Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έλληνες φίλαθλοι στο πλευρό των διεθνών μας στο Στόουκ

England me_elliniki_simaia

England me_elliniki_simaiaΟ αγώνας της κατόχου της 3ης θέσης στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2013 είχε ξεχωριστή βαρύτητα για τους Άγγλους. Επιπλέον ήταν το πρώτο τους παιχνίδι στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και γι’ αυτόν τον λόγο τον πρόβαλλαν και το ανέδειξαν δεόντως. Διάφορες ειδησούλες, που προέκυψαν πριν από την έναρξη του αγώνα στο Φέντον του Στόουκ, έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και τις παραθέτουμε:   

* Πολύ λίγα σημεία στην εξέδρα του Manor Sports Complex City Road ήταν κενά. Τα 800 εισιτήρια που είχαν εκδοθεί για το ματς σχεδόν εξαντλήθηκαν και το κοινό δημιούργησε ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα. Σε αυτό συνέβαλαν και οι λιγοστοί Έλληνες ομογενείς, που ζουν στο Μάντσεστερ ή άλλα κοντινά μέρη κι έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους διεθνείς μας. Ανάμεσά τους ο πρώην διεθνής αθλητής Σταμάτης Κιούφης, που εδώ και χρόνια ακολουθεί στο νησί επαγγελματική καριέρα ως οδοντίατρος (χωρίς να έχει αφήσει το πινγκ πονγκ), ο αθλητής Γιώργος Μπρισκόλας, που πήγε για μεταπτυχιακό κι έμεινε εκεί, όπως και μέλη της οικογένειας Αποστολογιάννη από την Αθήνα, η οποία έχει στενή σχέση με το άθλημα και βρίσκεται στην Αγγλία για σπουδές και δουλειές. Οι συμπατριώτες μας άπλωσαν και ελληνική σημαία και φυσικά ήταν αρκετά εκδηλωτικοί.

* Στο να νιώσουν όμορφα οι αθλητές βοήθησε και ο όμορφος χώρος. Η κερκίδα ήταν επικλινής, τα αναπαυτικά καθίσματα ήταν σε μία πλευρά με το σκηνικό να θυμίζει θέατρο και υπήρχε πολύ καλός φωτισμός. Έγινε επίσημη παρουσίαση των ομάδων, εμφανίστηκαν μαζορέτες αλλά και παρουσιαστής του αγώνα, ο οποίος έδινε παλμό, ενημέρωνε με διάφορα στοιχεία τον κόσμο κι έπαιρνε δηλώσεις. Γενικά οι Άγγλοι οργάνωσαν εξαιρετικά το event με 15 άτομα να δουλεύουν γι’ αυτόν τον σκοπό.

* Η ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ άρχισε με pregame από τις 18:00 τοπική ώρα. Έγινε με σπίκερ και τέσσερις κάμερες μέσα από το Facebook και τον λογαριασμό του TheSPORTbible, ενώ το ματς μετέδωσε και το Laola1.tv, με το οποίο συνεργάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος. Το ματς καλύφθηκε με τέσσερις κάμερες. Μετά από κάθε ματς έκανε δηλώσεις ο νικητής, ενώ σχόλια έγιναν κι από μία μεγάλη δόξα της αγγλικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης τον παλιό πρωταθλητή Ευρώπης Ντέσμοντ Ντάγκλας.

* Ένα απρόοπτο γεγονός στο ξενοδοχείο αναστάτωσε χτες τη νύχτα την ελληνική αποστολή. Ξαφνικά στις 05:40 και για λόγο που δεν έγινε γνωστός χτύπησε ο συναγερμός του ξενοδοχείου για πιθανή φωτιά και όλοι οι ένοικοι βγήκαν έξω! Μετά από λίγα λεπτά ξαναμπήκαν στο ξενοδοχείο και τα δωμάτιά τους, αλλά ήδη είχε χαλάσει η ηρεμία του ύπνου…

* Hεθνική ομάδα της Αγγλίας αναγνωρίζεται απ’ όλη την αθλητική κοινότητα στο νησί και είναι χαρακτηριστικό ότι με αφορμή την παρουσία της στο Στόουκ για τον αγώνα με την Ελλάδα, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα κάλεσε τους Πίτσφορντ, Ντρίνκχολ και Γουόκερ στο γήπεδο στον χτεσινοβραδινό εντός έδρας αγώνα με τη Σουόνσι για την Πρέμιερ Λιγκ! Μάλιστα, στο ημίχρονο οι αθλητές βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και η διοίκηση του ποδοσφαιρικού κλαμπ τούς παρουσίασε στους χιλιάδες θεατές!

* Οι Άγγλοι εξέδωσαν ωραία βιβλιαράκια ειδικά γι’ αυτό το ματς με βιογραφικά των αθλητών, διακρίσεις των δύο εθνικών ομάδων και αποτελέσματα. Τα πουλούσαν κιόλας στο κοινό έναντι δύο λιρών το ένα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ