Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το πάλεψε η Ενεμπόν του Κρεάνγκα, έχασε 3-1 από την Όρενμπουργκ

Πρεμιέρα με ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, αλλά όχι και με αρνητική αγωνιστική παρουσία για την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η γαλλική ομάδα πρόβαλλε ισχυρή αντίσταση στην κάτοχο του τροπαίου Όρενμπουργκ, στη χτεσινή τους αναμέτρηση στη Ρωσία για το γκρουπ Α και κάμφθηκε με 3-1. Δεν υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της νταμπλούχου Ρωσίας, πάλεψε για την έκπληξη και θα μπορούσε τουλάχιστον να οδηγήσει τον αγώνα στο πέμπτο και τελευταίο ατομικό ματς. Ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε πρώτος παίκτης κι έδωσε δύο παιχνίδια, έκανε την προσπάθειά του, όμως αποχώρησε με ισάριθμες ήττες.

Ο αγώνας στο «Orenburzhje Sport Hall», ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ευρώπη, άρχισε με εντυπωσιακό τρόπο για την Ενεμπόν. Ο Τσέχος Ντιμίτρι Προκόπκοφ (νούμερο 77 στην παγκόσμια κατάταξη και 34 στην ευρωπαϊκή) έπιασε θαυμάσια απόδοση κόντρα στον δις «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Ντιμίτρι Οβτσάροφ (νούμερο 9 του κόσμου και 2 της Ευρώπης) και δημιούργησε έκπληξη με νίκη 3-2 σετ.

Στη συνέχεια…συναντήθηκαν στο αγωνιστικό τραπέζι συνολικά 28 μετάλλια από Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα! Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ των 15 μεταλλίων και ο Κρεάνγκα των 13ών. Σε μία ακόμα θεαματική μεταξύ τους αναμέτρηση ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο 24 στην ευρωπαϊκή κατάταξη) ήθελε να πανηγυρίσει κι άλλη σπουδαία νίκη εναντίον του, όπως έχει κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν, όμως δεν κατάφερε καν να γίνει απειλητικός. Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών και δευτεραθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα (Νο 14 στον κόσμο και 3 στην Ευρώπη) έλεγξε το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια, επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα κι επικράτησε με 3-0 σετ.

Στο τρίτο στη σειρά ματς ο κινεζικής καταγωγής Γάλλος Μπάι Φενγκτιάν, που το περσινό και το φετινό καλοκαίρι έκανε προπονήσεις με τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας, δυσκόλεψε πολύ τον Ρώσο Αλεξέι Σμιρνόφ (Νο 18 στην Ευρώπη). Στο 1ο σετ είχε 5 σετ μπολ και δεν το εκμεταλλεύτηκε και ακολούθως ο πρώην νικητής του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 12 πήρε το πάνω χέρι.

Ακολούθως ο Κρεάνγκα κλήθηκε να κυνηγήσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι μία μικρή υπέρβαση. Απέναντι του ήταν ο Γερμανός Οβτσάροφ, κόντρα στον οποίο επίσης έχει καταγράψει νίκες, αλλά η παράδοση δεν τον ευνοεί. Ο πολύπειρος διεθνής μας εμφάνισε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και δημιούργησε προϋποθέσεις για θετικό αποτέλεσμα. Κατέκτησε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Στο 2ο σετ έσωσε ισοφάρισε από 8-10, όμως λύγισε στην παράταση και στο 4ο αφού κάλυψε χάντικαπ τριών πόντων (3-6) έχασε δύο σετ μπολ στο 10-9 και το 11-10…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Ντιμίτρι Οβτσάροφ-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 2-3 (10-12, 11-9, 11-4, 4-11, 6-11)

Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-0 (11-5, 11-7, 11-7)

Αλεξέι Σμιρνόφ-Μπάι Φενγκτιάν 3-1 (17-15, 11-6, 5-11, 11-6)

Οβτσάροφ-Κρεάνγκα 3-1 (8-11, 12-10, 11-5, 13-11)

Για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α θα κοντραριστούν στις 23 Σεπτεμβρίου, στη Γερμανία, η Σααρμπρίκεν με την Όρενμπουργκ. Η Ενεμπόν θα έχει ρεπό τότε και θα ξαναπαίξει στις 5 Οκτωβρίου υποδεχόμενη για την 3η αγωνιστική την Κυπελλούχο Γερμανίας Σααρμπρίκεν. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στα προημιτελικά και η τετράκις πρωταθλήτρια Γαλλίας έδειξε με τη χτεσινή της εμφάνιση ότι μπορεί να πάρει τουλάχιστον τη 2η προνομιούχο θέση. Στα υπόλοιπα γκρουπ κυριάρχησαν οι γερμανικές ομάδες.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών:

Γκρουπ Α:

Όρενμπουργκ-Ενεμπόν 3-1

Ρεπό η Σααρμπρίκεν

Γκρουπ Β:                 

Οχσενχάουζεν (Γερμανίας)-Ελ Νίνο Πράχα (Τσεχίας) 3-1

Ρεπό η γαλλική Σαρτρ

Γκρουπ C:

Βέρντερ Βρέμης (Γερμανίας)-Ποντουάζ (Γαλλίας)   3-0

Ρεπό η ρωσική UMMC

Γκρουπ D:

Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανίας)-Μπογκόρια (Πολωνίας) 3-1

Ρεπό η αυστριακή Νιντερόστεριχ

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ