Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στα …γιορτινά και πάλι η Σίνδος για το 11ο αναπτυξιακό τουρνουά της

Sindos 2016_afisa

Sindos 2016_afisaΗ Σίνδος βάζει τα καλά της για να υποδεχτεί από αύριο τους νεαρούς αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και, όπως κάθε χρόνο, να τους τιμήσει και να τους αναδείξει. Με το καθιερωμένο τουρνουά «Ιωάννης Κόκκινος» η έδρα της Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου και του Δήμου Δέλτα θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο ο 3ος σταθμός στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και θα φτάσει αισίως τα 11 ανοιχτά πρωταθλήματα μικρών ηλικιών. Το όπεν παρέκλινε φέτος από τις παραδοσιακές ημερομηνίες του εορταστικού τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας, όμως με την τεράστια απήχηση, που παρουσιάζει όλα τα χρόνια θα πάρει σίγουρα εορταστικό χαρακτήρα και αυτή τη φορά. Οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 215 και θεωρείται βέβαιο ότι θα καταγραφεί ένας ακόμα πολύ υψηλός αριθμός με τις 253 συμμετοχές του 2014 να είναι ο δεύτερος καλύτερος στον θεσμό. Όλη η επιτραπέζια αντισφαίριση της Βόρειας Ελλάδας θα είναι παρούσα κι εξίσου μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν αθλητές από επτά ακόμα πόλεις της χώρας.  Οι αγώνες θα γίνουν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου και τους διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα και τον Π.Α.Σ. Εχέδωρο Σίνδου.

Είναι πάντοτε αφιερωμένοι στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου, αδερφού της γενικής γραμματέα της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας, Αναστασίας. Να σημειωθεί δε, ότι η Σίνδος διατηρεί εδώ και δεκαετίες έντονη σχέση με το δημοφιλές ολυμπιακό άθλημα και στο παρελθόν έχει αναδείξει πρωταθλητές και διεθνείς αθλητές.

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά κατέστη δυνατό να οργανωθεί στη Σίνδο και η κατηγορία των μίνι παμπαίδων, δηλαδή παιδιών μέχρι 10 ετών, πέρα από τις κλασικές ηλικίες νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Μάλιστα, οι μίνι παμπαίδες, που ως γνωστόν δεν υπολογίζονται για τον τελικό των αναπτυξιακών, θα παίξουν πρώτη φορά στα φετινά τουρνουά. Από τις κατηγορίες που προκηρύχθηκαν, δεν θα γίνουν εκείνες των Νέων ανδρών, των Νέων γυναικών και των μίνι παγκορασίδων. Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 39 νέους, 9 νεάνιδες, 55 παίδες, 26 κορασίδες, 55 παμπαίδες, 21 παγκορασίδες και 10 μίνι παμπαίδες. Συνολικά 21 πόλεις θα έχουν «εκπροσώπηση» στη Σίνδο κι εκτός από τη Θεσσαλονίκη είναι οι: Φλώρινα, Αθήνα, Ξάνθη, Βόλος, Κομοτηνή, Καστοριά, Σέρρες, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Ορεστιάδα, Λάρισα, Κόρινθο, Χανιά, Έδεσσα, Δράμα, Πολύγυρο, Κοζάνη, Ιωάννινα και Καρδίτσα.

Το παλαιότερο όπεν νεαρών ηλικιών της Βόρειας Ελλάδας θα έχει και φέτος παρόντα πολλά από τα δυνατά ονόματα του χώρου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από τις πρώτες 5άδες στους τρέχοντες πίνακες αξιολόγησης της ομοσπονδίας πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι έφηβοι Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, Αλκιβιάδης Σταματούρος, η κορασίδα Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η παγκορασίδα Δήμητρα Πετσίβα.

Τα παιχνίδια θα γίνουν σε 16 τραπέζια και η συνολική αγωνιστική δράση θα φτάσει γύρω στις 20 ώρες. Το πρόγραμμα αρχίζει μεθάυριο στις 08:30 με τους ομίλους των παίδων και των εφήβων, όπου υπάρχουν και οι περισσότερες συμμετοχές (αναλυτικά τα ωράρια και οι κληρώσεις έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., στη διεύθυνση httf.gr). Την πρώτη μέρα θα ξεπεράσει πιθανότατα τις 12 ώρες και την Κυριακή θ’ αρχίσει ξανά στις 08:30 με νοκ άουτ παιχνίδια διαβάθμισης για τους 3ους και τους 4ους των γκρουπ. Οι τελικοί όλων των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 15:00 και θ’ ακολουθήσουν οι απονομές και η τελετή λήξης.

Ιδιαίτερα πολύτιμη τέλος, θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η βοήθεια από τους χορηγούς. Το τουρνουά θα στηρίξουν φέτος οι εταιρίες: 

ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.

ΧΡΥΣΟ Πολυχώρος Γεύσεων

Ψαροταβέρνα Γιώργος

ΜΠΑΛΙΤΑΣ S/M

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Οβελιστηριο – Ταβέρνα

La Ricetta – Γεύση με παράδοση

Βιβλιοπωλείο Ντοκούτση

ΤΣΟΛΑΤΟΣ Οπωρολαχανοπολείο

HOTEL ΠΕΡΙΝΘΟΣ

ΤΣΕΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ Ελαστικά – Ζάντες 

VODAFON Μποζίνης Ελευθέριος 

ΓΕΚΑ Ι.Κ.Ε – Χρώματα – Σιδηρικά –  Εργαλεία

www.ping-pongshop.com  

CHRISTOS WAS HERE Χρήστος Τσομπάνης

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ