Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρεμιέρα για τις εθνικές μας ομάδες στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Kre-Sgouros

Kre-SgourosΈτοιμες να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό σ’ ένα ακόμα σημαντικό Afisa Roumania-Elladaevent, οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης αρχίζουν αύριο τους αγώνες τους στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Η εθνική ανδρών, που έχει και τον υψηλό στόχο της πρόκρισης στην κορυφαία κατηγορία (Championship Division) του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, είναι επικεφαλής στο 7ο γκρουπ και φιλοξενεί στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας την Ολλανδία. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 19:00, θα μαγνητοσκοπηθεί με περιγραφή και ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα Sportshero και θ’ αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Οι γυναίκες είναι το αουτσάιντερ του 2ου γκρουπ, αλλά βέβαια θα τα δώσουν όλα για ν’ αποφύγουν την τελευταία θέση. Αρχίζουν εκτός έδρας την προσπάθειά τους και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι απέναντι στην επικεφαλής του γκρουπ Ρουμανία. Η Ελλάδα μετέχει και στις δύο περιπτώσεις στην 1η κατηγορία των προκριματικών και με τα παιχνίδια αυτά κάνει εκκίνηση στη νέα περίοδο. Για τον αγώνα με την Ολλανδία ο Κώστας Βατσακλής έχει επιλέξει 5άδα και τη συγκροτούν οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Για τη συνάντηση με τη Ρουμανία αναχώρησαν από την Αθήνα ακριβώς τρεις παίκτριες, η Κατερίνα Τόλιου, η Μαρία Χριστοφοράκη, η Γεωργία Ζαβιτσάνου, ενώ αρχηγός αποστολής είναι ο προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. O αγώνας στο Βουκουρέστι αρχίζει στις 17:30. Το Sportshero έκανε και Pre Game για την πρεμιέρα των εθνικών μας ομάδων και το 12λεπτο βίντεο με τις δηλώσεις του επικεφαλής ομοσπονδιακού προπονητή και των διεθνών υπάρχει στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=l2ohuhSf7j0&feature=youtu.be.

Τα European Championships Team Qualification επανήλθαν στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) ύστερα από τρία χρόνια. Έχουν ορίζοντα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2017 στο Λουξεμβούργο, ενώ μπαίνουν στην αφετηρία λίγο χρονικό διάστημα πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη από τις 18 έως τις 23 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση δίνει γενικά στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν πολλούς αθλητές, ενώ εκείνο που διακυβεύεται μόνο είναι η εξασφάλιση της παρουσίας στην 1η κατηγορία του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο και οι νικητές των συνολικά 10 γκρουπ της 1ης κατηγορίας των προκριματικών (επίσης ονομάζεται Championships Division) παίρνουν αυτομάτως αυτή την πρόκριση. Οι 2ες ομάδες των γκρουπ θα δώσουν ματς πλέι οφ για 5 ακόμα θέσεις με τη διοργανώτρια χώρα να συμπληρώνει έτσι κι αλλιώς τη 16άδα της κορυφαίας κατηγορίας. Οι 3ες ομάδες των γκρουπ θα πάνε στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης του Λουξεμβούργου (Challenge Division), ενώ ανάλογη κατηγορία με λίγες συμμετοχές υπάρχει και στα προκριματικά.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 2013 ΠΑΡΑΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

Η εθνική ανδρών έχει επίσης στο 7ο γκρουπ τη σημερινή «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου Αγγλία. Αύριο κόντρα στην Ολλανδία είναι το μεγάλο φαβορί και θα επιχειρήσει να το αποδείξει και στο τραπέζι με καλό σκορ. Το Sportshero.gr έκανε και PreGame εν όψει της ιντερνετικής μετάδοση του αγώνα κι εκεί ο Κώστας Βατσακλής αποκάλυψε την τριάδα που προτίθεται να παρατάξει. Θα μπει στη διοργάνωση με τους πολύπειρους δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 Καλλίνικο Κρεάνγκα, Παναγιώτη Γκιώνη και Κώστα Παπαγεωργίου. Έδωσε την εξήγησή του γι’ αυτόν τον σχεδιασμό, ενώ αποκάλυψε ότι στη 2η αγωνιστική, στην Αγγλία, η ομάδα θα έχει διαφορετική σύνθεση. Για πρώτη φορά εξάλλου, ο 16άχρονος Γιάννης Σγουρόπουλος και για δεύτερη ο 23χρονος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος θα ζήσουν αύριο από τον πάγκο την ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενός εντός έδρας αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Για λόγους τακτικής και εσωτερικής χρήσης και όχι ότι δεν εμπιστεύομαι τον Γιάννη, τον Γιώργο ή τους άλλους Έλληνες αθλητές είναι στα πλάνα μου να παίξω με Κρεάνγκα, Γκιώνη, Παπαγεωργίου. Έτσι όπως είναι δομημένο τα σύστημα της παγκόσμιας κατάταξης αν κάποιος αθλητής δεν είναι ενεργός για τέσσερις μήνες βγαίνει από το ranking. Κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε για τον Καλλίνικο, ο οποίος δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει εύκολα στο εξωτερικό γι’ αυτό στα πλάνα μου είναι να παίξει η βασική τριάδα. Στην Αγγλία όμως, έχω στο μυαλό μου να παραταχθούμε με διαφορετική σύνθεση», δήλωσε ο προπονητής της εθνικής ανδρών, ενώ για τον αυριανό αγώνα έδειξε σίγουρος για τη νίκη. «Η Ολλανδία είναι μία νέα ομάδα. Έχει ιστορία, έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, αλλά τώρα διαθέτει νεαρή ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 22 χρόνια. Τους ξέρω τους αθλητές, βάλαμε και ορισμένα βίντεο και παρακολουθήσαμε, είναι δύο δεξιόχειρες κι ένας αριστερόχειρας και νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να φτάσουμε στην επικράτηση. Είμαστε φαβορί και θα κοιτάξουμε να πάρουμε νίκη και με διαφορά αφού είμαστε σε όμιλο. Μεγάλος αντίπαλος είναι η Αγγλία, που ήρθε 3η στο Παγκόσμιο και μπήκε στην 8άδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θεωρώ ότι όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική στην Αθήνα».

Οι Ολλανδοί έφτασαν το πρωί στην Αθήνα με τον απαιτούμενο αριθμό των τριών αθλητών. Θα παραταχθούν με τους Ράικο Γκόμερς, Λόρενς Τρόμερ και Έβουντ Ουστβούντερ, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι η κινεζικής καταγωγής Λι Τζιάο. Αυτός είναι ο δεύτερος ρόλος της, καθώς η εξαιρετική αριστερόχειρας αθλήτρια ήταν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον περασμένο μήνα, ενώ στην καριέρα της εμφανίζει κορυφαίες διακρίσεις με ευρωπαϊκούς τίτλους στο απλό και το ομαδικό με τα χρώματα της Ολλανδίας. Στην αποστολή είναι και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ολλανδικής ομοσπονδίας του αθλήματος Κόεν Γιάκομπς.  

Και μία απαραίτητη σημείωση για τους φιλάθλους επειδή στο φαληρικό στάδιο πραγματοποιείται μεγάλη έκθεση για το σπίτι και χρησιμοποιούνται πολλοί χώροι. Απ’ όποια είσοδο κι αν μπουν θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο του διαδρόμου για να βρεθούν στην αίθουσα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. 

ΣΤΗΝ 1Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Για την εθνική γυναικών το πιο σημαντικό είναι ότι ύστερα από μία δεκαετία σχεδόν επανέρχεται στην 1η κατηγορία μίας διεθνούς διοργάνωσης. Αυτό συνέβη τελευταία φορά στα προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της διετίας 2005-2007 μετά από την ιστορική άνοδο στο Άαρχους της Δανίας πριν από 11 χρόνια. Απέναντι στις πανίσχυρες Ρουμανία και Ολλανδία η ομάδα είναι πολύ δύσκολο ν’ αποφύγει την τελευταία θέση, αλλά σίγουρα έχει την ευκαιρία να δώσει δυνατά αγωνιστικά τεστ παίζοντας ελεύθερα και να πάρει εμπειρίες. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος θα είναι και πάλι στον πάγκο των γυναικών, όμως αυτή τη φορά πραγματοποιεί το ντεμπούτο του ως ομοσπονδιακός προπονητής. Οι διεθνείς προπονήθηκαν χτες στον χώρο, όπου θα γίνει ο αγώνας και θα κάνουν κι ένα χαλάρωμα το πρωί. Ο αγώνας έχει μεγάλη προβολή από τους Ρουμάνους. Θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της δημόσιας τηλεόρασης (στο Pangratti Main TV Studio RTV) και φυσικά θα μεταδοθεί ζωντανά. Μάλιστα, θα υπάρχει και livestreaming στο διαδίκτυο μέσα από τη σελίδα του καναλιού στο facebook (στον λογαριασμό TVR1 μπορείτε να βρείτε το λινκ http://tvrplus.ro/live-tvr-1). 

«Οι Ρουμάνες είναι πρωταθλήτριες Ευρώπης, δυνατές και στο παγκόσμιο στερέωμα κι έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Είναι ωστόσο, πολύ σημαντικό ν’ αποκομίσουμε κι αυτή την εμπειρία παίζοντας στο κορυφαίο επίπεδο. Ελπίζω να παίξουμε καλά και ν’ ανταποκριθούμε. Γενικά θέλουμε ν’ αποδώσουμε το πινγκ πονγκ που μπορούμε και να κυνηγήσουμε το καλύτερο», δήλωσε η Κατερίνα Τόλιου στο Web TV του Sportshero, το οποίο συνεργάζεται γι’ άλλη μια φορά με την ομοσπονδία. Η Ρουμανία δεν θα παίξει με τη βασική τριάδα των Σαμάρα, Ζοκς, Ντοντεάν, που εκπροσώπησε τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα είναι και πάλι πολύ δυνατή. Στη σημερινή προπόνηση εμφάνισε 4άδα με τις δύο πρώτες και δύο ακόμα πολύ αξιόλογες νεαρές αθλήτριες (Καμέλια Ποστόακα, Ίρινα Τσιομπάνου).

Θυμίζουμε το πρόγραμμα των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017:

Στους άνδρες:

27 Σεπτεμβρίου 2016:          Ελλάδα-Ολλανδία

01 Νοεμβρίου 2016:            Αγγλία-Ελλάδα

13 Δεκεμβρίου 2016:           Ολλανδία-Ελλάδα

24 Ιανουαρίου 2017:           Ελλάδα-Αγγλία

Στις γυναίκες:

27 Σεπτεμβρίου 2016:          Ρουμανία-Ελλάδα

22 Νοεμβρίου 2016:            Ελλάδα-Ολλανδία

13 Δεκεμβρίου 2016:           Ελλάδα-Ρουμανία

07 Μαρτίου 2017:               Ολλανδία-Ελλάδα

* Η διοργάνωση άρχισε από την περασμένη εβδομάδα στο Στοκεράου. Η Αυστρία υποδέχτηκε για το 6ο γκρουπ των γυναικών το αδύναμο Κόσοβο και το νίκησε άνετα με 3-0.

 

* Στη φωτό 1 Κρεάνγκα και Σγουρόπουλος σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις στο Σ.Ε.Φ. Στη φωτό 2 η αφίσα, που ετοίμασαν οι Ρουμάνοι για τον αγώνα με την εθνική μας ομαδα γυναικών  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ