Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση για Γερασιμάτου στο ταμπλό του απλού κορασίδων

Croatian open_Gerasimatou

Croatian open_GerasimatouΗ τέταρτη και προτελευταία ημέρα του κροατικού όπεν νέων στο Βαραζντίν έφερε καινούργιες ευχάριστες εξελίξεις για την ελληνική πλευρά και επιτρέπει αισιοδοξία ότι θα σημειωθούν κι άλλες επιτυχίες ύστερα από το χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό εφήβων και του ίδιου αθλητή με τον Γιώργο Σταματούρο στο διπλό. Η Ιωάννα Γερασιμάτου, 2ο φαβορί στο απλό κορασίδων, προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό ως νικήτρια του ομίλου της και αύριο θα επιδιώξει υψηλό πλασάρισμα. Στο ίδιο αγώνισμα η 12χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που παίζοντας στην κατηγορία των κορασίδων κάνει έτσι κι αλλιώς χρήσιμα τεστ, διεκδικεί την πρόκριση από όμιλο των 4ων αθλητριών. Η Γερασιμάτου μπορεί να κυνηγήσει καλή θέση και στο διπλό κορασίδων με Βελγίδα συμπαίκτρια. Αρχίζουν αύριο τα παιχνίδια τους από τον γύρο των «16» και είναι νούμερο 4 στο ταμπλό.

Στο απλό κορασίδων σχηματίστηκαν 13 προκριματικά γκρουπ. Με βάση τη θέση της στα seedingη Γερασιμάτου τέθηκε επικεφαλής στο 2ο γκρουπ. Έδωσε δύο δύσκολους αγώνες, ένιωσε πίεση και στους δύο, αλλά με καλές επιλογές και καθαρό μυαλό είτε στο 1-2 σετ είτε στο 1-1 βρήκε τις λύσεις. Αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Άννα Κλεμπερέροβα από την Τσεχία με 3-2 σετ (9-11, 11-4, 9-11, 11-6, 11-2). Αργότερα κατέβαλλε την Πέτρα Μπούλιτς από την Κροατία με 3-1 (7-11, 11-6, 11-3, 11-8) και πήρε την 1η θέση, που θεωρητικά της δίνει βατό αντίπαλο στον 1ο γύρο των νοκ άουτ.              

Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 3ο γκρουπ, που έχει 4 αθλήτριες. Έχει μία νίκη και μία ήττα και το πρωί της Κυριακής δίνει το καθοριστικό παιχνίδι για την πρόκριση στο ταμπλό. Στο εναρκτήριο ματς ήταν απόλυτα ανταγωνιστική απέναντι στην επικεφαλής του γκρουπ Λουτσία Κορδέρο από τη Γουατεμάλα. Προηγήθηκε μάλιστα, με 2-0 σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2 (11-7, 18-16, 6-11, 7-11, 9-11). Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων διατήρησε την καλή απόδοση και στη συνέχεια επικράτησε της Τσίγκνεμ Κόσε από την Τουρκία με 3-1 σετ (11-7, 4-11, 11-8, 11-6). Αύριο το πρωί αντιμετωπίζει τη Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία, που είναι και συμπαίκτριά της στο διπλό. Η Αράποβιτς έχει δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Η Παπαδημητρίου θέλει απαραιτήτως τη νίκη για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου και η Χάνα Αράποβιτς αγωνίστηκαν το απόγευμα στον γύρο των «32» κόντρα στις Ζουζάνα Πέκοβα/Βιόλα Παν από τη Σλοβακία και την Ουγγαρία αντίστοιχα. Αποκλείστηκαν με 3-0, πάντως ήταν μέσα στη διεκδίκηση όλων των σετ (9-11, 7-11, 10-12). Η Γερασιμάτου έχει συμπαίκτρια τη Βελγίδα Εστέλε Ντουβιβιέ. Πέρασαν bye τον 1ο γύρο και στη 16άδα βρίσκουν μπροστά τους τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Λία Μούσκαντορ.

 

* Στο αγωνιστικό στιγμιότυπο από το κροατικό όπεν η Ιωάννα Γερασιμάτου (από το photo gallery της I.T.T.F.)

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ