Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακύρωσε για το όπεν της Αυστρίας ο Γκιώνης

DSC9216

 DSC9216Η θλάση στον αριστερό δικέφαλο, που αποκόμισε στον πρόσφατο αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Αγγλία, υποχρέωσε τον Παναγιώτη Γκιώνη ν’ ακυρώσει τελικά τη συμμετοχή του στο World Tour της Αυστρίας. Αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις στο πόδι, χρειάζεται να συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα τη θεραπευτική αγωγή και δεν πάει στο δυνατό τουρνουά του Λιντς, το οποίο αρχίζει μεθαύριο και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή 13 του μήνα. Αυτή είναι η δεύτερη αγωνιστική εκδήλωση, που χάνει λόγω τραυματισμού ύστερα από το παιχνίδι της Μπογκόρια στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ενεμπόν και στόχος του είναι να έχει αποθεραπευτεί πλήρως για τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα με το πολωνικό κλαμπ στις 24 Νοεμβρίου στην Οστράβα. Στο όπεν του Λιντς θ’ αγωνιστεί τελικά μόνο ο Γιάννης Σγουρόπουλος και αναχωρεί αύριο με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Τη συμμετοχή του ακύρωσε και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που ταλαιπωρείται από κήλη.

Οι αγώνες στο Λιντς είναι της κατηγορίας Major στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και θα συγκεντρώσουν περίπου 350 αθλητές κι αθλήτριες από 54 χώρες όλου του κόσμου! Ο 16χρονος Σγουρόπουλος θα μετάσχει και στα παιχνίδια για αθλητές έως 21 ετών συνεπώς θα έχει την ευκαιρία για νέα γερά και χρήσιμα τεστ μετά τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην αναμέτρηση της εθνικής ανδρών στο Στόουκ. Στο διπλό ανδρών ο αθλητής του Ολυμπιακού θα έχει συμπαίκτη τον 19χρονο Ούγγρο Μπέντσε Μαγιόρος.

Ο Γκιώνης ήθελε να επανεμφανιστεί σε World Tour ύστερα από 9,5 μήνες (και τη συμμετοχή στο Βερολίνο), το προσπάθησε με έντονη θεραπεία αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αγγλία, όμως ο τραυματισμός δεν ήταν μικρός. Είναι σαφώς καλύτερα, όμως οι ενοχλήσεις παραμένουν και για 4-5 ημέρες θα συνεχίσει τις θεραπείες με τον φυσιοθεραπευτή Νίκο Κουλόπουλο. Στην πολωνική λίγκα η Μπογκόρια νίκησε την Κυριακή 3-1 εντός έδρας τη Γιάροσλαβ και η απουσία του Γκιώνη θα (προγραμματισμένη αυτή τη φορά) μπορούσε να στοιχίσει πάλι, καθώς στον 4ο στη σειρά αγώνα ο Γκάο Νινγκ έσωσε δύο ματς μπολ για να επικρατήσει 2-1 του Βραζιλιάνου Τσουμπόι και να μην πάει ο αγώνας στο καθοριστικό 5ο παιχνίδι. Στη βαθμολογία η Μπογκόρια είναι μετά από 5 αγώνες στην 1η θέση με 12 βαθμούς μαζί με τη Γκντανσκ.

Ο Κωνσταντινόπουλος παρουσίασε υδροκήλη. Πήρε αντιφλεγμονώδη για κάποιες μέρες, θα επανέλθει στη δράση μόλις περάσουν οι πόνοι, όμως στις 12 Δεκεμβρίου θα κάνει επέμβαση για ν’ αντιμετωπίσει γρήγορα και οριστικά το πρόβλημα.

* Στο αυστριακό όπεν θα είναι competition manager ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

* Την άλλη εβδομάδα έρχεται το Major World Tour της Σουηδίας και θα είναι το τελευταίο της σειράς για το 2016. Γίνεται στη Στοκχόλμη από τις 15 έως τις 20 Νοεμβρίου και από ελληνικής πλευράς θ’ αγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Ο νεαρός αμυντικός του Α.Ο. Ταταύλα θα μετάσχει και στην κατηγορία U21, ενώ στο διπλό έχει κλείσει παρτενέρ τον Αργεντινό Νίκολας Γκαλβάνο.

 

* Ο Γκιώνης σε επιθετικό χτύπημα στον αγώνα της εθνικής μας με την Ολλανδία στο Σ.Ε.Φ.  (φωτό Πέτρος Βήττας)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ