Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πλούσιο θέαμα με 189 συμμετοχές στο τουρνουά «Αντωνία Σπανού» 2016

Foinikas pampaides

Foinikas pampaidesΚοντά στα 200 παιδιά απόλαυσαν αγώνες σε πολύ καλές συνθήκες κι Foinikas kipellaέβγαλαν προς τα έξω την ελπιδοφόρα εικόνα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στις μικρές ηλικίες. Τόπος δράσης ήταν το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και σημείο αναφοράς το αναπτυξιακό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τα πειραϊκά σωματεία οργάνωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο το 4ο όπεν νέων, που ήταν παράλληλα το 2ο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Το αφιέρωσαν και φέτος στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας Αντωνίας Σπανού, συγκέντρωσαν 189 αγόρια και κορίτσια από 10 πόλεις της χώρας (με μόνο δύο αποχές της τελευταίας στιγμής) και άφησαν γι’ άλλη μια χρονιά εξαιρετικές εντυπώσεις σε όλους. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Γιάννης Δαμιανής στους παίδες, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες και η Νεφέλη Καφάτου στις παγκορασίδες. Να σημειωθεί ότι με πολλές ώρες μετάδοσης και τις δύο ημέρες το τουρνουά κάλυψε με live streaming η ιστοσελίδα Sportsland.  

Foinikas geniko_planoΑθλητές είχαν σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Έδεσσα, την Καβάλα, την Κορινθία και φυσικά την Αθήνα. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πρόσφεραν θεαματικά και συναρπαστικά σε εξέλιξη παιχνίδια στους φίλους του αθλήματος. Η διήμερη δράση έφτασε τις γύρω στις 19 ώρες.

Στους νέους ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε μία ακόμα πρωτιά, πάντως συνάντησε αντίσταση στον τελικό από τον Στράτο Δαμιανή μέχρι να επικρατήσει με 3-1 σετ (11-6, 11-3, 7-11, 12-10).

Foinikas neanidesΣυγκινήσεις πρόσφερε ο τελικός των νεανίδων όπου οι αθλήτριες του Ολυμπιακού Ελένη Σοφρά και Ελισάβετ Τέρπου έφτασαν στα πέντε σετ. Τελικά με μίνι ανατροπή από 1-2 πήρε τη νίκη η Σοφρά, που ήταν και πέρσι η καλύτερη αθλήτρια της κατηγορίας (11-7, 8-11, 9-11, 11-8, 11-6).

Στους παίδες ο Γιάννης Δαμιανής ήταν ανώτερος σ’ ένα ακόμα τουρνουά και πήρε το δεύτερο σερί Foinikas aponomi_paidonχρυσό μετάλλιο έπειτα από εκείνο στο Μέτσοβο, Στον τελικό κατέβαλλε τον συμπαίκτη του στους Αετούς Πόλης Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-7). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός μεταξύ των συμπαικτών στη Βόχα Νίκου Κορδαλή και Γεράσιμου Πετρή (νικητής με 3-2 ο πρώτος).

Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου μετά την περσινή απόλυτη κυριαρχία στην κατηγορία των παγκορασίδων πήρε στον Πειραιά το πρώτο της χρυσό μετάλλιο και ως κορασίδα. Στον τελικό επιβλήθηκε της Δέσποινας Μυτακίδου με 3-0 σετ (11-7, 17-15, 11-6). Το φινάλε στη συγκεκριμένη κατηγορία προηγήθηκε χρονικά επειδή η 12χρονη νικήτρια έπρεπε αργότερα να ταξιδέψει για τη Σλοβενία και το προπονητικό καμπ, στο οποίο έχει προσκληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (E.T.T.U.).

Νέα πρωτιά στους παμπαίδες για τον Αλέξανδρο Μαδέση έπειτα από εκείνη στο 1ο αναπτυξιακό της σεζόν. Στον τελικό επιβλήθηκε του Κίμωνα Μήτκα με 3-1 σετ (11-5, 11-5, 10-12, 11-5).

Foinikas pagorasidesΣτις παγκορασίδες πρώτευσε η Νεφέλη Καφάτου από τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας. Στον τελικό λύγισε τη Δήμητρα Πετσίβα από το ίδιο σωματείο με 3-1 σετ (11-6, 7-11, 11-6, 11-5). Πολύ αμφίρροπη ήταν η αναμέτρηση για την 3η θέση όπου η Φωτεινή Τράκα επικράτησε με 3-2 σετ της Ευγενίας Καραθανάση.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Ε.ΦΟ.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης και η αθλήτρια του Φοίνικα Δέσποινα Δάνδουλα εκ μέρους της οικογένειας της εκλιπούσας στις νεάνιδες, ο Ευάγγελος Περαμαντζής, πρόεδρος του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά στους παίδες, η αθλήτρια του Ολυμπιακού Μαρία Χριστοφοράκη στις κορασίδες, ο Θεόκλητος Σπανός, αντιπρόεδρος του Φοίνικα Αγίας Σοφίας και πατέρας της Αντωνίας στους παμπαίδες και η Κατερίνα Σπανού, ταμίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και αδερφή της Αντωνίας στις παγκορασίδες. Το τουρνουά εντάχθηκε και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με τον τίτλο «Be Active», που ακολουθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. Ξάνθος Παναγόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Έλενα Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Φοίβη Πεχλιβανίδη (Α.Ο. Άρης 2006)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)

3. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

4. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Δέσποινα Μυτακίδου (Φοίνικας Αγίας Σοφίας)

3. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ευαγγελία Τρωαδίτη (ΓΟΠ Παλάσκας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Κίμων Μήτκας (Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

3. Πέτρος Κωνσταντίνου (Α.Σ. Μεσογειακός)

4. Λευτέρης Ραυτόγιαννης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α Έδεσσας)

3. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διόνυσου)

4. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

          

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ