Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στο ταμπλό Under 21 για τον Αγγελάκη στη Σουηδία

Angelakis Sweden

Angelakis SwedenΝέο ευχάριστο και ενθαρρυντικό για το μέλλον, αποτέλεσμα νεαρού πρωταθλητή μας, σε δυνατό World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και εξαιρετικές εμφανίσεις ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης εξασφάλισε την πρόκριση στον 1ο γύρο των αγώνων για αθλητές έως 21 ετών στο σουηδικό όπεν, που άρχισε σήμερα στη Στοκχόλμη και είναι της κατηγορίας Major. Ο προκριματικός όμιλός του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όμως με τις συγκεκριμένες νίκες (και μάλιστα από την 3η σειρά των κληρωθέντων στα γκρουπ) ο 19χρονος αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα σιγούρεψε την πρωτιά, η οποία δίνει αυτομάτως την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό των «32». Στο απλό ανδρών γνώρισε την ήττα στην έναρξη του γκρουπ, ωστόσο αυτά τα ματς είναι βασικά γι’ αυτόν χρήσιμες εμπειρίες και τεστ δυνατοτήτων.

Ο διεθνής αμυντικός άρχισε την προσπάθειά του στη σουηδική πρωτεύουσα από τους αγώνες Under 21, όπου βρέθηκε στο 6ο προκριματικό γκρουπ. Το πρωί αντιμετώπισε τον Σουηδό Γιόνας Στένερ και τον κατέβαλλε με 3-1 σετ. Έκανε άσχημη εκκίνηση, αλλά ανέβασε αισθητά την απόδοσή του από το 2ο σετ κι έπειτα, ενώ τονώθηκε και η ψυχολογία του όταν ισοφάρισε στην παράταση (6-11, 14-12, 11-7, 11-8).

Το απόγευμα κυνήγησε νίκη και πρόκριση απέναντι στον Ούγγρο Μπέντσε Μαγιόρος, ο οποίος θυμίζουμε ότι στο αυστριακό όπεν ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Σγουρόπουλου στο διπλό. Τα ματς ήταν πολύ κλειστό στα δύο πρώτα σετ και οι αντίπαλοι είχαν από ένα σετ με οριακή διαφορά. Η συνέχεια όμως, άνηκε στον Αγγελάκη, ο οποίος κράτησε την μπάλα στο τραπέζι με τις άμυνες, παράλληλα πέρασε τις επιθέσεις του και κυριάρχησε στο 3ο και το 4ο σετ για το τελικό 3-1 (11-9, 13-15, 11-4, 11-5). Έφτασε έτσι τους 4 βαθμούς στο γκρουπ και ό,τι κι αν γίνει την Πέμπτη στην 3η και τελευταία αγωνιστική, μεταξύ Μαγιόρος και Στένερ, έχει σίγουρη την προνομιούχο 1η θέση. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας νέων και παίδων θα έχει και μεγάλο βαθμολογικό όφελος με αυτά τα αποτελέσματα. Την ώρα, που ο ίδιος βρίσκεται στο νούμερο 190 της παγκόσμιας κατάταξης U21, ο Μαγιόρος είναι στο νούμερο 50 και ο Στένερ στο 118. Για τον Ούγγρο να προστεθεί ότι στο αντίστοιχο όπεν της Τσεχίας φέτος ήταν στην 8άδα των αγώνων U21, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέκτησε δύο 2ες θέσεις στο απλό σε διεθνή τουρνουά νέων.    

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 41 προκριματικά γκρουπ των 3ων αθλητών. Ο Αγγελάκης μετέχει στο 18ο και στην 1η αγωνιστική έχασε από τον Ιάπωνα Κεϊγιά Ουεμούρα με 4-0 σετ. Στον αγώνα, που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ, oαθλητής του Α.Ο. Ταταύλα τα πήγε καλά στο 1ο σετ και το διεκδίκησε, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του αριστερόχειρα Ασιάτη και να τον κοντράρει. Η εξέλιξη 9-11, 4-11, 2-11 και 5-11. Σφυγμομέτρηση δυνάμεων θα είναι για τον Αγγελάκη και το αυριανό τελευταίο ματς στο γκρουπ, όπου αντιμετωπίζει τον Ινδό Σατιγιάν Γκνανασεκαράν (επικεφαλής). Πιθανότητες διεκδίκησης της πρόκρισης δεν υπάρχουν κι άλλωστε δεν μπορούσε να τεθεί τέτοιος στόχος.

Στο διπλό ανδρών τα προκριματικά γίνονται σε ταμπλό κι αρχίζουν από τους «64». Ο Αγγελάκης και ο Αργεντινός συμπαίκτης Νίκολας Γκαλβάνο θ’ αντιμετωπίσουν μεθαύριο τους Βέλγους Μάρτιν Αλέγκρο/Φλοράν Λαμπιέ. Αν νικήσουν θα συναντήσουν στους «32» τους Ιάπωνες Κέντα Ματσουντάιρα/Τζιν Ουέντα, που έχουν bye στον 1ο γύρο.

 

* Ο Αγγελάκης σε φωτό στο προπονητήριο του κλειστού γυμναστηρίου, που φιλοξενεί τους αγώνες στη Στοκχόλμη

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ