Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φυσιολογική ήττα από τη Λιλ και ευρωπαϊκός αποκλεισμός για τον Δ.Α.Ο. Ταύρου

DAO Tavrou_ETTU_Cup_France

DAO Tavrou_ETTU_Cup_FranceΣτον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) σταμάτησε η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Ο DAO Tavrou_France_omadaπρωταθλητής Ελλάδας ηττήθηκε φυσιολογικά με 3-0 στη Γαλλία από την κάτοχο του τίτλου και 1ο φαβορί της διοργάνωσης Λιλ Μετροπόλ και αποκλείστηκε. Κατάφερε πάντως, να περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού Κυπέλλου (διότι στην επόμενη φάση ξαναγίνονται 8 με την προσθήκη 4 ομάδων από τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ) κι αυτό αποτέλεσε σίγουρα θετικό αποτέλεσμα για το αθηναϊκό σωματείο, που εμφάνισε τέσσερις πολύ αξιόλογες αθλήτριες και εκπροσώπησε επάξια την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην αναμέτρηση με τη Λιλ αγωνίστηκαν οι Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου και Χριστίνα Φίλη, ενώ έμεινε στην πατρίδα της, επειδή ήταν άρρωστη, η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ. Το γαλλικό κλαμπ έχει πολύ δυνατή τριάδα και ήταν ασυναγώνιστο.

DAO Tavrou_France_Exarchou_me_SzossΠαρατάχθηκε με δύο κινεζικής καταγωγής αθλήτριες και τη διεθνή Ρουμάνα Μπερναντέτ Ζοκς, που μόλις την περασμένη Τρίτη αντιμετώπισε την Ελλάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Ο Ταύρος έκανε την προσπάθεια του και σίγουρα αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία. Διεκδίκησε μάλιστα, το τρίτο επί μέρους παιχνίδι. Παρότι τραυματισμένη η Φίλη έπιασε τρομερή απόδοση κατά διαστήματα και στο τελικό 3-1 έχασε το 1ο σετ στις λεπτομέρειες, ισοφάρισε όταν δημιούργησε διαφορά μετά τα μέσα του 2ου σετ και κάμφθηκε στο 3ο στην παράταση χάνοντας σερβίς στο 10-10…Επίσης, ήταν μπροστά 6-5 στο 4ο σετ, αλλά της στοίχισαν δύο λάθη. Ακόμα, στο πρώτο στη σειρά παιχνίδι η Τόλιου πάλεψε το 1ο και το 3ο σετ με τη Ζανγκ Σιάο. Η Φιλαρέτη δεν μπόρεσε να κοντράρει σχεδόν σε κανένα σημείο τη Ζοκς και η ήττα με 3-0 ήρθε φυσιολογικά. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 150 φίλαθλοι, ενώ οι Γάλλοι είχαν ετοιμάσει όμορφο τελετουργικό για την παρουσίαση των ομάδων με προβολείς κ.τ.λ.

DAO Tavrou_pagos_France«Στερηθήκαμε την παρουσία της ξένης μας παίκτριας λόγω υψηλού πυρετού, που είχε τις τελευταίες 2 μέρες.Από κει και πέρα, εάν συνυπολογίσει κανείς ότι η αντίπαλη ομάδα έχει στη σύνθεση της μία Κινέζα, αήττητη μέχρι στιγμής σε Ευρώπη και πρωτάθλημα Γαλλίας, μία Ρουμάνα βασικό μέλος όλων των εθνικών ομάδων της χώρας της από 10 χρονών και άλλη μία Κινεζοαμερικανίδα, που κέρδισε τους Παναμερικανικούς αγώνες, καταλαβαίνει ότι η δυσκολία ήταν μεγάλη. Συν ότι χτες έπαθε μια σύσπαση και διάταση του οπίσθιου μηριαίου η Φίλη και γι’ αυτό την τοποθέτησα τρίτη παίκτρια. Ωστόσο εμείς κάναμε το καλύτερο δυνατό και πήραμε εμπειρία για το πως λειτουργούν ξένες ομάδες σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε αργά το βράδυ ο προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξης Αρσενιάδης και για το συνολικό αποτέλεσμα ανέφερε: «Η πορεία της ομάδας είναι επιτυχημένη απόλυτα. Η νίκη κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας, την Μπαλαγέρ ήταν πολύ σημαντική και για αγωνιστικούς λόγους και για λόγους πρεστίζ. Η απόφαση να ξαναπαίξουμε στο Κύπελλο Ευρώπης ήταν πρώτον για να έχουν επιπλέον σημαντικούς αγώνες οι αθλήτριες της ομάδας μας και δεύτερον για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, που μας στηρίζει και μας βοηθάει, τη μεγάλη αξία των αθλητριών, της ομάδας και την καλή λειτουργία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου για την πολύ σημαντική βοήθεια του, όπως και όλους τους χορηγούς μας. Για το μέλλον είμαι πολύ αισιόδοξος. Πιστεύω ότι και του χρόνου η πορεία μας θα είναι ανάλογη και με λίγη τύχη στη κλήρωση θα κοιτάμε και πιο πάνω. Στόχος και όραμα μας είναι να φτάσουμε κάποια στιγμή να λειτουργούμε σαν σύλλογος οργανωμένα και εφάμιλλα με αυτά τα πολύ σημαντικά κλαμπ της Ευρώπης. Το αγωνιστικό κομμάτι είναι καθαρά θέμα μπάτζετ. Η λειτουργία όμως, αυτών των συλλόγων από τις μικρές ηλικίες μέχρι τους βετεράνους, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά…».

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Λιλ Μετροπόλ-Δ.Α.Ο. Ταύρου 3-0:

Γιανγκ Σιάο Σιν-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-8, 11-3, 11-5)

Μπερναντέτ Ζοκς-Φιλαρέτη Εξάρχου 3-0 (11-4, 11-6, 11-6)

Βου Γιούε-Χριστίνα Φίλη 3-1 (11-9, 8-11, 12-10, 11-6)

Στο Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν χτες τα τελευταία παιχνίδια στα υπόλοιπα γκρουπ πλην αυτού με τις ομάδες του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη. Τα αποτελέσματα:

Στο γκρουπ Α: Ρόσκιλντε-Όρενμπουργκ 3-1, Οχσενχάουζεν-Ανζέ 3-0

Στο γκρουπ Β Έσλοβ-UMMC 3-1, Ποντουάζ-Γκντανσκ 3-0

Στο γκρουπ D: Τορούν-Μπορούσια 0-3, Σαρτρ-Βάλτερ Βελς 3-0

Από το γκρουπ Α προκρίθηκαν στα προημιτελικά η ρωσική Όρενμπουργκ και η γερμανική Οχσενχάουζεν, από το γκρουπ Β η γαλλική Ποντουάζ και η ρωσική UMMC, από το γκρουπ C, που ολοκληρώθηκε χτες, η γερμανική Σααρμπρίκεν και η γαλλική Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και από το γκρουπ D η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και η γαλλική Σαρτρ. Στο E.T.T.U. Cupπηγαίνουν μαζί με την Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, η γαλλική Ανζέ, η σουηδική Έσλοβ και η πολωνική Τορούν.

 

* Αναμνηστικές φωτό μετά το ματς για την αποστολή του Δ.Α.Ο. Ταύρου μόνη της, όπως και με τη γαλλική ομάδα (διακρίνεται και στις δύο ο πρόεδρος της Λιλ Μετροπόλ Κριστιάν Μπριφέιγ). Στη φωτό 3 και τη φωτό 4 η Εξάρχου με τη Ζοκς στο τέλος του μεταξύ τους αγώνα και ο πάγκος του Ταύρου με Φίλη, Εξάρχου και Αρσενιάδη (οι δύο τελευταίες φωτό είναι του Thierry Leroy από τη σελίδα της Λιλ σε μέσο κοινωνικης δικτύωσης )  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ