Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σγουρόπουλος: «Πολύτιμη εμπειρία από την οποία έχω να πάρω πολλά»

Sgouros me_Dilling_32ada

Sgouros me_Dilling_32adaΈκανε ντεμπούτο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, πρωτοεμφανίστηκε και σε αγώνα της εθνικής ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αγωνίστηκε σε δυνατά World Tour, όπως και σε διεθνή τουρνουά μικρών ηλικιών και ήταν παρών σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έζησε σημαντικότατες εμπειρίες και μέσα στο 2016 και θα κλείσει ιδανικά τη χρονιά με πρωτόγνωρη παρουσία σ’ ένα ακόμα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού! Θα μετάσχει στο απλό και το διπλό μικτό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων, συμμετοχή που εξασφάλισε Χάρη στην καλή του θέση στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης Under 18. Η ετήσια διοργάνωση άρχισε σήμερα στο Κέιπ Τάουν, θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου και ο Ελευσίνιος πρωταθλητής αναχωρεί αύριο αργά το απόγευμα με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Θ’ αγωνιστεί αρχικά στο διπλό μικτό το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και μία μέρα μετά μπαίνει στη «μάχη» του απλού. Περιμένει ανυπόμονα τη νέα εμπειρία, θέλει να ωφεληθεί όσο γίνεται περισσότερο απ’ αυτή, αλλά σίγουρα οι επιτυχίες του μέσα στη χρονιά τού επιτρέπουν να σκέφτεται κι ένα καλό πλασάρισμα.

«Για πρώτη φορά θα έχω την ευκαιρία να παίξω αγώνες σε παγκόσμια εμβέλεια και σε τοπ επίπεδο στη δική μου ηλικιακή κατηγορία. Θα είναι πολύτιμη εμπειρία, από την οποία πιστεύω ότι θ’ αποκομίσω πολλά πράγματα. Έχει μάλιστα, ξεχωριστή σημασία για μένα, που θα δω σπουδαίους Ασιάτες αθλητές της ηλικίας μου και θα εκτιμήσω τη διαφορά, που υπάρχει ανάμεσά μας», τόνισε ο 16άχρονος πρωταθλητής πριν από την απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης και συμπλήρωσε: «Όσον αφορά στους στόχους μου δεν θέτω κάποιον συγκεκριμένο. Θέλω βασικά να παίξω το πινγκ πονγκ που ξέρω και να προχωρήσω όσο μπορώ περισσότερο. Απ’ όσο γνωρίζω θα είμαι στους επικεφαλής των προκριματικών γκρουπ του απλού, άρα σίγουρα υπάρχει ο στόχος της πρόκρισης στο κυρίως ταμπλό. Από κει και πέρα θα προσπαθήσω να κάνω καλή πορεία, πάντως είμαι ήδη χαρούμενος με τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση. Από την πρώτη χρονιά μου ως έφηβος απέκτησα τη δυνατότητα να παίξω στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κι αυτό αποτελεί μία ακόμα δικαίωση των κόπων μου».

Ο αθλητής του Ολυμπιακού και ο ομοσπονδιακός προπονητής θα έχουν κάπως κουραστικό ταξίδι και αναμένεται να πατήσουν την πόλη της Νότιας Αφρικής νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Θα φτάσουν στον τελικό τους προορισμό μέσω Κωνσταντινούπολης και η πτήση από εκεί μέχρι το Κέιπ Τάουν διαρκεί 11,5 ώρες. Ολοκληρώνουν το πρωί τις προπονήσεις σε ελληνικό έδαφος και θα τις συνεχίσουν στο γυμναστήριο των αγώνων. Η διοργάνωση άρχισε με το ομαδικό, το οποίο θα παιχτεί μέχρι το Σάββατο. Την ίδια μέρα αρχίζει το διπλό μικτό όπου ο Σγουρόπουλος θα έχει συμπαίκτρια τη Γιάνινα Κάμερερ από τη Γερμανία. Το σύστημα διεξαγωγής στα αγωνίσματα του διπλού περιλαμβάνει από την αρχή νοκ άουτ ματς.

Οι κληρώσεις των ατομικών αγωνισμάτων είναι προγραμματισμένες για αύριο. Στο απλό ο Έλληνας άσος θα κληρωθεί από την πρώτη σειρά των seedingγια τα γκρουπ επειδή είναι νούμερο 35 στο τουρνουά. Έτσι θα μπει επικεφαλής σε κάποιο από τα προκριματικά γκρουπ των 4ων και των 3ων αθλητών, που θα σχηματιστούν. Οι δύο πρώτοι αθλητές των γκρουπ θα προχωρήσουν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος (σ.σ. των «64») όπου θα βρίσκονται απευθείας 16 φαβορί.

* Η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι και οι αγώνες της Α2 εθνικής κατηγορίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευσίνας στην Παλαιά Ελαιουργική, την έδρα του τοπικού Γ.Α.Σ..  

 

* Στη φωτό ο Σγουρόπουλος σε αγώνα του στο απλό του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ