Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Γάλλος» και ο Σταματούρος, πήγε στην ομάδα του Κρεάνγκα

Stamatouros France

Stamatouros FranceΗ Γαλλία έχει αγκαλιάσει εδώ και πολλά χρόνια τους Έλληνες πρωταθλητές κι έχει αναγνωρίσει την αξία τους. Στα κορυφαία διασυλλογικά της πρωταθλήματα έχει απολαύσει έντονες στιγμές χάρη και στους Έλληνες πρεσβευτές και κυρίως τον (παραμένοντα στην Pro A) Καλλίνικο Κρεάνγκα και τον (αποχωρήσαντα από το 2014) Παναγιώτη Γκιώνη και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα φιλόξενη για τα γαλανόλευκα χρώματα και σε επίπεδο National κατηγοριών! Το πιο σημαντικό για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας είναι ότι παίρνουν και πολλοί νεαροί αθλητές την ευκαιρία της συμμετοχής σε ξένο πρωτάθλημα και αποκομίζουν πολύτιμες εμπειρίες. Το τελευταίο νέο από τη μεγάλη περίοδο των μεταγραφών στη Γαλλία είναι ότι θα παίξει εκεί και ο Γιώργος Σταματούρος. Ο 17χρονος πρωταθλητής συμφώνησε με την Ενεμπόν 2, τη 2η ομάδα στο σωματείο του Κρεάνγκα έχοντας φυσικά και τις καλές συστάσεις από τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης. Θα τη βοηθήσει στην 4η κατηγορία, τη National 2 και ήδη το Σάββατο έκανε με τη φανέλα της την πρώτη του εμφάνιση σε ξένο πρωτάθλημα! Έτσι, έγιναν 20 πια οι Έλληνες αθλητές, που αγωνίζονται στη Γαλλία για τη σεζόν 2016-2017 και οι 9 από αυτούς είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στο εξωτερικό! Το Σάββατο έκανε το ντεμπούτο της και η Κωνσταντίνα Παρίδη.  

Τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα είναι οι Γιάννης Παπαδάκης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Όλγα Γεωργοπούλου, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γεωργία Χατζηλυγερούδη και Κώστας Χατζηλυγερούδης. Σημειωτέον ότι οι Σγουρόπουλος, Αντωνιάδης, Σταματούρος ήταν βασικοί αθλητές στην εθνική ομάδα νέων, που το περασμένο καλοκαίρι ανέβηκε στην 1η κατηγορία της Ευρώπης, οπότε καταλαβαίνει εύκολα κάποιος πόσο μπορούν να τους βοηθήσουν στην εξέλιξή τους αυτά τα παιχνίδια. Επίσης, πέραν του Κρεάνγκα, στην ίδια χώρα συνεχίζουν οι Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Φραγκούλης και Αντώνης Μαλινάκης!

HΕνεμπόν 2 βρίσκεται στο 3ο γκρουπ της πρώτης φάσης της National 2. Άρχισε πριν δύο εβδομάδες με ισοπαλία απέναντι στην Καέν και προχτές, στον πρώτο αγώνα του Σταματούρου, κάμφθηκε στην έδρα της με 8-6 από τη Φοντενέι. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, που πριν λίγο καιρό είχε πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό νέων στο όπεν της Κροατίας, φυσιολογικά είχε άγχος στα πρώτα παιχνίδια του και δεν έπιασε την απόδοση που θα ήθελε. Σε ατομικό επίπεδο είχε 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ επικράτησε και στο παιχνίδι του διπλού. Η Ενεμπόν είναι στο ίδιο γκρουπ με την Καπέλ λα Γκραντ, την ομάδα του Λαγογιάννη και του Αντωνιάδη. HΚαπέλ προηγείται στη βαθμολογία με 6 πόντους, καθώς το Σάββατο νίκησε και τη Σεν Λοράν 8-2 εκτός έδρας με τους δύο Έλληνες να τα πηγαίνουν εξαιρετικά και να καταγράφεται μόλις μία ήττα του Αντωνιάδη στο απλό.  Η Ενεμπόν είναι στην 6η θέση με 3 βαθμούς και να σημειωθεί ότι στις 5 Νοεμβρίου θα συναντήσει την Καπέλ για την 4η αγωνιστική.

Ξεχωριστή εμπειρία έζησε και η 20χρονη Κωνσταντίνα Παρίδη. Αγωνίστηκε πρώτη φορά με την Εσιρόλ, η οποία μετέχει στο 2ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας γυναικών (National 1). Η Εσιρόλ κάμφθηκε με 8-6 εκτός έδρας από τη Σεν Μορ και μετά από δύο αγώνες είναι στην 6η θέση της κατάταξης με 3 βαθμούς. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων έκανε αξιόλογη εμφάνιση σε αγώνες καλού αγωνιστικού επιπέδου και πανηγύρισε 1 νίκη στο απλό και άλλη 1 στο διπλό. Έδωσε άλλα δύο ατομικά ματς και γνώρισε την ήττα. Επίσης στις Nationalκατηγορίες (από την 3η έως την 5η δηλαδή) συνέχισαν το Σάββατο τους αγώνες κι άλλοι από τους προαναφερόμενους Έλληνες αθλητές.

Την πρώτη ήττα της εξάλλου, υπέστη το Σάββατο στην πολωνική λίγκα η Μπογκόρια, την πρώτη ήττα του υπέστη και ο Παναγιώτης Γκιώνης σε ατομικό επίπεδο. Για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του Γκρότζισκ έχασε 3-1 εκτός έδρας από μία από τις διεκδικήτριες του τίτλου, την Μπιάλιστοκ. Στο πρώτο ματς ο Έλληνας πρωταθλητής κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον αριστερόχειρα Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης του Οκτωβρίου. Η Μπογκόρια παραμένει αυτή τη στιγμή στην 1η θέση της κατάταξης με 9 βαθμούς, αλλά έχει έναν αγώνα περισσότερο από την Γκντανσκ, με την οποία ισοβαθμεί.

 

* Αγωνιστικό στιγμιότυπο του Γιώργου Σταματούρου από την πρώτη του εμφάνιση στη Γαλλία (η φωτό από τον λογαριασμό του αθλητή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης).  

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ