Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη πρόκριση του Δ.Α.Ο. Ταύρου στον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cup γυναικών

Tavros xairetai_prokrisi

Tavros xairetai_prokrisiΣε αγώνα γκραν γκινιόλ στο κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου και μπροστά σεTavros parousuasi περισσότερους από 100 φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Δ.Α.Ο. Ταύρου κατέβαλλε με 3-2 την ισπανική CTT Μπαλαγέρ και πανηγύρισε την πρόκριση στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup). Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας άγγιξαν το τέλειο κι έφτασαν σε αποτέλεσμα, που πέρα από αγωνιστική ποιότητα απαιτούσε κότσια και δυνατή ψυχολογία. Κατέκτησαν στα πέντε σετ και τους τρεις επί μέρους αγώνες, που ουσιαστικά διεκδικούσαν, ενώ στο τελευταίο ματς η Σέρβα Μόνικα Μόλναρ ανέτρεψε την κατάσταση από 0-2 πίσω στα σετ και 4-8 στους πόντους στο 5ο σετ! Ο προπονητής Αλέξης Αρσενιάδης χρησιμοποίησε και τις τέσσερις αθλήτριες. Από μία νίκη πέτυχαν η Χριστίνα Φίλη και η Φιλαρέτη Εξάρχου, ενώ ήττα στο μοναδικό παιχνίδι της σημείωσε η Κατερίνα Τόλιου από την Κινέζα Βανγκ Tινγκ Τινγκ, που αποδείχτηκε ασυναγώνιστη. Ο Δ.Α.Ο.Τ. προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης κι αυτό συνιστά ήδη διάκριση για το ίδιο το σωματείο και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. H κάτοχος του τίτλου Λιλ Μετροπόλ από τη Γαλλία θα είναι τον Δεκέμβριο ο αντίπαλός του στον 4ο γύρο. Εκεί, οι 8 ομάδες δίνουν νέα μονά νοκ άουτ ματς και οι 4 νικήτριες θα συναντήσουν στο προημιτελικό στάδιο πια τις 4 ομάδες, που ως 3ες των ομίλων τους θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Tavros Parousiasi_imnoiO προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. παρέταξε στη βασική τριάδα τις τρεις Ελληνίδες και, όπως είχε το δικαίωμα, έκανε αλλαγή στην πορεία. Στο φινάλε προτίμησε να βάλει τη Μόλναρ αντί της Τόλιου και του βγήκε και αυτή η κίνηση, όπως και η χρησιμοποίηση της Εξάρχου. «Ξέραμε ότι ήταν πολύ πιθανό το σενάριο το πάει το παιχνίδι στο 2-2 γιατί η πρώτη Κινέζα της Μπαλαγέρ είναι πολύ δυνατή. Απλά, ίσως οι νίκες μας νωρίτερα μπορούσαν να έρθουν λίγο πιο εύκολα γιατί η Χριστίνα έχασε από δικά της λάθη πιστεύω τα δύο πρώτα σετ, ενώ εγώ προηγήθηκα 2-0 της 3ης παίκτριας, εναντίον της οποίας υπερτερούσαμε όλες θεωρητικά και είχα την ευκαιρία να τελειώσω το ματς νωρίτερα. Ο αγώνας κρίθηκε στο τέλος και από την πολύ καλή ψυχολογία της Μόνικα θεωρώ. Η δεύτερη Κινέζα της Μπαλαγέρ απέδωσε καλύτερα απ’ ό,τι κόντρα στη Χριστίνα, αλλά η Μόνικα εκτός από την αγωνιστική αξία ξέρουμε ότι έχει ψυχή, είναι μαχητική και δεν εγκαταλείπει ποτέ. Μέτρησε κι αυτό και φτάσαμε στη νίκη», τόνισε η Φιλαρέτη Εξάρχου, που είχε επιπλέον λόγους να χαρεί πολύ αυτή την πρόκριση. «Έχω καιρό να παίξω σε τόσο σημαντικό παιχνίδι και δυσκολεύτηκα. Είχα όμως, πίστη στις δυνατότητές μου γιατί παίζω αρκετά καλά αυτή την περίοδο και νομίζω ότι γι’ αυτό με χρησιμοποίησε και ο προπονητής. Χάρηκα που βοήθησα την ομάδα, χάρηκα πολύ και με τη νίκη μας γιατί σημειώθηκε σε δικό μας έδαφος και μπροστά σε αρκετούς φιλάθλους. Θέλαμε να νικήσουμε και για τον κόσμο και τους ανθρώπους του δήμου, που ήρθαν και μας στήριξαν γιατί το πινγκ πονγκ είναι άθλημα με παράδοση στον Ταύρο. Ο αγώνας είχε μεγάλο ενδιαφέρον, πολλές εναλλαγές και ο κόσμος το απόλαυσε», δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 και συμπλήρωσε: «Στον επόμενο γύρο είναι σχεδόν απίθανο να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, η Λιλ Μετροπόλ έχει τη Ρουμάνα Ζοκς που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Θα πάμε πάντως, για το καλύτερο και στη Γαλλία, θα είναι πολύ καλή εμπειρία κι ένα δυνατό χρήσιμο ματς, που θα μας κάνει καλό πριν από τα ντέρμπι στο ελληνικό πρωτάθλημα». Η Λιλ είναι το 1ο φαβορί του E.T.T.U. Cup. Χτες απέκλεισε εντός έδρας την ισπανική Λιναρές με 3-0. Οι αγώνες του 4ου γύρου θα γίνουν στο διάστημα 16 έως 18 Δεκεμβρίου. Ο Δ.Α.Ο.Τ., που είναι 7ο φαβορί της διοργάνωσης, πρέπει τώρα ν’ αγωνιστεί εκτός έδρας.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Tavros FiliΠρώτη στον αγωνιστικό χώρο από την ελληνική ομάδα μπήκε η Χριστίνα Φίλη και συνάντησε το νούμερο 2 της Μπαλαγέρ, τη Λι Γιαν Λαν. Φάνηκε από την αρχή ότι ο αγώνας ήταν απόλυτα στα μέτρα της κι έστω και με άγχος κατάφερε να πάρει τη νίκη στα πέντε σετ. Τη νευρικότητα έφερε κυρίως η αστοχία της Φίλη και μία δυσκολία στην υποδοχή, αλλά μετά το 0-2, που βρήκε καλύτερα το allaround παιχνίδι της Κινέζας (που είχε κομπίνα λάστιχο με «δόντι» στο backhand), ήταν πολύ αποδοτική. Μείωσε σε 1-2 και στα επόμενα σετ επέβαλλε την τακτική της και παρουσιάστηκε ασυναγώνιστη.

Tavros Evropi_ToliouΤην πρώτη παίκτρια της ισπανικής ομάδας, την εξαιρετική Βανγκ Τινγκ Τινγκ, αντιμετώπισε μετά από τη θέση 2 η Κατερίνα Τόλιου. Πολύ ποιοτική η συγκεκριμένα Κινέζα, παίζει άμυνα και επιχειρεί εκρηκτικές επιθέσεις με το forehand. Επίσης με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της η 21χρονη πρωταθλήτριά μας προσπάθησε να κρατήσει καλά την μπάλα στο τραπέζι, παράλληλα έκανε πολλές επιθέσεις, αλλά είχε εμφανές πρόβλημα στα ξαφνικά σπιν της Βανγκ σε δύσκολα σημεία. Η ήττα με 3-0 ήρθε εύκολα, πάντως μετά τον αγώνα με τη Ολλανδή Λι Τζίε την Τρίτη ήταν χρήσιμο τεστ κι αυτό για την Τόλιου.  

Tavros Evropi_ExarcouΜε τη δυνατή συμπαράσταση των φιλάθλων, η Φιλαρέτη Εξάρχου, που είναι γέννημα θρέμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ταύρου, μπήκε στον μοναδικό, αλλά κρίσιμο αγώνα της θέσης 3, αποφασισμένη να δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα της. Έκανε ιδανικό ξεκίνημα κόντρα στην Άννα Μπισκάρι και κατέκτησε τα δύο πρώτα σετ βασιζόμενη κυρίως στο σερβίς της και τις ποιοτικές επιθέσεις με φάλτσο. Μετά τους πρώτους πόντους του 3ου σετ όμως, έχασε το ρυθμό της και η Ισπανίδα, που άλλαξε κάπως την τακτική της, το εκμεταλλεύτηκε. Το ματς πήγε στο ψυχοφθόρο 5ο σετ. Η Εξάρχου προηγήθηκε 5-3 και 7-5, δέχτηκε άμεσα την ισοφάριση, αλλά διαχειρίστηκε το άγχος και πέρασε τα χτυπήματά της για να φτάσει στην πολύτιμη νίκη.

Tavros Balaguer_pikraΜε το αποτέλεσμα και την ψυχολογία προς την πλευρά του Δ.Α.Ο.Τ. η έμπειρη Φίλη έδωσε χωρίς πίεση τον δεύτερο αγώνα της εναντίον της Βανγκ Τινγκ Τινγκ. Πάλεψε το ματς, είχε καλά διαστήματα σε όλα τα σετ, ώσπου κάμφθηκε με 3-0. Σημειωτέον ότι η  κινεζικής καταγωγής αθλήτρια αγωνίζεται και στην 1η κατηγορία της Γαλλίας, ενώ με την Μπαλαγέρ είναι αήττητη στο φετινό E.T.T.U. Cup. Η Φίλη θύμισε τις ικανότητές της απέναντι στην άμυνα, απλά έπεσε σε …τοίχο. Επιχείρησε επιθέσεις από το forehandκαι το backhand, μετακίνησε όσο μπορούσε την αντίπαλο, όμως η Βανγκ είχε τις λύσεις και ξέφευγε σε κάθε κρίσιμο σημείο. Ισορροπημένο ήταν το 2ο σετ και η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση.  

Tavros Europe_Molnar_me_AlexiΌλα λοιπόν κρίθηκαν στο πέμπτο στη σειρά ματς όπου ο Δ.Α.Ο.Τ. έκανε την αλλαγή και χρησιμοποίησε τη Μόνικα Μόλναρ με το σκεπτικό ότι θα τα πήγαινε καλύτερα από την Τόλιου με το κομπίνα λάστιχο της Λι Γιαν. Παίζοντας μόνο στο φινάλε η Σέρβα ήταν φυσιολογικό να μην εμφανιστεί τόσο «ζεστή» απ’ την αρχή του αγώνα. Έχασε πολλές επιθέσεις κι από τις δύο πλευρές και ειδικά στο 2ο σετ έδειξε ν’ αποσυντονίστηκε. Για αθλήτρια της κλάσης της όμως, ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας. Πράγματι ανέβασε ρυθμό, πέρασε τα χτυπήματά της χωρίς να έχει κανέναν δισταγμό να παίξει και πάνω στο «δοντάκι» και πέτυχε την ισοφάριση. Η ψυχή θα μετρούσε σίγουρα στο 5ο σετ και η Μόλναρ δεν το έβαλε κάτω ούτε στο 4-8 και με τον Αλέξη Αρσενιάδη να έχει πάρει το τάιμ άουτ έναν πόντο πριν. Έπαιξε με καθαρό μυαλό, στα ράλι είχε πάντα το τελευταίο χτύπημα και αφού ισοφάρισε 9-9 έφτασε στη νίκη μ’ ένα backhand σπιν κι ένα λάθος της Λι. Οι αθλήτριες του Ταύρου πέτυχαν οριακή επικράτηση σε ματς που κράτησε κοντά στις 3 ώρες και οι φίλαθλοι τις χειροκρότησαν θερμά.   

Επιδιαιτήτρια του αγώνα ήταν η Ειρήνη Σκάρπου και διαιτήτευσαν ο Οδυσσέας Μαυράκης και ο Ζαφείρης Πορφύρης.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Δ.Α.Ο. Ταύρου-Μπαλαγέρ 3-2:

Χριστίνα Φίλη-Λι Γιαν Λαν 3-2 (8-11, 9-11, 11-8, 11-4, 11-5)

Κατερίνα Τόλιου- Βανγκ Τινγκ Τινγκ 0-3 (3-11, 6-11, 4-11)

Φιλαρέτη Εξάρχου-Άννα Μπισκάρι 3-2 (11-9, 11-7, 5-11, 8-11, 11-8)

Φίλη-Βανγκ Τινγκ 0-3 (6-11, 8-11, 6-11)

Μόνικα Μόλναρ-Λι Γιαν 3-2 (9-11, 4-11, 11-7, 11-5, 11-9)

Ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, αντιδήμαρχοι και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ήταν ανάμεσα στους θεατές. Το απόγευμα παρατέθηκε γεύμα στις ομάδες του Δ.Α.Ο.Τ. και της Μπαλαγέρ και παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι του δήμου.

ΗΤΤΑ ΣΕ ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ ΜΑΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΜΠΟΝ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ

Μένουμε σε κλίμα Ευρωπαϊκών Κυπέλλων και περνάμε στο γκρουπ Cτου Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, που έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, την Πέμπτη, χτες βράδυ γνώρισε την ήττα η Ενεμπόν του  Καλλίνικου Κρεάνγκα. Έδωσε μεγάλο ντέρμπι με την πρωτοπόρο και αήττητη Σααρμπρίκεν, είχε την ευκαιρία να πάρει μεγάλη νίκη και να φτάσει μία ανάσα από την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά κάμφθηκε με 3-1. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τέσσερα επί μέρους ματς κρίθηκαν στα πέντε σετ!!! Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας έχασε 3-2 από τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια, που τον περασμένο μήνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ισοφάρισε από 0-2 πίσω, προηγήθηκε 7-3 στο «κόντρα» σετ, αργότερα είχε ματς μπολ με 10-9, αλλά κάμφθηκε στην παράταση. Ο Κρεάνγκα βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 69 της ευρωπαϊκής κατάταξης, ο Απολόνια φιγουράρει στο 9, συνεπώς υπάρχει ενθαρρυντικό στοιχείο για τον Έλληνα αθλητή και είναι τα νέα σημάδια, που αφήνει ότι παραμένει απόλυτα ανταγωνιστικός κόντρα σε τοπ αθλητές της ηπείρου. 

Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας είχε ολοκληρώσει τέτοια ανατροπή με τον Άγγλο Πίτσφορντ στο εναρκτήριο παιχνίδι, αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες από την πολύ δυνατή τριάδα της γερμανικής ομάδας στα επόμενα ματς.       

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Σααρμπρίκεν 1-3:

Λίαμ Πίτσφορντ-Μπόγιαν Τόκιτς 3-2 (6-11, 3-11, 13-11, 11-3, 11-8)

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Τιάγκο Απολόνια 2-3 (10-12, 9-11, 11-9, 11-7, 10-12)

Κουεντέν Ρομπινό-Πάτρικ Μπάουμ 2-3 (11-7, 11-5, 9-11, 4-11, 7-11)

Πίτσφορντ-Απολόνια 2-3 (11-8, 11-7, 6-11, 9-11, 7-11)

Η συνέχεια θα δοθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με την 5η και προτελευταία αγωνιστική. Η Ενεμπόν θα υποδεχθεί την τσεχική Οστράβα, ενώ η Μπογκόρια θα παίξει εκτός έδρας με τη Σααρμπρίκεν. Η τελευταία έχει σιγουρέψει την πρόκριση. Αν η Ενεμπόν επανέλθει την άλλη εβδομάδα στις νίκες τότε γίνεται αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη 2η θέση διότι στο πρώτο ματς με την Μπογκόρια είχε επιβληθεί με 3-0. Τα γκρουπ θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ C (σε 4 αγωνιστικές):

ΟΜΑΔΑ           ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Σααρμπρίκεν         8                12-2

2. Ενεμπόν                6                   7-8

————————————————————-

-. Μπογκόρια            6                   6-6

————————————————————-

4. Οστράβα              4                  3-12   

Τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς της 4ης αγωνιστικής:

Στο γκρουπ Α:

Ρόσκιλντε (Δανία)-Οχσενχάουζεν (Γερμανία) 2-3

Ανζέ (Γαλλία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία) 0-3

Στο γκρουπ Β:

Έσλοβ (Σουηδία)-Ποντουάζ (Γαλλία) 2-3

Γκντανσκ (Πολωνία)-U.M.M.C. (Ρωσία) 3-2

Στο γκρουπ D:

Τορούν (Πολωνία)-Σαρτρ (Γαλλία) 0-3

Βάλτερ Βελς (Αυστρία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία) 0-3

 

* Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ευχαριστεί θερμά τον φωτογράφο Νεκτάριο Ηλιόπουλο και τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου για την προσφορά των φωτογραφιών από τον αγώνα του Δ.Α.Ο.Τ. με την Μπαλαγέρ

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ