Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πλησιάζει …σύγκρουση των ομάδων Γκιώνη και Κρεάνγκα με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον

Bogoria parataxi_omadon

Bogoria parataxi_omadonΒαριά ήττα χτες βράδυ για την Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάμφθηκε με 3-0 στην έδρα της από τη Σααρμπρίκεν και μπορεί η γερμανική ομάδα να είναι το 1ο φαβορί του γκρουπ C, ωστόσο το πολωνικό κλαμπ ήθελε και μπορούσε σαφώς να πάρει κάτι παραπάνω. Η αναμέτρηση στο Γκρότζισκ ήταν για τη 2η μέρα των ομίλων κι έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα αποκτά μεγάλη βαθμολογική σημασία η επόμενη αγωνιστική όπου συγκρούονται η Μπογκόρια του Γκιώνη και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα! Το ματς γίνεται στη Γαλλία την ερχόμενη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου με τις δύο ομάδες να έχουν από 1 νίκη και 1 ήττα και να ισοβαθμούν στη 2η θέση. Με βάση τα σημερινά αριθμητικά δεδομένα ο ρεαλιστικός τους στόχος για την είσοδο στην 8άδα είναι η 2η προνομιούχος θέση πίσω από την πρωτοπόρο Σααρμπρίκεν, συνεπώς ο αγώνας θα έχει το ίδιο έντονο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Η Μπογκόρια επιχείρησε ως αουτσάιντερ το βράδυ της Παρασκευής να κάνει βήμα για την πρωτιά στο γκρουπ. Όταν όμως, έχασε στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη από τον Γερμανό Πάτρικ Μπάουμ οι ελπίδες για τη νίκη μειώθηκαν σημαντικά. Στο τέλος το 3-0 δίνει ήδη σοβαρό πλεονέκτημα στη Σααρμπρίκεν για την πρωτιά στο γκρουπ διότι έχει νικήσει Μπογκόρια και Ενεμπόν με 3-0 και λογικά δεν θ’ απειληθεί από την ουραγό Οστράβα.   

Ο Γκιώνης (νούμερο 11 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του και αναμετρήθηκε με τον Πάτρικ Φρανζίσκα (Νο 27), τον οποίο είχε συμπαίκτη την τελευταία διετία στην Μπορούσια Ντίσελντορφ. Ο Γερμανός, που πριν από λίγες ημέρες αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών, αποδίδει πολύ καλά με την άμυνα και το απέδειξε και χτες. Ο Έλληνας άσος έχασε 3-0 με τα δύο από τα σετ να λήγουν με οριακή διαφορά. Στο 1ο ήταν πίσω 8-10 και έσωσε αρχικά δύο σετ μπολ και στο 2ο λύγισε με 11-9.

Στο τρίτο επί μέρους ματς, όπου η Μπογκόρια έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, ο Πολωνός Ντανιέλ Γκόρακ κάμφθηκε πολύ δύσκολα με 3-1 από τον Πορτογάλο Τιάγκο Απολόνια (πήραν και οι δύο μετάλλιο στο διπλό ανδρών στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα). Ο Γκόρακ μείωσε σε 1-2, στο 4ο σετ προηγήθηκε με 7-3 αλλά δεν το αξιοποίησε.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Σααρμπρίκεν 0-3:

Γκάο Νινγκ-Πάτρικ Μπάουμ 2-3 (9-11, 11-5, 11-2, 7-11, 5-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Πάτρικ Φρανζίσκα 0-3 (10-12, 9-11, 6-11)

Ντάνιελ Γκόρακ-Τιάγκο Απολόνια 1-3 (12-14, 10-12, 11-9, 10-12)

Η βαθμολογία του γκρουπ C (σε 2 αγώνες):

ΟΜΑΔΑ                       ΒΑΘΜΟΙ

1. Σααρμπρίκεν         4

2. Μπογκόρια           3

—————————————

-. Ενεμπόν               3       

—————————————

4. Οστράβα              2

Στις 4 Νοεμβρίου, μόλις τρεις ημέρες μετά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και τον αγώνα της εθνικής μας στην Αγγλία, έρχεται το ματς της Ενεμπόν με την Μπογκόρια και θ’ αρχίσει στις 21:00 ώρα Ελλάδας (20:00 τοπική). Γκιώνης και Κρεάνγκα πιθανότατα θα τεθούν αντίπαλοι, καθώς έχουν αγωνιστεί και στα δύο μέχρι τώρα ευρωπαϊκά ματς, αλλά το αν θα παίξουν μεταξύ τους εξαρτάται και από το στήσιμο των ομάδων. Οι δύο κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές ήταν αντίπαλοι στoΤσάμπιονς Λιγκ και τη σεζόν 2014-2015 (στην πρώτη χρονιά του Γκιώνη στην Μπορούσια Ντίσελντορφ), όμως δεν είχε τύχει να καταγραφεί «εμφύλιος». Θυμίζουμε ότι η Ενεμπόν έκαμψε την Τετάρτη στην Τσεχία την Οστράβα με 3-2. Επίσης στην 3η αγωνιστική του γκρουπ η Σααρμπρίκεν θα φιλοξενήσει την Οστράβα. 

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στα υπόλοιπα γκρουπ:  

Για το γκρουπ Α:

Οχσενχάουζεν (Γερμανία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία) 1-3

Ρόσκλιντε (Δανία)-Ανζέ (Γαλλία) 0-3

Για το γκρουπ Β:

Έσλοβ (Σουηδία)-Γκντανσκ (Πολωνία) 3-1

Ποντουάζ (Γαλλία)-UMMC (Ρωσία) 3-1

Για το γκρουπ D:

Τορούν (Πολωνία)-Βάλτερ Βελς (Αυστρία)   3-2

Σαρτρ (Γαλλία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)  2-3

 

* Η παρουσίαση των ομάδων στον χτεσινοβραδινό αγώνα Μπογκόρια-Σααρμπρίκεν από τον λογαριασμό του πολωνικού σωματείου στα social media

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ