Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξαιρετικές εντυπώσεις και φέτος με 160 συμμετοχές το τουρνουά της Ελευσίνας

Elefsinia 2016_geniko

Elefsinia 2016_genikoΟ κόσμος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έδειξε και φέτος την εκτίμηση και την αναγνώριση στην προσπάθεια του Γ.Α.Σ. Ελευσίς με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και το σωματείο ανταπέδωσε άλλη μια φορά ικανοποιώντας τις προσδοκίες όλων. Διοργάνωσε επιτυχώς σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το 5ο ατομικό τουρνουά του και παράλληλα 4ο στο φετινό καλεντάρι, πρόβαλλε και τίμησε το ελπιδοφόρο μέλλον του αθλήματος. Το όπεν με την επωνυμία «Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς-Δήμητρα» 2016 έγινε στο σύγχρονο κλειστό γυµναστήριο του σωματείου και συγκέντρωσε 160 παιδιά (από τις 166 τελικές δηλώσεις) από διάφορα σημεία τη χώρας. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιώργος Σταματούρος στους νέους, η Ελισάβετ Τέρπου στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους παίδες, η Βασιλική Ηλιοπούλου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Ευγενία Καραθανάση στις παγκορασίδες.

Εκτός από δεκάδες σωματεία της Αττικής, στην Ελευσίνα είχαν εκπροσώπηση ομάδες από την Κορίνθια, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Πάτρα, τη Φλώρινα, τα Χανιά και την Αλεξανδρούπολη. Η πολύωρη δράση εξελίχθηκε σε 12 τραπέζια. Στη διάρκειά της ο τοπικός σύλλογος φρόντισε για ορισμένες παροχές, που έκαναν πιο ευχάριστη την παραμονή όχι μόνο των αθλητών, αλλά και των γονιών. Η Pizza Fun ήταν μεγάλος χορηγός του τουρνουά και σήμερα μοίρασε πίτσες σε όλα τα παιδιά. Επίσης το σωματείο εξασφάλισε για τους συμμετέχοντες κρουασάν και μπανάνες, ενώ στη δεύτερη μέρα των αγώνων οργάνωσε δωρεάν ξενάγηση για περισσότερο από μία ώρα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και πήραν μέρος αρκετοί γονείς.

Elefsina 2016_efivoiΟι αγώνες επιφύλαξαν και εκπλήξεις και μία από αυτές έγινε στους νέους. Ο Γιώργος Σταματούρος έπιασε καταπληκτική απόδοση απέναντι στον Γιάννη Σγουρόπουλο, που αύριο φεύγει με την εθνική ομάδα ανδρών για τον αγώνα στην Αγγλία και τον κατέβαλλε με 3-0 σετ! Κι αξίζει να θυμίσουμε ότι τον νίκησε και πέρσι μία φορά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα στον τελικό της Πάτρας. Ο Σταματούρος επιβλήθηκε με 11-5, 11-7 και 12-10 και πήρε το πρώτο του χρυσό φέτος.

Στον τελικό των νεανίδων έγινε γερή κόντρα μεταξύ της Ελισάβετ Τέρπου και της Γεωργίας Χατζάκη με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η Τέρπου βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, τελικά επικράτησε 3-2 και ύστερα από δύο χαμένους τελικούς ανέβηκε πρώτη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου (11-6, 9-11, 10-12, 11-6, 11-7). Έκπληξη δημιούργησε η Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη, που στην 8άδα απέκλεισε με 3-2 το 1ο φαβορί της κατηγορίας, την Ιωάννα Γερασιμάτου.

Στους παίδες αναμετρήθηκαν γι’ άλλη μια φορά φέτος στον τελικό ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γιάννης Δαμιανής. Έδωσαν ένα ακόμα ντέρμπι και σ’ αυτό το τουρνουά αναδείχτηκε νικητής ο Χατζηλυγερούδης με 3-2 σετ (8-11, 14-12, 6-11, 11-9, 11-3). Στα πέντε σετ κρίθηκε και ο «μικρός» τελικός με τον Παντελεήμωνα Τριανταφυλλίδη να νικά τον Κωνσταντίνο Στάμου.

Elefsina korasidesΣτις κορασίδες ήταν ξανά κυρίαρχη η Βασιλική Ηλιοπούλου. Στον τελικό ξεπέρασε τη Μαίρη Κουκουτού με 3-1 σετ (11-4, 11-13, 11-2, 11-4)

Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης επιβεβαίωσε ξανά τα προγνωστικά. Στον τελικό έκαμψε την αντίσταση του Κίμωνα Μήτκα με 3-1 σετ (11-5, 11-7, 9-11, 11-8) κι έκανε τρεις τις πρωτιές του.

Στον τελικό των παγκορασίδων αναδείχτηκε νικήτρια σε κλειστό παιχνίδι η Ευγενία Καραθανάση. Κατέβαλλε το 1ο φαβορί, τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-1 σετ (11-9, 11-9, 8-11, 11-8), όπως είχε κάνει και στο όπεν του Μετσόβου.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο δήμαρχος Ελευσίνας-Μαγούλας Γιώργος Τσουκαλάς στις παγκορασίδες, ο έφορος του σωματείου Χρήστος Στάμου στις νεάνιδες, ο προπονητής του Γ.Α.Σ. Ελευσίς Γιάννης Λογοθέτης στους παίδες και στις κορασίδες, η εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων Νάκη-Κυριακή Πουλοπούλου στους παμπαίδες και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους εφήβους. Στη διαδικασία των απονομών έδωσαν ξεχωριστό χρώμα κοπέλες με παραδοσιακές φορεσιές.

Όλοι οι νικητές σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Αφροδίτη Αθανασοπούλου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)

2. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)

3. Παντελεήμων-Γιάννης Τριανταφυλλίδης (Ε.Α. Βόχας)

4. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετοί Πόλης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. Μαίρη Κουκουτού (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

3. Κατερίνα Φραγκάκη (Α.Ο. Αγίας Βαρβάρας)

4. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Κίμωνας Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Ευστάθιος Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)  

4. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

4 . Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

 

* Στις φωτό ένα γενικό πλάνο από τους αγώνες, όπως επίσης οι απονομές στους νέους και τις κορασίδες

 

                                      

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ