Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σημαντική απήχηση γνώρισε το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά «Ελευσίνια»

Το ξεκίνημα που αρμόζει σε κάθε καλή προσπάθεια στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχαν αυτό το Σαββατοκύριακο τα «Ελευσίνια 2012». Ειδικά όταν ένα πετυχημένο eventαφορά στις μικρές ηλικίες η σημασία του είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η πρωτοεμφανιζόμενη διοργάνωση, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Ελευσίνα, με την ευθύνη του τοπικού Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου και της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., γνώρισε σημαντική απήχηση, είχε εξαιρετική οργάνωση και υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς πρόσφερε τις θαυμάσιες συνθήκες του αθλητικού του κέντρου, τα παιδιά έδειξαν ταλέντο, αστείρευτη διάθεση και πάθος και το αγωνιστικό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τη σεζόν 2012-2013 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο. Το ατομικό όπεν περιλάμβανε τις κατηγορίες παμπαίδων-παγκορασίδων, παίδων-κορασίδων και νέων-νεανίδων και συγκέντρωσε 129 αθλητές κι αθλήτριες (87 αγόρια και 42 κορίτσια).

Έλειψαν μόνο τέσσερα άτομα από τις αρχικές δηλώσεις συμμετοχής, ενώ είχαν παρουσία και σωματεία από την Περιφέρεια, τα οποία μάλιστα έφτασαν και σε κατάκτηση μεταλλίων. Το Σάββατο αγωνίστηκαν τα κορίτσια και την Κυριακή τα αγόρια. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης παρέστη και τις δύο ημέρες στους αγώνες. Φυσικά στο γυμναστήριο ήταν στελέχη της διοίκησης του Γ.Α.Σ.Ε., όπως και της ομάδας, ενώ η χορηγός εταιρεία GpSports Butterfly έδωσε ξεχωριστό χρώμα στο ανοιχτό πρωτάθλημα με τις προσφορές της, όχι μόνο προς τους νικητές, αλλά προς όλους τους συμμετέχοντες.

Στους νέους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο διεθνής Ηλίας Μιχαηλίδης (νούμερο 5 στην ελληνική κατάταξη της κατηγορίας του). Ο αθλητής του Άρη Νικαίας επιβλήθηκε στον τελικό 3-0 σετ του συμπαίκτη του Άνθιμου Τσεντεκίδη (Νο 32).

Στις νεάνιδες πρώτευσε η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, η οποία επέλεξε ν’ αγωνιστεί εκεί πριν αλλάξει το έτος και η ηλικιακή της κατηγορία (σ.σ. και οι Κορδούτη, Μπρισκόλα που ήρθαν 3ες, έκαναν το ίδιο). Η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων κατέβαλλε στον τελικό την Κωνσταντίνα Παρίδη με 3-1 σετ. Η Χατζηλυγερούδη και η Παρίδη, που φέτος πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, βρίσκονται στον πίνακα αξιολόγησης των νεανίδων στην 5η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Στους παίδες αναδείχτηκε νικητής ο Πάρις Ζώνιος (νούμερο 7 στον πίνακα αξιολόγησης αθλητών έως 15 ετών). Στον πολύ ενδιαφέροντα τελικό ξεπέρασε την αντίσταση του Πέτρου Σιαπκαρά (Νο 8) με 3-1 σετ. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων Γιάννης Σγουρόπουλος επέλεξε να μετάσχει στην κατηγορία των παίδων.

Στις κορασίδες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο η Κριστίν Σεβνταγιάν (νούμερο 11 στο αντίστοιχο rankinglist) κάμπτοντας στον τελικό τη Μαρία Αντωνιάδου (Νο 16), επίσης με 3-1 σετ.

Στους παμπαίδες έφτασε στην πρωτιά ο Ιωάννης Μπόσκοβιτς (νούμερο 14 σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία). Στον τελικό πήρε τη νίκη εναντίον του Νίκου Βλαχάκη (Νο 3) με 3-0 σετ.

Στις παγκορασίδες κυριάρχησε η 12χρονη Ελισάβετ Τέρπου (Νο 2 στον αντίστοιχο πίνακα αξιολόγησης). Ο τελικός έληξε με το ίδιο σκορ και φιναλίστ ήταν η Ιωάννα Γερασιμάτου (Νο 6).

Το κατάστημα GpSports Butterfly του Γιώργου Πετρόχειλου πρόσφερε τα έπαθλα στους νικητές και παράλληλα έδωσε χαρά σε όλα τα παιδιά με πολλά δώρα. Πέρα από τα αναμνηστικά λοιπόν, που πήραν όλοι οι συμμετέχοντες, οι τέσσερις νικητές σε κάθε κατηγορία έλαβαν από την εταιρεία και ορισμένα δώρα αξίας. Οι 1οι σε κάθε κατηγορία πήραν από μία τσάντα Butterfly, οι 2οι από μία θήκη Butterflyκαι οι 3οι από μία πετσέτα Butterfly.

Τα «Ελευσίνια 2012» ήταν το πρώτο από τα συνολικά τρία όπεν μικρών ηλικιών, που θα λάβουν χώρα μέσα στο Σεπτέμβριο. Θυμίζουμε ότι θ’ ακολουθήσουν δύο καθιερωμένα τουρνουά, αρχικά αυτό του Α.Σ. Πέρα, στην Αθήνα, στις 22-23 του μήνα κι έπειτα εκείνο της Πορταριάς Πηλίου, από την Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στις 29-30 Σεπτεμβρίου.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία στα «Ελευσίνια»:

ΝΕΟΙ:

1. Ηλίας Μιχαηλίδης (Άρης Νικαίας)

2. Άνθιμος Τσεντεκίδης (Άρης Νικαίας)

3. Μιχάλης Βακράκος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

-. Βασίλης Βλασσάς (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Κωνσταντίνα Παρίδη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

3. Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)

-. Νίκη Μπρισκόλα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Πάρις Ζώνιος (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)

2. Πέτρος Σιαπκαράς (Ε.Α. Βόχας)

3. Γιάννης Σγουρόπουλος (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

-. Στράτος Δαμιανής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Κριστίν Σεβνταγιάν (Α.Ο. Πεύκης)

2. Μαρία Αντωνιάδου (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Τριάδα Ντελ-Ρόσσο (Α.Ο. Πεύκης)

-. Παναγιώτα Ανδριανού (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Α.Π.Ο. Αετός Κορυδαλλού)

2. Νίκος Βλαχάκης (ΑΟ Καρέα)

3. Ιάσωνας Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

-. Ανδρέας Παμβουξόγλου (Ε.Α. Βόχας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ο. Διόνυσου)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός)

3. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Α.Ο. Διόνυσου)

-. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων 2000)

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ