Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο τουρνουά «Ιωάννης Κόκκινος» της Σίνδου

Sindos 2016_paides

Sindos 2016_paidesΜε θεαματικές και δυνατές αναμετρήσεις, με θαυμάσια ατμόσφαιρα και άριστη οργάνωση πέρασε το απόγευμα στην ιστορία ένα ακόμα ανοιχτό πρωτάθλημα «Ιωάννης Κόκκινος». Η Σίνδος αποδείχτηκε ξανά άψογη οικοδέσποινα, τίμησε το ελπιδοφόρο μέλλον της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παράλληλα συνάντησε μεγάλη ανταπόκριση από αθλητές και σωματεία, μόλις επτά μήνες μετά την αμέσως προηγούμενη διοργάνωσή της. Το 11ο αναπτυξιακό τουρνουά στην κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και 3ο στο φετινό καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συγκέντρωσε 208 αθλητές και αθλήτριες από πολλά σημεία της χώρας (215 ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής), φιλοξενήθηκε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου και περιλάμβανε 20 ώρες έντονης αγωνιστικής δράσης. Ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου και το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα και τον Π.Α.Σ. Εχέδωρος Σίνδου. Την 1η θέση κατέκτησαν ο Στράτος Δαμιανής στους νέους, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος στους παμπαίδες, η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες και ο Άγγελος Ντρουβάς στους μίνι παμπαίδες.

Sindos genikoΧρησιμοποιήθηκαν 16 τραπέζια και το πρόγραμμα κύλησε χωρίς καθυστερήσεις. Οι διοργανωτές μοίρασαν νερό, χυμό, μπανάνα και ντόνατς στους συμμετέχοντες, ενώ  δόθηκαν με κλήρωση και 27 δώρα με είδη πινγκ πονγκ, προσφορά της ομοσπονδίας και του χορηγού του τουρνουά Γιάννη Κατσαντώνη. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε δύο ηλικιακές κατηγορίες τα παιδιά που έφτασαν στο μετάλλιο προέρχονταν από ένα σωματείο (Αετοί Πόλης στους παίδες και ΓΑΟ Πειραιά στις κορασίδες), ενώ στους μίνι παμπαίδες όλοι οι μεταλλιούχοι ήταν από σωματεία της περιφέρειας!

Στους νέους ο Στράτος Δαμιανής κατέκτησε το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο φέτος. Στον τελικό έκαμψε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-1 σετ (11-8, 6-11, 11-8, 11-6).

Πολύ ενδιαφέρων και ο τελικός στις νεάνιδες, όπου η Ιωάννα Γερασιμάτου ξεπέρασε με 3-1 σετ την Ελισάβετ Τέρπου  (8-11, 14-12, 13-11, 11-7). Η τελευταία ήταν φιναλίστ πριν από δυο εβδομάδες και στο τουρνουά του Φοίνικα και του Ολυμπιακού.

Στον τελικό των παίδων συναντήθηκαν για 3η φορά ο Γιάννης Δαμιανής και ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Νικητής αναδείχτηκε και πάλι ο Δαμιανής σε συναρπαστικό παιχνίδι των 5 σετ (11-1, 12-10, 10-12, 5-11, 11-4).

Στα 12 χρόνια της η Μαλαματένια Παπαδημητρίου πανηγύρισε και δεύτερη πρωτιά στην κατηγορία των κορασίδων. Στον τελικό νίκησε τη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-0 σετ (11-8, 11-9, 11-9).

Sindos pagorasidesΣτις παγκορασίδες χάρηκε το πρώτο της χρυσό η Δήμητρα Πετσίβα, αφού είχε αρκεστεί στη 2η θέση στο Μέτσοβο και στο Ρέντη. Στο καθοριστικό παιχνίδι κατέβαλλε τη Λεμονιά Γκαϊταντζή με 3-1 σετ (11-5, 9-11, 11-5, 11-9).

Στα 5 σετ κρίθηκε και ο τελικός των παμπαίδων. Ο Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος προηγήθηκε δύο φορές του Ιωσήφ Ελσαμί, ισοφαρίστηκε ισάριθμες, ώσπου πήρε το «κόντρα» σετ με μικρή διαφορά (11-6, 8-11, 12-10, 8-11, 11-8).

Στους μίνι παμπαίδες τέλος, επικράτησε ο Άγγελος Ντρουβάς σε τελικό μάλιστα, όπου μετείχαν δύο αθλητές από τον Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων για να αποδειχτεί έτσι η καλή δουλειά στις μικρές ηλικίες σ’ ένα ακόμα σωματείο της Περιφέρειας. Στην πρώτη φετινή εμφάνιση της συγκεκριμένης κατηγορίας στα αναπτυξιακά ο Ντρουβάς νίκησε τον συμπαίκτη του Γιώργο Κοσμά με 3-0 σετ (12-10, 12-10, 11-6).

Στην τελετή λήξης και πριν από τις απονομές έκανε σύντομη ομιλία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. «Ο δήμος και η Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας μας αγκάλιασαν για 11η χρονιά τη διοργάνωση  εις μνήμη του Ιωάννη Κόκκινου, ο οποίος είχε πάθος με τον αθλητισμό και την επιτραπέζια αντισφαίριση. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στη Σίνδο και βλέπω την πρόοδο των αθλητών. Ευτυχής επίσης, για τους συνεργάτες μου στη Βόρεια Ελλάδα, που έφτασαν σε μία ακόμα επιτυχή διοργάνωση. Ο δήμος, ο Εχέδωρος και η Αναστασία Κοκκίνου, που είναι αδερφή του Γιάννη, έκαναν τα πάντα για να κυλήσουν όλα ομαλά γι’ άλλη μια χρονιά. Πρέπει κι εσείς οι γονείς να είστε περήφανοι γιατί βλέπετε τους καρπούς από τις κοπιαστικές προσπάθειες που κάνουν τα παιδιά σας με τη δική σας καθοριστική βοήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας.

Το Σάββατο έγινε και τελετή έναρξης, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος δήμου Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαριώτης, ο Ευάγγελος Βαμβάκος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και από τη διοίκηση της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας ο πρόεδρος Χρήστος Τριγωνάς, η γενική γραμματέας Αναστασία Κοκκίνου και η ταμίας Μελίνα Φωτιάδου.Ο δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των αγώνων. «Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση που για 11η συνεχή χρονιά η πόλη της Σίνδου φιλοξενεί τους αγώνες στη μνήμη του αθλητή Γιάννη Κόκκινου. Διάβασα ότι οι συμμετοχές προέρχονται από 21 πόλεις. Αυτό είναι σπουδαίο και εύχομαι την επόμενη χρονιά να έρθουν αθλητές από περισσότερες πόλεις», τόνισε ο Ευθύμιος Φωτόπουλος. Τους αγώνες παρακολούθησαν ακόμα ο Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας και η ταμίας του Εχέδωρου Σίνδου Κατερίνα Θεοφυλάκη.

Sindos mini_pampaidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους και τις νεάνιδες, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χρήστος Τριγωνάς στους παίδες, η δημοτική σύμβουλος του δήμου Δέλτα Ελένη Μπαλογιάννη στις κορασίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στους παμπαίδες, η γενική γραμματέας της Τ.Ε. της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αδερφή του εκλιπόντος Αναστασία Κοκκίνου στις παγκορασίδες και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α. και πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Χρηστάκις Κανάρης στους μίνι παμπαίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

2. Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Αλεξάνδρα Τσακαλίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)

3. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετοί Πόλης)

4. Ντανιέλ Χατζικιάν (Αετοί Πόλης)

Sindos 2016_oles_mazi_oi_nikitriesΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Μαρία Αλεξανδροπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

2. Ιωσήφ Ελσαμί (Σάρισες Φώρινας)

3. Κίμων Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Βασίλειος-Ερνέστος Κοασίδης (Α.Σ. Μεσογειακός)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Λεμονιά Γκαϊταντζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. Βασιλεία Χάλαρη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Άγγελος Ντρουβάς (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

2. Γιώργος Κοσμάς (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Πέτρος Παπαναστασίου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

4. Ελευθέριος Καπαγιαννίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)

Πολύ σημαντική τέλος, υπήρξε η βοήθεια των χορηγών. Το τουρνουά στήριξαν φέτος οι εταιρίες: 

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

ΧΡΥΣΟ Πολυχώρος Γεύσεων

Ψαροταβέρνα Γιώργος

ΜΠΑΛΙΤΑΣ S/M

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Οβελιστηριο – Ταβέρνα

La Ricetta – Γεύση με παράδοση

Βιβλιοπωλείο Ντοκούτση

ΤΣΟΛΑΤΟΣ Οπωρολαχανοπολείο

HOTEL ΠΕΡΙΝΘΟΣ

ΤΣΕΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ελαστικά – Ζάντες 

VODAFON Μποζίνης Ελευθέριος 

ΓΕΚΑ Ι.Κ.Ε – Χρώματα – Σιδηρικά –  Εργαλεία

www.ping-pongshop.com  

CHRISTOS WAS HERE Χρήστος Τσομπάνης

                                      

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ