Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στους «32» του απλού Under 21 ο Σγουρόπουλος στην Αυστρία

27000229940 f06fbb7f15_z

27000229940 f06fbb7f15_zΈνα ακόμα βήμα απόψε από τον Γιάννη Σγουρόπουλο στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών στο ισχυρό World Tour της Αυστρίας. Στον εναρκτήριο γύρο των «64» ο πρωταθλητής από την Ελευσίνα βγήκε νικητής σε ντέρμπι με τον Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη και προκρίθηκε στους «32» του αγωνίσματος. Απέναντι στο νούμερο 17 του αγωνίσματος κι έναν αθλητή, που είναι πολλές θέσεις πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ και με πείσμα, εξαιρετική τακτική και πολύ σταθερή απόδοση πήρε τα δύο επόμενα σετ κι έφτασε σε μία ακόμα αξιοσημείωτη νίκη! Ο Σγουρόπουλος συνεχίζει την προσπάθειά του το πρωί της Παρασκευής (11:40 ώρα Ελλάδας) και με αντίπαλο τον Γάλλο Αλεξάντρ Ρομπινό θα διεκδικήσει την είσοδο στον 3ο γύρο και την πρώτη 16άδα. Στο διπλό ανδρών αποκλείστηκε νωρίς με συμπαίκτη τον Ούγγρο Μαγιόρος.

Η κλήρωση στο ταμπλό δεν ήταν κακή. Ο 16άχρονος διεθνής μας (νούμερο 330 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης των ανδρών και 114 σε αυτή των Under 21) ήταν αουτσάιντερ θεωρητικά, αλλά σαφώς είχε πολλές πιθανότητες κόντρα στον Ασιάτη, τον οποίο γνώριζε καλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής από το Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο και την αναμέτρηση με τον Παναγιώτη Γκιώνη… Επιβεβαιώθηκε από την αρχή λοιπόν, ότι ο Σγουρόπουλος θα εγείρει απαιτήσεις και πήρε με διαφορά το 1ο σετ. Η απάντηση από τον Παντασάκ ήταν δύο διαδοχικά σετ, αλλά ο πρωταθλητής Ελλάδας εφήβων περιόρισε τα λάθη και πέρασε το επιθετικό παιχνίδι του για να φτάσει στην ανατροπή. Η εξέλιξη 11-5, 7-11, 8-11, 11-7 και 11-7. Ο προσεχής αντίπαλος, ο Αλεξάντρ Ρομπινό (αδερφός του Κουεντέν, συμπαίκτη του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη γαλλική Ενεμπόν), αποτελεί ένα ακόμα πολύ ψηλό εμπόδιο. Είναι νούμερο 15 στο αγώνισμα και βρέθηκε κι αυτός κατευθείαν στο ταμπλό. Στον 1ο γύρο ο Γάλλος απέκλεισε τον Λευκορώσο Αλιαξάντ Κάνιν με 3-1 σετ.

Ο Παντασάκ είναι νούμερο 154 στην παγκόσμια κατάταξη των ανδρών και 29 σε εκείνη των Ελπίδων και στο Λιντς ήταν απευθείας στο ταμπλό των αγώνων Under 21. Είναι 20 ετών και ζει στο Φάλκενμπεργκ της Σουηδίας, όπου έχει τη δυνατότητα να προπονείται με πλειάδα δυνατών αθλητών. Τον Αύγουστο αγωνίστηκε πρώτη φορά στους κλασικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σημείωσε μία νίκη και αποκλείστηκε από τον Γκιώνη με 4-0 σετ στον 2ο γύρο. Είχαν προηγηθεί δύο συμμετοχές του σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ενώ έχει μετάσχει και σε τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών. Στις διεθνείς διακρίσεις του περιλαμβάνονται τα δύο χρυσά μετάλλια στο απλό σε τουρνουά του World Junior Circuit (το 2014 στην Ινδία και το 2013 στην Ταϊλάνδη).

Θυμίζουμε ότι ο Σγουρόπουλος είχε προκριθεί στο ταμπλό κατακτώντας την 1η θέση στο 6ο γκρουπ με επιβλητικές νίκες 3-0 σετ εναντίον αξιόλογων αθλητών, όπως είναι ο Ολλανδός Λάουρεν Τρόμερ (ήταν νούμερο 1 της εθνικής του ομάδας στον αγώνα κόντρα στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο) και ο Τσέχος Γίρι Μαρτίνκο (στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού ήταν 2ος στο ομαδικό νέων και πριν από τον τελικό είχε νικήσει στο ίδιο αγώνισμα τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων, τον Γάλλο Αλεξάντρ Κασέν).

Στο διπλό ανδρών ο Σγουρόπουλος και ο Ούγγρος συμπαίκτης του Μπέντσε Μαγιόρος δεν κατάφεραν να προχωρήσουν. Έχασαν με 3-1 σετ στον 1ο προκριματικό γύρο, αυτόν των «64» από τους Ιταλούς Ματέο Μούτι/Αντονίνο Αμάτο και αποκλείστηκαν (9-11, 12-10, 8-11, 8-11). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ