Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Μα Λονγκ και η Ντινγκ Νινγκ νικητές των I.T.T.F. Star Awards 2016

ITTF Star_Awards_2016

ITTF Star_Awards_2016Οι «χρυσοί» Ολυμπιονίκες του Ρίο στο απλό Μα Λονγκ και Ντινγκ Νινγκ από την Κίνα ανακηρύχτηκαν κορυφαίοι αθλητές του 2016 στα Star Awards της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα I.T.T.F. Star Awards 2016 πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα χτες στο Sheraton Grand στην Ντόχα στο περιθώριο του μεγάλου τελικού των World Tour, που είναι σε εξέλιξη. Απονεμήθηκαν συνολικά οκτώ βραβεία.

Ο Μα Λονγκ κυριάρχησε φέτος στη διεθνή σκηνή δίνοντας ιδανική συνέχεια στον τίτλο του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015. Ήταν σταθερά το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε με το μέρος του τις πιθανότητες για την πρωτιά στο Male Table Tennis Star Αward και πήρε, όπως αναμενόταν, τις ψήφους των φιλάθλων. Πήρε το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και στον συναγωνισμό είχε τον συμπατριώτη του πρωταθλητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Φαν Ζεντόνγκ, τον νικητή του αντίστοιχου διαγωνισμού το 2014 Κουάντρι Αρούνα από τη Νιγηρία και τον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Ρίο στο απλό Τζουν Μιζουτάνι από την Ιαπωνία.  

Οι φίλοι του αθλήματος είχαν πιο δύσκολη επιλογή για την αθλήτρια της χρονιάς. Εκτός από την Ντινγκ Νινγκ, το Female Table Tennis Star Award διεκδικούσαν η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μίου Χιράνο από την Ιαπωνία, η συμπατριώτισσά της Μίμα Ίτο, η οποία έγινε τα Ρίο η νεότερη στην ιστορία, που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης (3η στο ομαδικό) και η 3η Ολυμπιονίκης στο απλό γυναικών Κιμ Σονγκ Ι από τη Βόρεια Κορέα. Τελικά η Κινέζα κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων, αλλά και τις προτιμήσεις εκπροσώπων των media, όπως και της ομάδας εμπειρογνωμόνων, που την αποτελούσαν αθλητές. Η Ντινγκ βρέθηκε στην εκδήλωση παρότι είχε πυρετό. Εξάλλου, η 16άχρονη Μίου Χιράνο, εφόσον δεν πρώτευσε σε αυτήν την κατηγορία, ψηφίστηκε καλύτερη ανερχόμενη αθλήτρια. Βραβεία κορυφαίων υπήρχαν επίσης για προπονητές, για αθλητές και αθλήτριες με αναπηρίες, για ενέργεια φερ πλέι και για τον καλύτερο πόντο.   

Όλοι οι νικητές των I.T.T.F. StarAwards 2016:

  • Male Table Tennis Star: Μα Λονγκ (Κίνα)
  • Female Table Tennis Star: Ντινγκ Νινγκ (Κίνα)
  • Male Para Table Tennis Star: Λάουρεν Ντεβός (Βέλγιο)
  • Female Para Table Tennis Star: Λιου Γινγκ (Κίνα)
  • Table Tennis Star Coach: Λιου Γκουολιάνγκ (Κίνα)
  • Table Tennis Breakthrough Star: Μίου Χιράνο (Ιαπωνία)
  • Table Tennis Star Point: Φαν Ζεντόνγκ (Κίνα)
  • Fair Play Star: Ρινάντ Φατί (Αίγυπτος)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ