Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμο ν’ αναδείξει και φέτος τα ταλέντα του αθλήματος το τουρνουά «Αντωνία Σπανού»

Afisa Olimpiakou-Foinika

Afisa Olimpiakou-FoinikaΤο καθιερωμένο τουρνουά του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του Φοίνικα Αγίας Σοφίας δίνει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, αλλά και το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι το 4ο που διεξάγουν τα δύο σωματεία και το επαναφέρουν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη μετά την περσινή παρένθεση στην Ελευσίνα, λόγω  απρόοπτου προβλήματος. Το οργανώνουν σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και φυσικά το αφιερώνουν ξανά στη μνήμη της παλιάς αθλήτριας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Αντωνίας Σπανού, που ήταν αδερφή της ταμία της ομοσπονδίας Κατερίνας. Το όπεν συναντά και φέτος μεγάλη ανταπόκριση από τους αθλητές και τα σωματεία, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 191 και προέρχονται από 10 πόλεις της χώρας. Θα γίνουν οι ηλικιακές κατηγορίες των νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων, δεν συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενοι αριθμοί για τους Νέους άνδρες, τις Νέες γυναίκες, τους μίνι παμπαίδες και τις μίνι παγκορασίδες. Το τουρνουά θα μεταδοθεί σε live streaming από την ιστοσελίδα Sportsland. Aπό τις 11.00 έως το τελευταίο ωράριο το Σάββατο κι από τις 09:00 έως το τέλος του προγράμματος την Κυριακή προβλέπεται να υπάρχει συνεχή ροή μετάδοσης και οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να βλέπουν τα παιχνίδια μέσα από το σάιτ (sportsland.gr).

Το αναπτυξιακό «Αντωνία Σπανού 2016» θα συγκεντρώσει πολλά από τα ηχηρά ονόματα των μικρών ηλικιών και στον άνετο χώρο του γυμναστηρίου του Ρέντη φιλοδοξεί να προσφέρει και φέτος δυνατά και θεαματικά παιχνίδια. Θα είναι παρόντα σωματεία από την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, τη Φλώρινα, την Κόρινθο, την Έδεσσα, τα Χανιά, τη Λάρισα και την Καστοριά. Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 30 έφηβους, 13 νεάνιδες, 34 παίδες, 21 κορασίδες, 19 παμπαίδες και 15 παγκορασίδες. Από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ελένη Σοφρά, Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Γιάννης Δαμιανής, οι κορασίδες Βασιλική Ηλιοπούλου, Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, ο Αλέξανδρος Μαδέσης από τους παμπαίδες και η Δήμητρα Πετσίβα από τις παγκορασίδες.

Οι 191 συμμετοχές χωρίζονται σε 39 νέους, 22 νεάνιδες, 51 παίδες, 35 κορασίδες, 22 παμπαίδες και 22 παγκορασίδες. Θα έχουν αθλητές σωματεία από τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Χίο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη, την Έδεσσα, την Καβάλα, την Κορινθία και φυσικά την Αθήνα. Οι αγώνες αρχίζουν μεθαύριο στις 09:00 με τα γκρουπ των εφήβων και των παίδων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί το τελευταίο ωράριο της ημέρας υπολογίζεται να είναι στις 18:40. Την Κυριακή η ώρα έναρξης των αγώνων έχει οριστεί για τις 09:00 με διαβάθμιση σε εφήβους, παίδες και κορασίδες, ενώ οι τελικοί αναμένεται να διεξαχθούν γύρω στις 16:20. Θ’ ακολουθήσουν οι απονομές των επάθλων. Το τουρνουά εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού,  το γνωστό πρόγραμμα με την προτροπή «Be Active», που ακολουθεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα λήγει την Κυριακή.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ