Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα Χανιά αγκάλιασαν τις νεαρές ηλικίες στο 2ο αναπτυξιακό τους πρωτάθλημα

Xania aponomi_neanides

Xania aponomi_neanidesΤα Χανιά άφησαν ακόμα καλύτερες εντυπώσεις από πέρσι και πρόβαλλανXania megalo_plano ιδανικά τις μικρές ηλικίες στο 2ο πανελλήνιας εμβέλειας τουρνουά τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η όμορφη πόλη παρείχε ζεστή φιλοξενία στους 70 συμμετέχοντες (από τις 73 τελικές δηλώσεις συμμετοχής) και τους συνοδούς τους και παράλληλα φρόντισε για την άψογη οργάνωση των αγώνων. Σημαντικό για την επιτυχία και το γεγονός ότι τόπος δράσης ήταν το εξαιρετικό κλειστό γυμναστήριο Κλαδισού, χώρος μεγαλύτερος και πιο άνετος από το στάδιο «Έλενα Βενιζέλου», που είχε φιλοξενήσει πέρσι το 1ο αναπτυξιακό όπεν. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, σωματείο με μεγάλη ιστορία και παραγωγή στην επιτραπέζια αντισφαίριση, ανέλαβε τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον δήμο της πόλης. Στο καλεντάρι της ομοσπονδίας ήταν το 5ο φετινό τουρνουά νεαρών ηλικιών και τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Κίμων Μήτκας τους παμπαίδες και η Λεμονιά Γκαϊταντζή στις παγκορασίδες.

Πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από την Καβάλα, τη Φλώρινα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά την Κρήτη. Το αγωνιστικό πρόγραμμα άνοιξε χτες στις 09:30 και ολοκληρώθηκε σήμερα, χωρίς καθυστερήσεις, γύρω στις 2 το μεσημέρι. Το ενδιαφέρον από την τοπική κοινωνία ήταν και φέτος ουσιαστικό. Το γυμναστήριο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Δηγαλάκης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Χανίων Μανώλης Πετράκης και η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Κρήτης Κατερίνα Ζομπανάκη. Από τη διοίκηση του τοπικού σωματείου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Αναστάσιος Δημολίτσας και το μέλος Ρόζυ Σπάρταλη, ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης έδωσε το «παρών» σ’ ένα ακόμα αναπτυξιακό της Περιφέρειας.

Xania aponomi_korasidesΣτα αγωνιστικά δρώμενα καταγράφηκαν πολλά αμφίρροπα και θεαματικά παιχνίδια. Στους νέους έφτασαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί. Ύστερα από δυνατή και ποιοτική αναμέτρηση ο Γιώργος Σταματούρος κατέβαλλε τον Δημήτρη Κορδούτη με 3-1 σετ (11-9, 9-11, 11-5, 13-11) και κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό του. Πολύ κλειστός ήταν ο «μικρός» τελικός μεταξύ δύο αθλητών από την Περιφέρεια με τον Γιώργο Πασχαλέρη να κάμπτει με 3-2 σετ τον Ανδρέα Μίντση.

Στις νεάνιδες κυριάρχησε το 1ο φαβορί η Αλεξάνδρα Τουντακώβα. Στον τελικό νίκησε με 3-1 σετ τη Χανιώτισσα Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (11-6, 11-6, 10-12, 11-4). Στα πέντε σετ κρίθηκε κι εδώ ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 όπου η Τζούλια Μυτακίδου επικράτησε της Μαρίας Λαδάκη.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός στους παίδες. Ο Ιάκωβος Αϊβατίδης ισοφάρισε δύο φορές τον Σωκράτη-Βησσαρίωνα Γιαννούτσο και πήρε νωρίς απόσταση ασφαλείας κι εν τέλει τη νίκη στο 5ο σετ, το μοναδικό που έληξε με διαφορά (9-11, 11-9, 8-11, 11-9, 11-3). Γερή αναμέτρηση και για την 3η θέση, όπου ο Γιώργος Ανδρουλάκης έκαμψε με 3-2 σετ τον Ιωάννη Παπαδόπουλο.

Στις κορασίδες η Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν είχε συναγωνισμό ούτε αυτή τη φορά. Στον τελικό ξεπέρασε την Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη με 3-0 σετ (11-4, 11-3, 11-8). Την 3η θέση κατέκτησε η Μαριάννα Γενεράλη, η οποία στο ματς για τις θέσεις 3-4 κατέβαλλε τη Χρυσάνθη Κοντονικόλη με 3-0 σετ. Και οι δύο αθλήτριες πήραν το πρώτο τους μετάλλιο στα αναπτυξιακά.  

Στους παμπαίδες το νούμερο 1 του αγωνίσματος, ο Κίμων Μήτκας, λύγισε με 3-0 σετ το νούμερο 2 τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο (11-7, 11-9, 11-8) και ανέβηκε πρώτη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ύστερα από τρεις χαμένους τελικούς. Πρώτο μετάλλιο για τον Βασίλη Τζιότζιο, που πήρε την 4η θέση. Ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Γιώργο Κατσαπρακάκη, που είχε πάρει χάλκινο μετάλλιο και στην Ελευσίνα (ήταν 4ος εκεί).

Τα δύο πρώτα φαβορί συναντήθηκαν και στον τελικό των παγκορασίδων. Αυτή τη φορά επικράτησε το νούμερο 2, η Λεμονιά Γκαϊταντζή από τον ΑΣΕΑ Καβάλας, νικώντας την Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη με 3-0 σετ (11-8, 13-11, 11-8). Στα πέντε σετ έφτασε ο «μικρός» τελικός με την Αθηνά Χατζηπλή να επικρατεί της Στυλιανής Τζαρίδου. Και για τα δύο κοριτσάκια ήταν το πρώτο μετάλλιο στον θεσμό. 

Το Σάββατο η τελετή έναρξης περιλάμβανε πολλές βραβεύσεις. Εκ μέρους της ομοσπονδίας ο Μανώλης Κολυμπάδης απένεμε τιμητική πλακέτα στον πρύτανη Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Δηγαλάκη για τη συμπαράσταση του Πολυτεχνείου προς την επιτραπέζια αντισφαίριση σε κάθε αθλητική εκδήλωση στο νησί, ενώ ο δεύτερος παρέδωσε στον πρώτο σύμβολα του Πολυτεχνείου. Επίσης ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βράβευσε στο πρόσωπο του δημάρχου τον δήμο Χανίων για την εποικοδομητική συνεργασία στην οργάνωση του τουρνουά, την Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης για τη στήριξη και παρέδωσε τη σημαία της ομοσπονδίας στον Ο.Α. Χανίων ώστε να τον ευχαριστήσει για την άψογη διοργάνωση.

Σήμερα ο πρόεδρος του Ο.Α. Χανίων Αναστασίος Δημολίτσας βράβευσε τον επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την παρουσία του στο Ρίο ως υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Χανίων Μανώλης Πετράκης πρόσφερε στον ίδιο συλλεκτικό βιβλίο ποιημάτων της θάλασσας. Επίσης, ο Ο.Α. Χανίων έκανε ειδική βράβευση στην ομάδα εθελοντών Ερυθρού Σταυρού για την προσφορά τους στο πρωτάθλημα. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιώργος Μαυρολέων, γιατρός της διοργάνωσης.

ΚΟΛΥΜΠΑΔΗΣ: «ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΟΠΕΝ»

Xania aponomi_pagorasidesΣτον σύντομο χαιρετισμό του ο Μανώλης Κολυμπάδης δήλωσε ενθουσιασμένος με την εικόνα του τουρνουά και μίλησε κολακευτικά για τις συνθήκες στο κλειστό γυμναστήριο. Τόνισε ότι το φετινό όπεν ήταν με διαφορά ανώτερο από το περσινό και γενικά ήταν από τα καλύτερα, που έχουν γίνει φέτος. Υποσχέθηκε τέλος ότι η σειρά των αναπτυξιακών θα περάσει και του χρόνου από το Χανιά και θα υπάρχει και μεγαλύτερη συμμετοχή. Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους και στις παγκορασίδες, ο Αναστάσιος Δημολίτσας στις νεάνιδες και στους παμπαίδες, η β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος του Ο.Α. Χανίων Βασιλική Ερηνάκη στις κορασίδες και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες. Οι νικητές πήραν και μία τσάντα με δωράκια από την ANEK LINES, τη μεγάλη χορηγό του τουρνουά, ενώ σε όλα τα παιδιά και τους συνοδούς τους μοιράστηκαν η αναμνηστική μπλούζα των αγώνων, νερά και κρουασάν.  Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος συγκρότησαν η Κική Ερηνάκη, ο Μανώλης Λαδάκης και η Άννα Κοτζαμιχάλη.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Γιώργος Πασχαλέρης (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Ανδρέας Μίντσης (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Γιώργος-Μιχαήλ Ανδρουλάκης (Α.Ο. Διόνυσου)

4. Ιωάννης-Αρσένιος Παπαδόπουλος (Α.Σ. Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

3. Μαριάννα Γενεράλη (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

4. Χρυσάνθη Κοντονικόλη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Κίμων Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊταντζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Αθηνά Χατζηπλή (Ο.Α. Χανίων)

4. Στυλιανή Τζαρίδου (Αίας Ευόσμου)

* Στον 1ο γύρο του απλού παίδων αποκλείστηκε το πρωί ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο όπεν νέων της Ουγγαρίας. Αντιμετώπισε για τους «64» τον Ούγγρο Πάτρικ Γιούαζ, ο οποίος ήταν νούμερο 9 του τουρνουά, έκανε καλή εμφάνιση και παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ (6-11, 11-5, 8-11, 8-11). Θυμίζουμε ότι στο όπεν και την ίδια ηλικιακή κατηγορία πήρε μέρος και ο Γεράσιμος Πετρής, ενώ υπεύθυνος προπονητής ήταν ο Χρήστος Λάμης.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ