Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρία ασημένια κι ένα χάλκινο για την Ελλάδα στο ομαδικό του κυπριακού τουρνουά

Cyprus 2016_ola_ta_paidia

Cyprus 2016_ola_ta_paidiaΤρία ασημένια μετάλλια κι ένα χάλκινο είναι ο απολογισμός των εθνικών μας ομάδων από το πρώτο μέρος του διεθνούς τουρνουά της Κύπρου. Στους καθιερωμένους ετήσιους αγώνες με προσκλήσεις, που άρχισαν την Παρασκευή στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» της Λευκωσίας, οι νέοι (Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης), οι παίδες (Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής) και οι κορασίδες (Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου) κατέκτησαν τη 2η θέση, ενώ οι νεάνιδες (Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου) κατετάγησαν 3ες. Στους νέους και τις νεάνιδες εφαρμόστηκε σύστημα «ένας προς όλους» σ’ έναν όμιλο, ενώ στους παίδες και τις κορασίδες σχηματίστηκαν αρχικά δύο γκρουπ κι ακολούθως έγιναν χιαστί. Υπεύθυνος προπονητής για τους νέους και τις νεάνιδες είναι ο Κώστας Βατσακλής και για τους παίδες και τις κορασίδες ο Σωτήρης Ζήκος. Το event, που διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, συνεχίζεται από σήμερα με το αγώνισμα του απλού στις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες και ολοκληρώνεται αύριο.

Cyprus 2016_neoi_aponomiΗ δυάδα των νέων άρχισε με ήττα 3-0 στον όμιλο από τη Ρωσία, η οποία γενικά ήταν κυρίαρχη του ομαδικού κι εμφανίζει στη μεγαλόνησο δυνατά της ονόματα, αθλητές που αγωνίζονται με επιτυχία και στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι Κορδούτης και Δαμιανής ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί και κάμφθηκαν με 3-2 σετ σε όλα τα επί μέρους ματς. Στη συνέχεια η ομάδα κατέβαλλε κατά σειρά την Κύπρο με 3-0, τον Λίβανο με 3-0 και τη Νορβηγία με 3-1 (δύο νίκες ο Κορδούτης και μία το διπλό) για να πάρει τη 2η θέση πίσω από τους Ρώσους.

Cyprus 2016_neanidesΟι νεάνιδες νίκησαν στο πουλ 3-0 τον Λίβανο και 3-0 την Κύπρο κι έχασαν δύσκολα 3-1 από τη Ρωσία (η νίκη στο διπλό, ενώ η Γερασιμάτου έχασε παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκε 2-0 σετ) και 3-0 από τη Νορβηγία, η οποία σημειωτέον ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στην 1η κατηγορία της Ευρώπης. Στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά η Ρωσία νίκησε τη Νορβηγία με 3-2.

Cyprus 2016_efivoi_aponomiΟι παίδες μετείχαν πρώτα στο γκρουπ Α και κατέβαλαν την Κύπρο 1 και τον Λίβανο με 3-0. Στα ημιτελικά αντιμετώπισαν τη Νορβηγία και πήραν τη νίκη με 3-1 Από μία νίκη πέτυχαν ο Χατζηλυγερούδης και ο Δαμιανής, σημείωσαν άλλη μία στο διπλό, ενώ ο πρώτος γνώρισε και μία ήττα. Στον τελικό ηττήθηκαν από τη Ρωσία με 3-0 χωρίς να γίνουν ανταγωνιστικοί. Η τροπαιούχος έχει στη σύνθεσή της αθλητή, που ήταν μέλος της ομάδας στο Ζάγκρεμπ τον Ιούλιο, όπου η Ρωσία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στις νεάνιδες επίσης, η Ρωσία έχει στην Κύπρο την 4η καλύτερη παίκτριά της.  

Cyprus 2016_aponomi_korasides_teamsΟι κορασίδες ήταν αρχικά στο γκρουπ Β και αναδείχτηκαν νικήτριες επικρατώντας 3-1 του Λίβανου (δύο θετικά αποτελέσματα η Παπαδημητρίου και άλλο ένα στο διπλό), επίσης 3-1 της Κύπρου 1 (δύο νίκες η Ηλιοπούλου και άλλη μία το διπλό) και 3-0 της Κύπρου 3. Μπήκαν στην 4άδα, έπαιξαν με τη 2η του άλλου γκρουπ, που ήταν η Νορβηγία κι έκαμψε την αντίστασή της με 3-2. Σε αυτό το ματς σημείωσε δύο νίκες η Παπαδημητρίου και μία η Ηλιοπούλου. Στον τελικό η εθνική ομάδα των κορασίδων λύγισε κι αυτή από τη Ρωσία με 3-0. Στο απλό οι ήττες ήρθαν με 3-0 σετ και στο διπλό με 3-1.

Όλοι οι αγώνες του ομαδικού έγιναν με το σύστημα κορμπιγιόν, όπου απαιτούνται τουλάχιστον δύο αθλητές για κάθε ομάδα και ενδιάμεσα υπάρχει πάντα διπλό. Το αγώνισμα του απλού άρχισε από τη φάση των γκρουπ και στο τελευταίο στάδιο θα έχει νοκ άουτ.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ