Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ώρα Ευρώπης για τον Δ.Α.Ο.Τ. αύριο στο Μοσχάτο

Tavros agonas_ETTU_Cup_afisa

Tavros agonas_ETTU_Cup_afisaΜέσα σε λίγα 24ώρα τα βλέμματα δικαίως στις γυναίκες για δεύτερη φορά. Δεν είναι τώρα διεθνής αγώνας της εθνικής ομάδας, που προκαλεί το ενδιαφέρον, αλλά η ευρωπαϊκή πρόκληση του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Ο πρωταθλητής Ελλάδας 2016 αγωνίζεται αύριο στον 3ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) και αντιμετωπίζει εντός έδρας την ισπανική CTT Μπαλαγέρ. Ως νούμερο 7 στα φαβορί της διοργάνωσης βρέθηκε απευθείας σε αυτή τη φάση και στο μονό νοκ άουτ ματς φιλοδοξεί να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον 4ο γύρο. Ο αγώνας γίνεται στο κλειστό γυμναστήριο του Μοσχάτου (Μιαούλη 60) και αρχίζει στις 12:00. Ο Δ.Α.Ο.Τ. παρατάσσει τις Μόνικα Μόλναρ, Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη και Φιλαρέτη Εξάρχου κι έχει στην τεχνική καθοδήγηση τον Αλέξη Αρσενιάδη. Είναι η μοναδική ελληνική ομάδα, που δήλωσε φέτος συμμετοχή στην Ευρώπη, θα προσπαθήσει να πάει όσο γίνεται μακρύτερα και σίγουρα χρειάζεται αύριο και τη συμπαράσταση των φίλων του αθλήματος, οι οποίοι θα έχουν ξανά μετά από πολύ καιρό την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τέτοιο αγώνα. Στο μεταξύ, επίσης στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα δυναμική επιστροφή στη δράση είχε χτες ο Παναγιώτης Γκιώνης μετά τον τραυματισμό του στον δικέφαλο και βοήθησε την πολωνική Μπογκόρια στο νικηφόρο 3-0 επί της Οστράβα, στην Τσεχία, για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Δ.Α.Ο.Τ. απέκτησε το δικαίωμα να είναι γηπεδούχος λόγω της υψηλής θέσης του στα seeding της διοργάνωσης. Θα έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς η Μπαλαγέρ διαθέτει δύο Κινέζες. Το ισπανικό κλαμπ προχώρησε στα νοκ άουτ μέσα από αήττητη πρωτιά σε όμιλο της 2ης φάσης, από την οποία άρχισε το E.T.T.U. Cup στα τέλη Οκτωβρίου. Ενημέρωσε το σωματείο του Ταύρου ότι φτάνει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα με τρεις αθλήτριες, αλλά δεν έκανε γνωστά τα ονόματα. Πιθανότερη σύνθεση είναι αυτή με τις Τινγκ Τινγκ Βανγκ (που είχε κρατήσει το αήττητο στον όμιλο), Λι Γιαν Λαν και Άννα Μπίσκαρι, οι οποίες ήταν βασικές στα παιχνίδια της προηγούμενης φάσης (μία φορά είχε χρησιμοποιηθεί και η Κάρμεν Ντόρκα Λαρεντάνα).

«Προπονηθήκαμε και στο κλειστό γυμναστήριο και στην ώρα έναρξης του αγώνα και είμαστε έτοιμοι. Πήραμε κάποιες πληροφορίες για την ομάδα της Ισπανίας, είδαμε τον τρόπο παιχνιδιού των αθλητριών της μέσα από ορισμένα βίντεο, που βρήκαμε στο ίντερνετ και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε διαβασμένοι. Η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, θα κοιτάξουμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόκριση», τόνισε ο προπονητής του Δ.Α.Ο.Τ. Αλέξης Αρσενιάδης.

Αυτό το διήμερο θα γίνουν συνολικά στη διοργάνωση 8 αγώνες. Οι ισάριθμες νικήτριες ομάδες θα περάσουν στον 4ο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στο τριήμερο 16 με 18 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει πάλι μονά νοκ άουτ παιχνίδια. Δεν θα είναι εκείνος όμως ο προημιτελικός γύρος του E.T.T.U. Cup. Η τελική 8άδα θ’ ακολουθήσει διότι οι 4 νέες νικήτριες θα συναντήσουν τις ομάδες, που θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών ως 3ες των ομίλων τους.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ των ανδρών εξάλλου, η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη άρχισε χτες το απόγευμα τον 2ο γύρο στο γκρουπ C αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Οστράβα. Ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε με 3-0, πάντως στο δεύτερο στη σειρά ματς κινδύνευσε άμεσα με την ισοφάριση από τον αειθαλή 4ο Ολυμπιονίκη της Ατλάντα, τον 45χρονο Τσέχο Πετρ Κόρμπελ. Ο Έλληνας πρωταθλητής, που προερχόταν από τραυματισμό στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία στη 1 Νοεμβρίου, τοποθετήθηκε στη θέση 3 και με σταθερή απόδοση κατέβαλλε τον Τσέχο διεθνή Τόμας Τρέγκλερ με 3-0 σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Οστράβα-Μπογκόρια 0-3:

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς-Γκάο Νινγκ 0-3 (10-12, 8-11, 4-11)

Πετρ Κόρμπελ-Ντανιέλ Γκόρακ 2-3 (11-7, 5-11, 11-8, 8-11, 17-19)

Τόμας Τρέγκλερ-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (7-11, 8-11, 6-11)

Απόψε στο ίδιο γκρουπ η Ενεμπόν υποδέχεται τη γερμανική Σααρμπρίκεν. Κόντρα στην πρωτοπόρο το γαλλικό κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα είναι αουτσάιντερ, πάντως διατηρεί το πλεονέκτημα για τη 2η θέση έναντι της Μπογκόρια γιατί τη νίκησε 3-0 στον μεταξύ τους αγώνα (όπου είχε λείψει λόγω του προβλήματος στον δικέφαλο ο Γκιώνης).

Ο Έλληνας αμυντικός δεν γύρισε στην Αθήνα. Πήγε στην Πολωνία γιατί η Μπογκόρια έχει ματς πρωταθλήματος το Σάββατο και αμέσως μετά θα μεταβεί στη Βαρκελώνη όπου προσκλήθηκε και θ’ αγωνιστεί την Κυριακή σε επαμειβόμενο τουρνουά. Είναι ετήσιο καθιερωμένο event, στο οποίο έχει πάρει μέρος αρκετές φορές ο Κρεάνγκα. Ο Γκιώνης θα μετάσχει πρώτη φορά.      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ