Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχασαν 3-0 οι γυναίκες στη Σερβία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Αρνητική εμφάνιση στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ήττα με 3-0 για την εθνική μας ομάδα των γυναικών από τη Σερβία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε στο Αλέξινατς την επικεφαλής του γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) και δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση. Βέβαια, απέναντι σε ανώτερη και πιο έμπειρη ομάδα δεν έγινε ποτέ λόγος για νίκη, ωστόσο οι αθλήτριες του Γιώργου Καρύτσα θα ήθελαν να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και δεν το κατάφεραν. Μόνο η Εξάρχου κόντραρε πολύ την αντίπαλό της στο τρίτο ματς κι έχασε στις λεπτομέρειες, ενώ η Τόλιου και η Χριστοφοράκη κάμφθηκαν με 3-0 σετ.

Η 17χρονη Τόλιου τοποθετήθηκε πρώτη παίκτρια της ομάδας, η Χριστοφοράκη άρχισε τον αγώνα, ενώ η Εξάρχου έπαιξε στη θέση 3. Η Σερβία δεν παρέταξε τη βασική ομάδα της, όμως και πάλι αποδείχτηκε δυνατή. Η επικεφαλής του γκρουπ δεν είχε στη σύνθεσή της την Άνα-Μαρία Έρντελγι, τη Γκαμπριέλα Φέχερ και την Αντρέα Τοντόροβιτς, τρεις παίκτριες, που βρίσκονται στην πρώτη 100άδα της ευρωπαϊκής κατάταξης και αγωνίστηκαν στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όμως δεν επηρεάστηκε αγωνιστικά κι έκανε σαφές ότι διαθέτει πλειάδα ικανότατων αθλητριών.

Στον πρώτο αγώνα η Μαρία Χριστοφοράκη (νούμερο 163 στην Ευρώπη) αντιμετώπισε την πρώτη Σέρβα, τη Μόνικα Μόλναρ (Νο 71). Στα δύο πρώτα σετ ήταν καλή κατά διαστήματα, όμως της έλειπε το κάτι παραπάνω ώστε να πάρει κρίσιμους πόντους όταν βρισκόταν κοντά στο σκορ με την αντίπαλό της. Από τη στιγμή που η Μόλναρ προηγήθηκε με 2-0 σετ ήταν εξαιρετικά δύσκολο ν’ αλλάξει κάτι και μάλιστα το 3ο σετ το έχασε εύκολα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Δυστυχώς για την εθνική μας η εικόνα ήταν περίπου ίδια και στο δεύτερο ματς όπου η Κατερίνα Τόλιου (Νο 160) συνάντησε τη Μαρίγια Γκαλόνια (Νο 143). Δεν μπόρεσε να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και παράλληλα η αντίπαλός της ήταν πολύ αποτελεσματική απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Η Γκαλόνια πήρε το πάνω χέρι από το 1ο σετ, είχε τις λύσεις σε όλα τα σημεία και επιβλήθηκε με 3-0.

Στο τρίτο παιχνίδι η Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 182) βρέθηκε απέναντι στην πέμπτη Σέρβα της ευρωπαϊκής κατάταξης, την Αλεξάντρα Ράντονιτς (Νο 133). Άρχισε μουδιασμένα κι έχασε εύκολα το 1ο σετ, αλλά γρήγορα έδειξε βελτίωση και ισοφάρισε. Κράτησε καλά στάνταρ απόδοσης και στη συνέχεια, όμως υστέρησε στις κρίσιμες στιγμές κι έχασε τα δύο επόμενα σετ στην παράταση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα:

Μόνικα Μόλναρ-Μαρία Χριστοφοράκη 3-0 (11-6, 11-7, 11-5)

Μαρίγια Γκαλόνια-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-7, 11-7, 11-6)

Αλεξάντρα Ράντονιτς-Φιλαρέτη Εξάρχου 3-1 (11-5, 9-11, 12-10, 12-10)

Με νίκη στο γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας άρχισαν επίσης την προσπάθειά τους η Ουκρανία, που είναι η επόμενη αντίπαλος της εθνικής μας (18/09 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και η Λιθουανία.

Η Ουκρανία έδωσε «μάχη» στο Ντόνετσκ κόντρα στη Σουηδία και τελικά επικράτησε με 3-2. Οι Σκανδιναβές ισοφάρισαν δύο φορές με την Έκολμ, αλλά η αλήθεια είναι ότι από κει και πέρα δεν απείλησαν σοβαρά τις Ουκρανές. Η γηπεδούχος ομάδα παρέταξε τις Πεσότσκα, Μπιλένκο, Γκαπάνοβα, ενώ η Σουηδία χρησιμοποίησε ακόμα τη Γιόνσον και την Μπέργκστρομ.

Η Λιθουανία ακόμα και χωρίς την πρώην πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών, τη Ρούτα Πασκαουσκιένε, που γέννησε την περασμένη εβδομάδα το δεύτερο παιδί της, κατέβαλλε εύκολα την Ιταλία με 3-0. Πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι η γειτονική χώρα, που δεν πήρε ούτε σετ, παρέταξε νεανική ομάδα. Η γηπεδούχος Λιθουανία αγωνίστηκε με τις Μισικονίτε, Στουκίτε, Γιουσεβικιούτε και η Ιταλία με τις Πικολίν, Κολαντόνι και Σκαρντίνο.

 

                                                         

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ