Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με περισσότερους από 200 αθλητές το αναπτυξιακό τουρνουά της Σίνδου

Sindos Gym

Sindos GymΤην ανταπόκριση που του αξίζει, με βάση την ιστορία του και τις συνθήκες τις οποίες προσφέρει σε αθλητές και συνοδούς, θα έχει και φέτος το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Σίνδου «Ιωάννης Κόκκινος». Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 215 αγόρια και κορίτσια, ο αριθμός θ’ αποτελέσει φετινό ρεκόρ στον θεσμό, ενώ δεν θα είναι η πρώτη φορά, που θα ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές το συγκεκριμένο όπεν. Οι αγώνες θα γίνουν στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Σίνδου (φωτό) το προσεχές Σαββατοκύριακο, 15 και 16 Οκτωβρίου. Τους διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα και τον Π.Α.Σ. Εχέδωρο Σίνδου και περιλαμβάνουν τις ηλικιακές κατηγορίες Νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων. Στην κωμόπολη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα έχει αθλητές κάθε πόλη της Βόρειας Ελλάδας, που καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση, ενώ θα δώσουν το «παρών» και παιδιά από άλλα σημεία της χώρας. Το ανοιχτό πρωτάθλημα πραγματοποιείται για 11η συνεχή χρονιά, και αφιερώνεται πάντα στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου, αδερφού της γενικής γραμματέα της Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας, Αναστασίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 39 νέους, 9 νεάνιδες, 55 παίδες, 26 κορασίδες, 55 παμπαίδες, 21 παγκορασίδες και 10 μίνι παμπαίδες. Η τελευταία κατηγορία θα διεξαχθεί πρώτη φορά στα φετινά τουρνουά. Πέρα από τη Θεσσαλονίκη θα έχουν εκπροσώπηση σωματεία από 20 ακόμα πόλεις (!) και είναι οι ακόλουθες: Φλώρινα, Αθήνα, Ξάνθη, Βόλος, Κομοτηνή, Καστοριά, Σέρρες, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Ορεστιάδα, Λάρισα, Κόρινθο, Χανιά, Έδεσσα, Δράμα, Πολύγυρο, Κοζάνη, Ιωάννινα και Καρδίτσα. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε 16 τραπέζια. Το πρόγραμμα θ’ αρχίσει το Σάββατο στις 08:30, αναλυτικά όμως, τα ωράρια και οι κληρώσεις θ’ ανακοινωθούν πολύ σύντομα από την ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

* Στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών 2016 κι εκεί έγραψε ιστορία η Μίου Χιράνο. Η καταπληκτική 16άχρονη από την Ιαπωνία έγινε η νεότερη, αλλά και η πρώτη μη Κινέζα αθλήτρια στα χρονικά του θεσμού, που κατακτά το τρόπαιο! Στο Liacouras Center στο Temple University δεν υπήρχε κινεζική παρουσία, επειδή έμειναν έξω λόγω τραυματισμού οι δύο πρώτες αθλήτριες της παγκόσμιας κατάταξης, η Ντινγκ Νινγκ και η Λιου Σιβέν, αλλά φυσικά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την επιτυχία της Γιαπωνέζας teenager. Στην 8άδα απέκλεισε την (επίσης πολύ νεαρή) συμπατριώτισσά της Μίμα Ίτο, που είχε επιλεγεί για την τριάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στα ημιτελικά νίκησε τη Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη και στον τελικό επιβλήθηκε με μεγαλειώδη εμφάνιση 4-0 σετ της Τσεν Άι Τσινγκ από την κινεζική Ταϊπέι (11-9, 11-5, 11-4, 11-8).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ