Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνος πρώτος στην Α1 ανδρών ο Ολυμπιακός, Σάρισες και Δ.Α.Ο.Τ. συγκατοικούν στην κορυφή στις γυναίκες

Sarises selfie

Sarises selfieΜε τις συναντήσεις της 3ης αγωνιστικής συνεχίστηκαν σήμερα στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Στους άνδρες ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Α.Ο. Πεύκης και με το ευρύ 4-0 έμεινε μόνος στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Αήττητοι παρέμειναν ακόμα ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ο Α.Ο. Ελληνικού, αλλά έχουν δώσει από δύο αγώνες. Στις γυναίκες προχώρησαν νικηφόρα ο Δ.Α.Ο. Ταύρου και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και συγκατοικούν στην κορυφή. Στο μυαλό τους είναι πλέον η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, που θα γίνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου για την 4η αγωνιστική. Στα αξιοσημείωτα επίσης, ότι μετά τα δύο ματς του Σαββάτου όπου κάμφθηκε οριακά, ο πρωταθλητής Ελλάδας ανδρών του 2015, Α.Σ. Πέρα Αθηνών, γνώρισε σήμερα και τρίτη ήττα με 4-3!

Στην Α1 ανδρών η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Πεύκη ήταν η σημαντικότερη της ημέρας, υπό την έννοια ότι και το αθηναϊκό σωματείο είχε αρχίσει με δύο νίκες, ενώ ήθελε να δει πόση πίεση μπορούσε ν’ ασκήσει στον πρωταθλητή. Τελικά, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αχτύπητος κι επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά με σκορ 4-0. Μάλιστα, στα τρία επί μέρους ματς με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους έχασε μόλις 1 σετ! Ο Τάσος Ρηνιώτης νίκησε με 3-0 σετ τον Γιώργο, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Κώστας Παπαγεωργίου ξεπέρασαν τον Κωνσταντίνο με 3-0 και 3-1 σετ αντίστοιχα. Ο Ηρακλής είχε πιο εύκολο έργο σήμερα απ’ ό,τι χτες απέναντι στη Φιλία, ενώ και τα Ταταύλα δικαίωσαν τον ρόλο του φαβορί κόντρα στα Χανιά.   

DSC00732Την πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη και τη μεγαλύτερη αγωνία έκρυβε ο αγώνας του Α.Ο. Ελληνικού με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Από τη μια οι νεοφώτιστοι στην κατηγορία, από την άλλη οι «Πολίτες» των 18 τίτλων, έδωσαν ντέρμπι που κράτησε περισσότερο από 3 ώρες και βρήκε νικητές τους πρώτους με 4-3. Ο Α.Ο. Ελληνικού είχε επικρατήσει και χτες με αυτό το σκορ του Α.Ο. Ταταύλα, ενώ το Πέρα υπέστη τρίτη ήττα με 4-3! Για το Ελληνικό ήταν καθοριστικές οι επιδόσεις του Κλαούντιο Κύρου, που είχε δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό στο τέλος μαζί με τον Γιάνγκου (ο Κύπριος είχε και μία νίκη στο απλό). Στην άλλη πλευρά ο νεοαποκτηθείς Γάλλος Ρομέν Ρουίζ κράτησε το προσωπικό αήττητο στο πρώτο αγωνιστικό του διήμερο στην Ελλάδα, όμως το αποτέλεσμα για τη νεαρή ομάδα του Πέρα ήταν και πάλι αρνητικό. Μία νίκη κατάφερε ο Στράτος Δαμιανής.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Πέρα Αθηνών 4-3:

Μάριος Γιάνγκου-Νίκος Αντωνιάδης 3-0 (11-5, 11-7, 11-3)

Ανδρέας Τσόπελας-Ρομέν Ρουίζ 0-3 (5-11, 4-11, 8-11)

Κλαούντιο Κύρου-Στράτος Δαμιανής 3-0 (11-5, 11-9, 11-9)

Γιάνγκου-Ρουίζ 1-3 (8-11, 8-11, 11-3, 6-11)

Κύρου-Αντωνιάδης 3-1 (7-11, 11-8, 11-8, 11-9)

Τσόπελας-Δαμιανής 2-3 (4-11, 3-11, 11-7, 14-12, 7-11)

Κύρου/Γιάνγκου-Ρουίζ/Δαμιανής 3-2 (11-8, 11-8, 13-15, 7-11, 11-8)

ΡΟΥΙΖ: «ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ»

Ο Ρουίζ είναι από τους παίκτες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις στα πρώτα φετινά παιχνίδια της Α1. Ο 19χρονος ξανθομάλλης αθλητής δείχνει τα πολύ καλά στοιχεία του και με την αξία του προσθέτει κύρος στη διοργάνωση. Φαίνεται ότι «δένει» από την αρχή με τα υπόλοιπα νεαρά παιδιά της ομάδας και παρά τις ήττες στα πρώτα ματς είναι βέβαιος ότι η ομάδα θα μείνει στην κατηγορία. «Δυστυχώς χάσαμε και τα τρία παιχνίδια στο καθοριστικό ματς του διπλού στο τέλος. Προσωπικά κατάφερα να βγάλω τις δύο πρώτες ημέρες χωρίς ήττα, αλλά είμαι στεναχωρημένος που δεν εκμεταλλευτήκαμε καμία από τις τρεις ευκαιρίες για νίκη. Ήταν μία άσχημη μέρα, όμως δεν πειράζει. Στα επόμενα ματς θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι. Το πρόγραμμα θα είναι πιο βατό, έχουμε αυτοπεποίθηση και το ξέρω ότι είναι στο χέρι μας να μείνουμε στην κατηγορία», δήλωσε σήμερα ο νεαρός διεθνής, που αγωνίζεται παράλληλα στη γαλλική ProAμε τη φανέλα της Βιλνέβ, ενώ πέρσι δοκίμασε την πρώτη εμπειρία στο εξωτερικό παίζοντας στην 1η κατηγορία της Ισπανίας. «Με βοηθούν όλοι αυτοί οι αγώνες για τη βελτίωσή μου. Διαπίστωσα ότι και στο πρωτάθλημά σας είναι υψηλό το επίπεδο, έχουν και οι Έλληνες παίκτες πολύ ταλέντο και γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου στην πρώτη μου επίσκεψη εδώ. Η ατμόσφαιρα στο γυμναστήριο είναι ωραία, γίνονται ταυτόχρονα πολλά δυνατά παιχνίδια με πάθος, ένταση και σασπένς ενώ υπάρχει και αρκετός κόσμος στην εξέδρα. Θα κάνω το καλύτερο για το Πέρα και θα περιμένω ανυπόμονα την επόμενη φορά που θα κληθώ να βοηθήσω».    

Στην Α1 των γυναικών η 3η αγωνιστική δεν περιλάμβανε κάποιο ντέρμπι. Ο Δ.Α.Ο Ταύρου αύξησε εύκολα το σερί απέναντι στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, το ίδιο και οι Σάρισες με αντίπαλο τα Ταταύλα. Από τον αγώνα της νεοφώτιστης ομάδας της Φλώρινας πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα της την Αλίκη Κιούφη, ενώ πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση και στην κινεζικής καταγωγής Λιου Γουχούα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Α.Ο. Ταταύλα-Σάρισες Φλώρινας 1-4:

Ντετελίνα Πέτροβα-Αλίκη Κιούφη 3-1 (11-3, 8-11, 11-6, 11-8)

Κατερίνα Ταντσούρα-Λιου Γουχούα 0-3 (9-11, 11-13, 6-11)

Νίκη Μπρισκόλα Γεωργία Ζαβιτσάνου 0-3 (7-11, 4-11, 7-11)

Πέτροβα-Λιου 1-3 (3-11, 13-11, 11-13, 9-11)

Μπρισκόλα-Κιούφη 0-3 (11-13, 6-11, 6-11)

ΛΙΟΥ ΓΟΥΧΟΥΑ: «ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ»

Και μόνο για το γεγονός ότι προέρχεται από την κραταιά δύναμη του αθλήματος η Λιου Γουχούα προσθέτει ποιότητα και πρεστίζ στο πρωτάθλημα. Αποτελεί συνέχεια στη σχετικά πρόσφατη παρουσία τριών Κινέζων στην Α1 (δύο αθλητριών για τον Ταύρο κι ενός αθλητή για το Ηράκλειο Κρήτης) και είναι σίγουρο ότι θα χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές στους φίλους του αθλήματος. Είναι μόλις 20 ετών, ζει και αγωνίζεται στη Γαλλία εδώ και δέκα χρόνια (συμπαίκτρια της Τόλιου στην Παρί ΤΤ της 2ης κατηγορίας), ενώ είναι και φοιτήτρια οικονομικών. Πέρσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του εθνικού πρωταθλήματος Γαλλίας. Στο τέλος των πρώτων αγώνων της στην Α1 έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις συνθήκες που συναντά στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Μου αρέσει η ατμόσφαιρα εδώ, ενώ είναι σημαντικό για μένα, που έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλά παιχνίδια μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο. Στη Γαλλία δεν συμβαίνει το ίδιο, ενώ μπορεί καμιά φορά να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι για εκτός έδρας αγώνα και να παίξει μία αθλήτρια μόνο ένα ματς», τόνισε η Λιου και πρόσθεσε: «Προς το παρόν δεν έδωσα εδώ κάποιο πολύ δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν Σάββατο απόγευμα), αλλά βλέπω ότι το επίπεδο είναι καλό, ενώ θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η μάχη για το πρωτάθλημα. Ξέρω ότι οι άνθρωποι της νέας μου ομάδας στη Φλώρινα θέλουν πολύ τον τίτλο και θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τις Σάρισες να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους».

Με ευρεία νίκη προχώρησε και ο Ολυμπιακός εναντίον του Α.Σ. Πέρα, αλλά η είδηση ήταν πήγαν στα πέντε σετ και τα δύο παιχνίδια της Οντρέ Ματενέ. Αρχικά η Γαλλίδα έκαμψε την αειθαλή Μαρία Μοίρου, που παραμένει ανταγωνιστική με την ποιοτική της άμυνα (πολύ σπάνιο πάντως, να λήξει με 11-0 το 5ο σετ) και μετά την Όλγα Γεωργοπούλου, που δημιούργησε προϋποθέσεις για μία ακόμα έκπληξη… Την πρώτη νίκη του τέλος σημείωσε ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας κόντρα στον νεοφώτιστο Άρη 2006.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Άρης Βούλας-Ηρακλής Θεσσαλονίκης         0-4

Α.Ο. Πεύκης-Ολυμπιακός                         0-4

Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων                             4-1

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Σ. Πέρα                        4-3

Ρεπό η Φιλία Ορεστιάδας

Στην Α1 γυναικών:

Α.Ο. Ταταύλα-Σάρισες Φλώρινας               1-4

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Πέρα Αθηνών              4-0

Άρης 2006-Φοίνικας Αγ. Σοφίας                1-4

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου         0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 3 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                                   ΒΑΘΜΟΙ        

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          6

2. Α.Ο. Πεύκης                   5

-. A.O. Ταταύλα                  5

*4. Ηρακλής Θεσσαλονίκης   4

*- Α.Ο. Ελληνικού              4

-. Ο.Α. Χανίων                   4

7. Α.Σ. Πέρα                      3

-. Άρης Βούλας                  3

*-. Φιλία Ορεστιάδας           2

* Ηρακλής, Α.Ο. Ελληνικού και Φιλία Ορεστιάδας έχουν έναν αγώνα λιγότερο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 3 αγώνες)

ΟΜΑΔΑ                                   ΒΑΘΜΟΙ

1. Σάρισες Φλώρινας           6

-. Δ.Α.Ο. Ταύρου                6

3. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.          5

4. Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης       4

-. Α.Ο. Ταταύλα                  4

-. Πέρα Αθηνών                 4

-. Φοίνικας Αγ. Σοφίας         4

8. Άρης 2006                     3

 

* Στη φωτό 1 οι αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α Σάρισες Φλώρινας σε πανηγυρική selfie στο ΣΕΦ και στη φωτό 2 φάση από το καθοριστικό διπλό στο ντέρμπι του Ελληνικού με τον Α.Σ. Πέρα

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ