Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πετυχημένο σεμινάριο για τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής στη Χίο

DSC 0410

DSC 0410Πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στη Χίο σεμινάριο DSC 0389επιτραπέζιας αντισφαίρισης για καθηγητές Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι εκδήλωση με ξεχωριστό ενδιαφέρον, μάλιστα έχουν γίνει ανάλογες και σε άλλα μέρη της χώρας τα τελευταία χρόνια προκειμένου ν’ αυξήσουν οι καθηγητές τις γνώσεις τους γύρω στο άθλημα. Το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έλαβε σήμερα σχετική ενημέρωση από το νησί και φυσικά την προωθεί, έστω και με αυτή την καθυστέρηση:

DSC 0391Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στις 31 Οκτωβρίου στη Χίο σεμινάριο που αφορούσε καθηγητές Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Βασικές Αρχές της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης». Το Σεμινάριο οργανώθηκε μετά από προτροπή του Παγχιακού Γυμναστικού Συλλόγου από τη σχολική σύμβουλο Ευδοκία Σαμουιλίδου  σε συνεργασία με  τον Κωνσταντίνο Αναγνώστου (προπονητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης του  Παγχιακού Γ.Σ.) και την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. Έγινε στην αίθουσα του Παγχιακού Γ.Σ. στο 4ο Γυμνάσιο Χίου. Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Κατερίνα Σπανούκαθηγήτρια φυσικής Αγωγής, πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέχρι πρότινος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας.

DSC 0392Το σεμινάριο παρακολούθησαν 36 γυμναστές από τα σχολεία της Χίου, τα Ψαρά και τις Οινούσσες και σκοπός του ήταν οι βασικές αρχές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πως μπορούν αυτές να διδαχθούν σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου την ώρα της γυμναστικής. Το σεμινάριο χωριζόταν σε δύο μέρη: το πρώτο μέρος ήταν το θεωρητικό κομμάτι όπου έγινε παρουσίαση σε powerpoint για το πώς κρατάμε τη ρακέτα, τα βασικά χτυπήματα και τους κανονισμούς του αθλήματος. Στο δεύτερο μέρος, το πρακτικό, οι γυμναστές  έπιασαν ρακέτα και έγιναν οι ίδιοι παιδιά παίζοντας διάφορα παιχνίδια  μαθαίνοντας παράλληλα και τα διάφορα χτυπήματα. Το ενδιαφέρον όλων ήταν έντονο και αυτό αποτυπώθηκε από τις πολλές ερωτήσεις, που έκαναν στην Κατερίνα Σπανού.

Ο Παγχιακός Γ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει τόσο τη σχολική σύμβουλο Ευδοκία Σαμουιλίδου για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον που έδειξε για την διεξαγωγή του σεμιναρίου, την Κατερίνα Σπανού, η οποία  δέχθηκε αμέσως και με πολλή χαρά την πρόσκληση, αλλά και την Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α, η οποία ανέλαβε τα έξοδά της για να έρθει στη Χίο και να πραγματοποιηθεί το σεμινάριο.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ