Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πάει για φετινό ρεκόρ συμμετοχών στην Αττική το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά της Α.Ε.Κ.

Afisa open_AEK

Afisa open_AEKΑισθητή την παρουσία της από την είσοδό της κιόλας στο πρόγραμμα των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων ετοιμάζεται να κάνει η Α.Ε.Κ.. Το μεγάλο και ιστορικό σωματείο έχει επανέλθει εδώ και λίγα χρόνια στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα από τις αρχές της δεκαετίας, που διανύουμε και φέτος θα οργανώσει και το 1ο τουρνουά πανελλήνιας εμβέλειας για τις μικρές ηλικίες. Το όπεν γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, 10 και 11 του μήνα, στο κλειστό γυμναστήριο της Ζωφριάς-Άνω Λιοσίων και ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών μπορεί να εκληφθεί και ως πρώτη κίνηση επιβράβευσης από τον κόσμο του αθλήματος προς την Α.Ε.Κ. για το νέο της εγχείρημα. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 195 αθλητές και αθλήτριες και αν δεν υπάρξουν αρκετές ακυρώσεις τότε θα καταγραφεί φετινό ρεκόρ για τα αναπτυξιακά της Αττικής ύστερα από τις 189 συμμετοχές στο κλειστό του Ρέντη για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας.

Το τουρνουά της Α.Ε.Κ. θα είναι το 7ο στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Πέρα από τις έξι κλασικές κατηγορίες θα περιλαμβάνει κι αυτή των Νέων ανδρών, δηλαδή των αθλητών έως 21 ετών. Εν όψει της έναρξης των αγώνων αξίζει ν’ αναφερθούν ορισμένα πράγματα, που έχουν σχέση με την οργάνωση. Το κλειστό γυμναστήριο Ζωφριάς-Άνω Λιοσίων είναι ευρύχωρο και άνετο και μέχρι πριν από δύο χρόνια το χρησιμοποιούσε ως έδρα η ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Κ. Θα τοποθετηθούν 14 τραπέζια. Υπάρχουν κερκίδες και στις δύο πλευρές κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου. Το γυμναστήριο παραχώρησε ο δήμος Φυλής. Οι άνθρωποι του σωματείου έχουν προβάλλει το eventκαι πέρα από αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης θα βάλουν την αφίσα των αγώνων σε σημεία της Νέας Φιλαδέλφειας, στο κλειστό γυμναστήριο και στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές. Στους αθλητές και τις αθλήτριες θα δοθούν σνακ και νερά. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναρτήθηκαν χτες οι κληρώσεις και το πρόγραμμα του τουρνουά, καθώς επίσης κι ένα σχεδιάγραμμα του αγωνιστικού χώρου. Τα παιχνίδια αρχίζουν το Σάββατο στις 09:00.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΙΑΠΩΝΑΣ ΧΑΡΙΜΟΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΕΣ ΝΤΙΑΚΟΝΟΥ/ΝΤΡΑΓΚΟΜΑΝ

Με δύο επιτυχίες ιστορικής διάστασης ολοκληρώθηκε χτες στο Κέιπ Τάουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, όπου εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα με τον Γιάννη Σγουρόπουλο. Ο Ιάπωνας Τομοκάζου Χαριμότο και οι Ρουμάνες Αντρέα Ντράγκομαν/Αντίνα Ντιάκονου πέτυχαν κάτι μοναδικό με τις πρωτιές τους στο απλό νέων και το διπλό νεανίδων αντίστοιχα. Ο Χαριμότο είναι ακόμα στην κατηγορία των παίδων κι έγινε ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία του αθλήματος! Το κατάφερε σε ηλικία 13 ετών και 163 ημερών κι έσπασε το ρεκόρ του επίσης Ιάπωνα Κέντα Ματσουντάιρα, ο οποίος είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο το 2006 στο Κάιρο όταν ήταν 15 ετών και 259 ημερών! Πολύ κοντά στον Ματσουντάιρα ήταν ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ, που το 2012 στο Χιντεράμπατ της Ινδίας κυριάρχησε στο απλό νέων σε ηλικία 15 ετών και 329 ημερών.

Το ρουμανικό δίδυμο των Ντράγκομαν/Ντιάκονου χάρισε στην Ευρώπη το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στα αγωνίσματα του διπλού στα Παγκόσμια πρωταθλήματα νέων! Γενικά ήταν μόλις η δεύτερη πρωτιά για τη γηραιά ήπειρο στον θεσμό μετά από εκείνη του Γερμανού Πάτρικ Μπάουμ στο απλό νέων το 2005 στο Λιντς της Αυστρίας.

Στον τελικό του απλού νέων συναντήθηκαν τα δυο πρώτα φαβορί. Ο Χαριμότο (νούμερο 1 σε παίδες και νέους στην παγκόσμια κατάταξη) έδωσε μεγάλη «μάχη» με τον Κορεάτη Τσο Σέουνγκμιν και τον λύγισε στο τέλος με 4-3 σετ (7-11, 9-11, 11-6, 12-10, 11-8, 7-11, 11-7). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Σούο Γιανγκ από την Κίνα και ο Ενγκ Πακ Ναμ από το Χονγκ Κονγκ.

Στο απλό νεανίδων πρωταγωνίστησε αθλήτρια, που δεν ήταν καν στα 16 πρώτα φαβορί και άρχισε την πορεία της από τα γκρουπ! Ο λόγος για τη Σάι Σινγιάο, η οποία προχώρησε ως νούμερο 26 του αγωνίσματος κι έφτασε σε επίτευγμα. Στον  τελικό μάλιστα, επιβλήθηκε της Μακ Τζε Βινγκ από το Χονγκ Κονγκ (Νο 13) με το εντυπωσιακό 4-0 σετ (11-2, 12-10, 13-11, 11-3). Την 3η θέση μοιράστηκαν η Αντίνα Ντιάκονου και η Γιαπωνέζα Μίγιου Κάτο.

Στο διπλό νέων το χρυσό πήγε στην Κορέα και τους Αν Τζαεχιούν/Τσο Σέουνγκμιν. Στον τελικό ξεπέρασαν το εμπόδιο των Τομοκάζου Χαριμότο/Τόνιν Ριουζάκι από την Ιαπωνία με 4-1 σετ (7-11, 11-8, 11-4, 11-3, 11-4). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Γάλλοι Αλεξάντρ Κασέν/Τζόε Σεφρίντ και οι Χουάνγκ Τσίεν- Του/Λιν Γιουν Τζου από την κινεζική Ταϊπέι.

Στο διπλό νεανίδων οι Ντράγκομαν/Ντιάκονου επιβεβαίωσαν τις τρομερές δυνατότητες της ρουμανικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις νεαρές ηλικίες. Στον τελικό κατέβαλλαν με 4-2 σετ τις Γιαπωνέζες Χίνα Χαγιάτα/Μίγιου Κάτο (11-7, 11-8, 11-6, 5-11, 9-11, 11-9). Την 3η θέση πήραν οι Λιου Κι/Βονγκ Τσιν Γιάου και Μακ Τζε Βινγκ/Σου Βάι Γιαμ από το Χονγκ Κονγκ.

Στο διπλό μικτό νέων τέλος, αναδείχτηκαν πρωταθλητές κόσμου οι Τσο Σέουνγκμιν/Κιμ Γίχο από την Κορέα. Στον τελικό έκαμψαν με 4-3 σετ και στην παράταση τους Ιάπωνες Γιούκι Ματσουγιάμα/Χίνα Χαγιάτα (7-11, 11-9, 11-9, 7-11, 8-11, 11-3, 13-11). Τους ακολούθησαν οι Κινέζοι Σου Χάιντονγκ/Γιουάν Γιουάν και ο Ντάρκο Γιόργκιτς με την Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου από τη Σλοβενία και τη Σερβία αντίστοιχα.

Ο Τσο Σέουνγκμιν ήταν επίσης από τους μεγάλους πρωταγωνιστές, καθώς μετείχε στους τελικούς όλων των αγωνισμάτων σε ατομικά και ομαδικό και κατέκτησε δύο χρυσά. Η Ευρώπη πήρε συνολικά τέσσερα μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και όλα στα ατομικά αγωνίσματα.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ