Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

H ισπανική Μπαλαγέρ αντίπαλος του Δ.Α.Ο. Ταύρου στον 3ο γύρο του E.T.T.U. Cup γυναικών

DAO Tavrou_16-17

DAO Tavrou_16-17Περίμενε αρκετό καιρό, αλλά ήρθε η ώρα ν’ ασχοληθεί και με την ευρωπαϊκή της παρουσία η γυναικεία ομάδα του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2016 και η μοναδική ελληνική ομάδα, που δήλωσε φέτος συμμετοχή στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) πληροφορήθηκε τον αντίπαλό της στον 3ο γύρο. Θα είναι η ισπανική CTT Μπαλαγέρ και θα την υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του Μοσχάτου (Μιαούλη 120) το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 12:00. Ο Δ.Α.Ο.Τ. είναι 7ο φαβορί στη διοργάνωση και είχε προκριθεί απευθείας στο στάδιο των μονών νοκ άουτ αγώνων. Το  E.T.T.U. Cup της περιόδου 2016-2017 δεν είχε 1η φάση ομίλων λόγω μείωσης των συμμετοχών, άρχισε από τη 2η φάση, που διεξήχθη στις 29 και 30 Οκτωβρίου και τελικά χτες έγινε και η κλήρωση του 3ου γύρου, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώνες στο χρονικό διάστημα από 25 έως 27 Νοεμβρίου.

Ο Δ.Α.Ο.Τ. βρέθηκε ψηλά στα seeding του δεύτερου τη τάξει ευρωπαϊκού Κυπέλλου χάρη στους βαθμούς, που του χαρίζει η δυνατή του τετράδα με τις Μόνικα Μόλναρ, Κατερίνα Τόλιου, Χριστίνα Φίλη και Φιλαρέτη Εξάρχου. Μπήκε στα 8 φαβορί και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο είναι γηπεδούχος στη δύσκολη αναμέτρηση με το ισπανικό σωματείο. Θα το αντιμετωπίσει στο ίδιο γυμναστήριο, όπου διεξάγει τα «Τερζάκεια», το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών και θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την πρόκριση στον 4ο γύρο. Αυτός, θα διεξαχθεί στο τριήμερο από 16 έως 18 Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει πάλι μονά νοκ άουτ παιχνίδια, αλλά δεν θα έχει τη μορφή προημιτελικού γύρου. Δηλαδή, ναι μεν θα γίνουν 4 ματς μεταξύ των 8 ομάδων, που θα έχουν περάσει από την 3η φάση, όμως τα προημιτελικά θ’ ακολουθήσουν στον επόμενο γύρο όταν οι 4 νέες νικήτριες θα συναντήσουν τις ομάδες, που θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ ως 3ες των ομίλων τους.

Τα στελέχη του Δ.Α.Ο.Τ. αρχίζουν σιγά-σιγά να συλλέγουν πληροφορίες για την ισπανική ομάδα. Στα τέλη Οκτωβρίου και την εναρκτήρια φάση της διοργάνωσης η Μπαλαγέρ είχε πάρει την πρωτιά στο 4ο γκρουπ κάνοντας 3 νίκες με το ίδιο σκορ. Είχε ξεπεράσει με 3-1 τη βελγική Βερντινάμουρ, τη Ραπίντ από τη Λουκέρνη της Ελβετίας και την πορτογαλική Πόντα ντο Πάργκο, πρώην ομάδα της σημερινής αθλήτρια του Δ.Α.Ο.Τ. Χριστίνας Φίλη. Σε αυτούς τους αγώνες η Μπαλαγέρ χρησιμοποίησε συνολικά 4 παίκτριες. Στηρίζεται κυρίως σε δύο Κινέζες, τη Τινγκ Τινγκ Βανγκ και τη Λι Γιαν Λαν, οι οποίες αγωνίστηκαν και στα τρία ματς του γκρουπ (η πρώτη έμεινε αήττητη). Από κει και πέρα σε δύο ματς πήρε μέρος η Άννα Μπίσκαρι και σε ένα η Κάρμεν Ντόρκα Λαρεντάνα.

 

* Στη φωτό από το Σ.Ε.Φ. οι βασικές αθλήτριες του Δ.Α.Ο.Τ. με τον προπονητή τους Αλέξη Αρσενιάδη. Από αριστερά Φίλη, Μόλναρ, Τόλιου και Εξάρχου

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ