Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττα με 4-2 και πλασάρισμα την 8άδα του διπλού ανδρών για τον Γκιώνη

Voudapest Gio-Wang

Voudapest Gio-WangΔεν κατάφερε να φτάσει στην εξασφάλιση μεταλλίου στο διπλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης ο Παναγιώτης Γκιώνης. Με συμπαίκτη τον Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία κάμφθηκαν στα προημιτελικά με 4-2 σετ από το 4ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Σουηδούς Ματίας Κάρλσον και Κρίστιαν Κάρλσον. Τα πήγαν πολύ καλά στα πρώτα τρία σετ, προηγήθηκαν με 2-1, όμως οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2012, που γνωρίζονται άριστα μεταξύ τους, ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους απέναντι στην άμυνα και πήραν με διαφορά τα επόμενα σετ. Η εξέλιξη  11-4, 6-11, 14-12, 4-11, 4-11 και 2-11. Σε μία διοργάνωση, στην οποία δεν έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο, αυτό που κρατάει πια ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ότι μπήκε στις θέσεις 5-8 σε δύο αγωνίσματα και κυνήγησε το μετάλλιο. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια ευκαιρία και να τα κάνει τρία στον θεσμό (μετά το ασημένιο στο ομαδικό και το χάλκινο στο απλό το 2013), πάντως στην περίπτωση του διπλού ανδρών το πλασάρισμα στην 8άδα είχε μεγαλύτερη αξία διότι άρχισε από τα προκριματικά την πορεία του με τον Βανγκ. Επιπλέον, τόσο με τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο όσο και με την Μπιλένκο αγωνίστηκε πρώτη φορά.

Όπως χτες με τους Γάλλους Λεμπεσόν/Φλορέ, έτσι και σήμερα με τους Σουηδούς οι Γκιώνης/Βανγκ είχαν ν’ αντιμετωπίσουν έναν δεξιόχειρα κι έναν αριστερόχειρα, οι οποίοι παίζουν καλά στην άμυνα. Επιπλέον δυσκολία ότι ο Ματίας Κάρλσον χρησιμοποιεί δοντάκι στο forehand και οι γερές επιθέσεις ήταν κατευθείαν σαν … σπινόκαρφο.  

Οι δύο αμυντικοί μπήκαν πολύ δυνατά και με σταθερότητα στις άμυνες και επιλεγμένες επιθέσεις προηγήθηκαν 4-0. Μετά ξέφυγαν 8-1 κι έκαναν εύκολα το 1-0. Στο 2ο σετ οι Σουηδοί άλλαξαν κάπως την τακτική τους στην επίθεση, ο δεξιόχειρας Ματίας χρησιμοποίησε πολύ και το backhand και ήταν έτοιμοι σε κάθε μπαλιά φτάνοντας στην ισοφάριση. Απόλυτα ισορροπημένο το 3ο σετ, που έκλεισε στην παράταση με forehandspinαπό τον Γκιώνη. Ο συμπαίκτης του είχε στείλει άουτ κομμένη μπαλιά στο 10-9, ενώ μετά έσωσαν δύο σετ μπολ στο 10-11 και το 11-12! Το νέο προβάδισμα στο σκορ τόνωσε το ηθικό τους σε αγώνα όπου δεν είχαν με το μέρος τους τις πιθανότητες, αλλά την ίδια ώρα φάνηκε να μην επηρεάζει τους Σκανδιναβούς. Κι ενώ το 4ο σετ άρχισε με 2-0, δεν εξελίχτηκε καλά για το ελληνοσλοβακικό δίδυμο διότι οι Κάρλσον πέρα από στις επιθέσεις ήταν αποτελεσματικοί και στα «στοπ», με τα οποία τραβούσαν κοντά στο τραπέζι τους αμυντικούς.

Θα ‘λεγε κάποιος ότι έκαναν …αλάνθαστο παιχνίδι στα επόμενα σετ και είναι χαρακτηριστικό ότι έχασαν μόλις 10 πόντους στο σύνολο! Δεν είναι μόνο ότι επέβαλλαν την τακτική τους, αλλά ότι πέρασαν δυνατά χτυπήματα σε πολύ δύσκολα σημεία του τραπεζιού και κοντρόλαραν άριστα τις άμυνες και τις επιθέσεις των Γκιώνη και Βανγκ. Οι τελευταίοι βρέθηκαν νωρίς πίσω στο σκορ στο 5ο και το 6ο σετ και δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν την εικόνα του ματς. Οι Κάρλσον εξασφάλισαν μετάλλιο και παίζουν για την είσοδο στον τελικό με τους Πάτρικ Φρανζίσκα/Τζόναθαν Γκροθ (Γερμανία/Δανία), οι οποίοι απέκλεισαν με 4-3 σετ τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2015 Στέφαν Φέγκερλ/Ζοάο Μοντέιρο από την Αυστρία και την Πορτογαλία αντίστοιχα. Σίγουρα στο βάθρο ανεβαίνουν και οι Ζοάο Ζεράλδο/Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία) και Γιάκαμπ Ντίγιας/Ντάνιελ Γκόρακ (Πολωνία).  

Οι Κάρλσον, που δεν είναι αδέρφια κι έχουν απλά συνωνυμία, ήταν 2οι στο διπλό ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012 και 3οι πέρσι στο Εκατερίνμπουργκ. Ο Ματίας ήταν φιναλίστ την Παρασκευή στον τελικό του διπλού μικτού με τη συμπαίκτριά του Ματίλντα Έκολμ κι έχασαν 3-2 σετ από το ζεύγος Μοντέιρο (Ζοάο και Ντοντεάν).

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο με τους Γκιώνη/Βανγκ στη Βουδαπέστη

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ