο δεύτερο ευρωπαϊκό Κύπελλο στις 26-29 Ιανουαρίου και στις 10-12 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έχουν περάσει 3 ομάδες από τη Γαλλία, άλλες 3 από τη Γερμανία, 1 από τη Σουηδία και 1 από τη Ρωσία. Θα προέκυπταν συνεπώς και …εμφύλιες κόντρες και δεν είναι μόνο αυτή των γαλλικών κλαμπ, αλλά και των Οχσενχάουζεν και Μπορούσια Ντίσελντορφ από τη Γερμανία, που είχαν συναντηθεί στον τελικό του 2009. Η Ενεμπόν βρίσκει μπροστά της την ισχυρή Ποντουάζ, από την οποία είχε χάσει 3-0 πριν από έναν μήνα στη γαλλική λίγκα. Η πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ Β με 5 νίκες και 1 ήττα. Έχει πάντα στο ρόστερ της τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας, δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2015 και στηρίζεται ακόμα στον Σουηδό Ματίας Κάρσλον, τον Γάλλο Τριστάν Φλορέ και τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ. Το πρώτο ματς το δίνει εντός έδρας η Ενεμπόν επειδή προκρίθηκε ως 2η από τον όμιλό της. Σε κάθε περίπτωση φυσικά οι νικήτριες των γκρουπ θα έχουν τους δεύτερους προημιτελικούς στην έδρα τους. Όλα τα ζευγάρια:    

Έσλοβ (Σουηδία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία)

Σαρτρ (Γαλλία)-Σααρμπρίκεν (Γερμανία)

Οχσενχάουζεν (Γερμανία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ  (Γερμανία)

Ενεμπόν (Γαλλία)-Ποντουάζ (Γαλλία)

Στο E.T.T.U. Cup των ανδρών οι ομάδες, που τερμάτισαν στην 3η θέση των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, πηγαίνουν και συναντούν τις 4 καλύτερες ομάδες της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου ώστε να σχηματίσουν την τελική 8άδα. Η κλήρωση έφερε τον Γκιώνη ξανά κοντά στο γαλλικό περιβάλλον, όπου πέρασε 11 χρόνια της διεθνούς καριέρας του κι αυτό έχει συμβεί κι άλλες φορές από τότε που έφυγε από το πρωτάθλημα της χώρας, το καλοκαίρι του 2014. Η Λα Ρομάν ήταν 1ο φαβορί από τις ομάδες του E.T.T.U. Cup και προχώρησε από τα μονά νοκ άουτ ματς στον 3ο και τον 4ο γύρο. Στην ProAτης Γαλλίας βρίσκεται στη 2η θέση. Εδώ, το δικαίωμα να δώσουν στις έδρες τους τις ρεβάνς το έχουν οι ομάδες, που προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Σημειωτέον ότι η αυστριακή Βάλτερ Βελς θα περιμένει λίγο ακόμα για να μάθει αντίπαλο διότι η αναμέτρηση της Μπεσίκτας Κουλουμπού με τη Λιμπερτά από την Κροατία είχε αναβληθεί λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη. Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι Χάλμσταντ (Σουηδία)-Ανζέ (Γαλλία) και Άουντεργκεμ (Βέλγιο)-UMMC (Ρωσία).

Στο Λουξεμβούργο έγινε και η κλήρωση των προημιτελικών στο Τσάμπιονς Λιγκ και το E.T.T.U. Cup των γυναικών.

* Το βράδυ της Τρίτης συνεχίστηκαν τα κορυφαία εθνικά πρωταθλήματα της Γαλλίας. Στην 1η κατηγορία η Ενεμπόν νίκησε εντός έδρας 3-1 την Ιστρ χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στην τριάδα της και ύστερα από 8 ματς βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Στη 2η κατηγορία η Ρουέν έχασε στην έδρα της 3-2 από τη Ναντ με τον Κώστα Παπαγεωργίου να έχει 1 νίκη και 1 ήττα. Στο ίδιο πρωτάθλημα η Αζέν είχε δώσει ήδη το παιχνίδι της για την 8η αγωνιστική την Κυριακή, ενώ η Μπαγιάρ Αρζεντάν κάμφθηκε εντός έδρας με 3-2 από τη Μιραμάς. Ο Γιωργος Φραγκούλης έχασε στο απλό από τον περίφημο πολιτογραφημένο Ισπανό Χε Ζιβέν. Στην κατάταξη η Ρουέν είναι στην κορυφή μαζί με τη Σεν Ντενί με 20 βαθμούς, η Αζέν 5η με 16 και η Μπαγιάρ 7η με 13 βαθμούς.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ