Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορυφή στον πίνακα αξιολόγησης των γυναικών η Λιου Γουχούα

Juxoua Florinas

Juxoua FlorinasΈντονη η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών στην επιτραπέζια αντισφαίριση και σε θέματα, που σχετίζονται με αγωνιστικά δρώμενα. Ανακοινώθηκαν οι πίνακες αξιολόγησης του Οκτωβρίου, που έφεραν αλλαγές και στην κορυφή κάποιων κατηγοριών. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης έκανε μία ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο κλείσιμο των προκριματικών του απλού ανδρών στο σουηδικό όπεν, αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων αναχωρούν αύριο για το διεθνές τουρνουά της Κύπρου, ενώ στη Γαλλία υπήρχαν εξελίξεις στις δύο πρώτες εθνικές κατηγορίες με τον Γιάννη Σγουρόπουλο να πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε πρωτάθλημα του εξωτερικού. Επί τη ευκαιρία προσθέτουμε ότι στο Σ.Ε.Φ. μπαίνει στην τελική ευθεία η προετοιμασία της εθνικής ομάδας γυναικών για τον εντός έδρας αγώνα της προσεχούς Τρίτης με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι πίνακες αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για τον Οκτώβριο, οι πρώτοι που έγιναν με την ευθύνη του Γιώργου Παπαγεωργίου. Υπολογίστηκαν αποτελέσματα από την A1 και την Α2 εθνική κατηγορία, τη Β’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα, όπως επίσης από τα ανοιχτά πρωταθλήματα νεαρών ηλικιών του Ολυμπιακού και του Φοίνικα, της Σίνδου και της Ελευσίνας. Η σημαντικότερη μεταβολή είναι ότι η Κινέζα Λιου Τζούντιθ Γουχούα (φωτό) ανέβηκε στην 1η θέση στις γυναίκες και η Γαλλίδα Οντρέ Ματενέ την ακολουθεί στη 2η. Οι δύο αθλήτριες δεν είναι αξιολογημένες στο ranking list της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.), ωστόσο εφαρμόστηκε δεύτερη προϋπόθεση, η οποία αναφέρεται στον κανονισμό των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Προβλέπεται συγκεκριμένα ότι αν κάποιοι αθλητές/τριες δεν είναι αξιολογημένοι στην I.T.T.F. η Τεχνική Επιτροπή μπορεί να τους τοποθετήσει στην ελληνική κατάταξη κατ’ εκτίμηση με αιτιολογημένη έκθεση. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει το αντικειμενικό στοιχείο ότι Γουχούα και Ματενέ είναι στο γαλλικό ranking. Για τους βαθμούς τους εδώ έγινε σύγκριση με Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες επίσης αγωνίζονται στη Γαλλία κι επίσης έχουν θέση στο γαλλικό ranking. Στους πίνακες του Σεπτεμβρίου υπήρχε αυτό το λάθος, υπολογίστηκαν από το μηδέν οι αθλήτριες (γι’ αυτό εμφανίζονται τώρα με μεγάλη άνοδο) και τον Οκτώβριο έγινε η σχετική διόρθωση. Με ανάλογο τρόπο εκτιμήθηκε και η Νένκα Τουσλέκοβα του Γ.Α.Ο. Πειραιά, που είναι στο νούμερο 13. Δεν βρίσκεται στον πίνακα της I.T.T.F., αλλά είναι στον βουλγαρικό κι έγινε εκτίμηση με βάση τη δική της θέση εκεί, όπως και άλλων αθλητριών της χώρας, που παίζουν και στην Ελλάδα. Η Ανέλια Κάροβα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο νούμερο 11 των γυναικών είναι αξιολογημένη και στη διεθνή κατάταξη. Η Κινέζα αθλήτρια από τις Σάρισες Φλώρινας φιγουράρει και στην κορυφή της κατηγορίας Νέων γυναικών, ενώ μία ακόμα αλλαγή σε 1η θέση αφορά στους παμπαίδες, όπου προπορεύεται τον Οκτώβριο ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος.

Εξάλλου, στην πρώτη του εμφάνιση στους ελληνικούς πίνακες ο Σέρβος Μάρκο Γέφτοβιτς του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που είναι και στην παγκόσμια κατάταξη, φιγουράρει στο νούμερο 2 πίσω από τον Παπαγεωργίου. Ψηλά στους άνδρες είναι και οι δύο Γάλλοι της Α.Ε.Κ.. Στην είσοδό τους ο Ρενέ Μπροσόν βρίσκεται στο νούμερο 9 και ο Κουεντέν Πραντέλ στο 17.

Αξιοσημείωτες αλλαγές ότι βγήκαν από την πρώτη 5άδα ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος στους άνδρες (στο 7 από 5), η Γεωργία Ζαβιτσάνου στις γυναίκες (στο 6 από 2), η Λάουρα Νικουλάε στις γυναίκες (στο 8 από 5), η Ελένη Σοφρά στις Νέες γυναίκες (στο 6 από 5), η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες (στο 6 από 5) και ο Σωτήρης Σαπάκος στους παμπαίδες στο (στο 7 από 5) 

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Οκτωβρίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, τον Σεπτέμβριο) είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. (-) Μάρκο Γέφτοβιτς (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

3. (2.) Ρομέν Ρουίζ (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. (3.) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (4.) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. (52.) Λιου Τζούντιθ (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. (60.) Οντρέ Ματενέ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (1.) Μόνικα Μόλναρ (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. (3.) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Ρομέν Ρουίζ (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (4.) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. (3.) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Ο. Ταταύλα)

5. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 

1. (27.) Λιου Τζούντιθ (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. (2.) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)

4. (3.) Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Φοίνικας Πειραιά)

5. (4.) Θάλεια Κορδούτη (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΝΕΟΙ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

5. («) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Ελένη Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. («) Έλλη Φίσερ

4. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

2. («) Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

3. («) Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. («) Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

5. («) Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. («) Έλλη Φίσερ

3. («) Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

4. («) Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

5. («) Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. (2.) Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. (1.) Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

4. («) Αλέξιος Κωστακιώτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 

5. (6.) Ευάγγελος Μαλλιαρός (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. (3.) Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. (4.) Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

4. (2.) Ιωάννα Μαδέση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001) 

5. («) Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α Έδεσσας)

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Με τέσσερις αντιπροσωπευτικές ομάδες νεαρών ηλικιών αναχωρεί αύριο η ελληνική αποστολή για τη Λευκωσία και το διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Θ’ αγωνιστούν οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Βασιλική Ηλιοπούλου. Μαζί τους θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής, Σωτήρης Ζήκος και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης ως αρχηγός αποστολής. Οι ετήσιοι αγώνες με προσκλήσεις γίνονται από μεθαύριο έως την Κυριακή και η διοργανώτρια Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης προσκάλεσε και θα έχει ακόμα παρούσες τη Ρωσία, τον Λίβανο και τη Νορβηγία. Η οικοδέσποινα Κύπρος θα έχει από δύο ομάδες σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ PRO A KAI PRO B ΣΤΗ  ΓΑΛΛΙΑ

Αρκετοί Έλληνες αθλητές είχαν δράση το προηγούμενο τριήμερο στη Γαλλία για την 5η αγωνιστική των κορυφαίων διασυλλογικών πρωταθλημάτων. Στην 1η εθνική κατηγορία των ανδρών (Pro A) ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έκανε χτες την πρώτη του φετινή εμφάνιση, αλλά η ομάδα του έχασε στην έδρα της ισχυρής Ποντουάζ με 3-0. Ο πολύπειρος πρωταθλητής μας τοποθετήθηκε στη θέση 3 και κάμφθηκε με 3-0 σετ από τον Ιταλό Νιαγκόλ Στογιάνοφ, τον οποίο θυμίζουμε ότι είχε νικήσει τον προηγούμενο μήνα ο Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και τη φάση των γκρουπ. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν υποχώρησε στην 9η θέση. Έχει 7 βαθμούς και είναι μαζί με την ουραγό Καέν.

Στη 2η εθνική κατηγορία των ανδρών (Pro B) κι επίσης για την 5η αγωνιστική το ντεμπούτο του Γιάννη Σγουρόπουλου σε ξένο διασυλλογικό πρωτάθλημα δεν συνοδεύτηκε με θετικό αποτέλεσμα. Η νέα ομάδα του, η Αζέν, έχασε εκτός έδρας 3-0 από τη Ρουέν. Στην τελευταία αγωνίζεται ο Κώστας Παπαγεωργίου, όμως δεν πήγε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ενώ η Αζέν είχε στη σύνθεσή της και τον Τάσο Ρηνιώτη και απόντα τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Στο ατομικό του παιχνίδι ο Σγουρόπουλος έχασε 3-0 σετ από τον Κινέζο Λιου Ναν. Αργότερα έπαιξε στο διπλό ο Ρηνιώτης με τον Ουκρανό Ζμουντένκο και κάμφθηκαν με 3-0 από Λιου και Σαλιφού.

Στο ίδιο πρωτάθλημα η Μπαγιάρ Αρζεντάν 1 του Γιώργου Φραγκούλη ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας από τη Μετς. Ο 24χρονος πρωταθλητής μας μετείχε με παρτενέρ τον Βιλντάν Γκαντίεφ στο διπλό, όπου καταγράφηκε ήττα με 3-1 σετ από Ντιαβ και Νικόλ. Στη βαθμολογία η Ρουέν φιγουράρει στη 2η θέση με 12 βαθμούς. Είναι 1 βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Σεν Ντενί και ισοβαθμεί με τη Μετς και τη Μιραμάς. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν είναι στην 5η θέση με 11 βαθμούς και συγκάτοικο τη Μουλινό, ενώ η Αζέν βρίσκεται στην 7η μαζί με Μπουλόν, Νις και Μπιλανκούρ στους 7 βαθμούς.   

Πέμπτη αγωνιστική και στην Pro B των γυναικών. Η Παρί ΤΤ αντιμετώπισε την Κυριακή εκτός έδρας τη Λε Κεσνέ και με την Κατερίνα Τόλιου μεγάλη πρωταγωνίστρια επικράτησε με 3-2. Η 21χρονη διεθνής σημείωσε δυο ατομικές νίκες από τη θέση 2. Αρχικά επί της Οσεάν Γκισνέλ με 3-2 σετ (και 11-9 το 5ο) και στο τελευταίο επί μέρους ματς επί της Λεϊλί Μοσταφαβί με 3-0. Στην κατάταξη η ομάδα του Παρισιού βρίσκεται στην 7η θέση με 8 βαθμούς.

* Τα παιχνίδια του στα προκριματικά του απλού ανδρών στο σουηδικό World Tour ολοκλήρωσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης (νούμερο 445 στην παγκόσμια κατάταξη). Το έκανε με θετικό τρόπο, άσχετα αν κάμφθηκε με 4-3 από τον Σατιγιάν Γκνανασεκαράν (Νο 108). Απέναντι σε αθλητή με διεθνείς διακρίσεις ήταν πίσω με 3-0 σετ και κατάφερε να ισοφαρίσει και να κυνηγήσει την έκπληξη (8-11, 8-11, 4-11, 15-13, 11-8, 12-10, 5-11). Ο Ινδός ήταν επικεφαλής στο 18ο γκρουπ κι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά νικώντας αργότερα και τον Ιάπωνα Ουεμούρα με 4-1 σετ. Να σημειωθεί ακόμα ότι πριν από λίγο καιρό κατέκτησε την 1η θέση στο απλό ανδρών στο World Tour Challenge του Βελγίου! Ο 19χρονος πρωταθλητής μας συνεχίζει από αύριο τους αγώνες του στη Στοκχόλμη με το διπλό ανδρών αλλά και το Under 21, όπου έχει προκριθεί στο ταμπλό.  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ