Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι κληρώσεις των Ελλήνων στα ατομικά αγωνίσματα του κροατικού όπεν

DSC00692

DSC00692Με τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε νέους και νεάνιδες αρχίζει αύριο στην πόλη Βαραζντίν το διεθνές τουρνουά της Κροατίας και μαζί η ελληνική παρουσία. Στο απλό διεξάγονται προκριματικά και τα αποφεύγει ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που λόγω της καλής θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη είναι νούμερο 3 του τουρνουά και θα βρεθεί απευθείας στο ταμπλό. Στα γκρουπ βρίσκονται οι Γιώργος Σταματούρος (φωτό), Δημήτρης Κορδούτης,Ελισάβετ Τέρπου, Ιωάννα Γερασιμάτου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Το διπλό έχει ταμπλό από την αρχή με τους Σγουρόπουλο και Σταματούρο να είναι 4ο φαβορί. Επίσης, στο ομαδικό νέων η ελληνική τριάδα είναι στο νούμερο 6. Όλα αυτά σημαίνουν ότι πέρα από τις καλές εμφανίσεις η ελληνική πλευρά είναι σε θέση να κυνηγήσει και διακρίσεις στο κροατικό όπεν.

Στο απλό νέων σχηματίστηκαν 16 προκριματικά γκρουπ. Ο Σταματούρος είναι επικεφαλής στο 10ο και βρίσκει μπροστά του τον Ρουμάνο Πολ Μάλντιν, τον Σεργκέι Σιμονιάν από την Αρμενία και τον Ρώσο Βλάντισλαβ Μακάροφ.  

Ο Κορδούτης κληρώθηκε στο 15ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τον Τσέχο Γιαν Βαλέντα (επικεφαλής), τον Σλοβάκο Γιάκαμπ Ζελίνκα και τον Ισραηλινό Τζόναθαν Μάινζερ.

Στο απλό νεανίδων έγιναν 15 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 10ο και τίθεται αντιμέτωπη με την Κροάτισσα Κλάρα Κάκολ (επικεφαλής), τη Σέρβα Ντραγκάνα Βίγκνιεβιτς και την Τουρκάλα Αϊμπάλα Κοκάλ.

Η Γερασιμάτου είναι στο 11ο γκρουπ και διεκδικεί πρόκριση απέναντι στην Τιγιάνα Γιόκιτς από τη Σερβία (επικεφαλής), την Γκάγια Μάβρι από τη Σλοβενία και την Άννα Μουράτ από την Κροατία.  

Η Τέρπου πήγε στο 14ο γκρουπ και συναντά την Ταμάρα Πάβκνικ από τη Σλοβενία (επικεφαλής), την Αντρέα Πάβλοβιτς από την Κροατία και τη Βλάντα Καραουλνάγια από τη Μολδαβία.  

Κλήρωση έγινε για το απλό της παρακάτω ηλικιακής κατηγορίας, άσχετα αν αρχίζει το Σάββατο. Στις κορασίδες σχηματίστηκαν 13 προκριματικά γκρουπ. Η Γερασιμάτου τέθηκε επικεφαλής στο 2ο και θα κοντραριστεί με την Πέτρα Μπούλιτς από την Κροατία και την Άννα Κλεμπερέροβα από την Τσεχία. Η Παπαδημητρίου βρέθηκε στο 3ο γκρουπ με αντιπάλους τη Λουτσία Κορδέρο από τη Γουατεμάλα, τη Χάνα Αράποβιτς από την Κροατία και τη Τσίγκνεμ Κόσε από την Τουρκία.

Στο διπλό νέων οι Έλληνες αθλητές πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») και αρχίζουν αύριο την προσπάθειά τους από τον 2ο. Ο Σγουρόπουλος και ο Σταματούρος θα παίξουν με τους νικητές από το ζευγάρι των Ινδών Μπίρντι Μπόρο/Νόρμπερτ Τέρεκ με τους Γιόζεφ Κλαρκ/Κίναν Σόουθαλ από την Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντίστοιχα. Ο Κορδούτης συγκροτεί δίδυμο με τον Τζόναθαν Μάινζερ, τον οποίο έχει και αντίπαλο στο γκρουπ. Στους «32» παίζουν με το 1ο φαβορί Λεβ Κάτσμαν/Γιου Καγιάμα από τη Ρωσία και την Ιαπωνία αντίστοιχα.

Στο διπλό νεανίδων έγινε ταμπλό των «32». Η Τέρπου και η Παπαδημητρίου αντιμετωπίζουν αύριο τις Λουτσία Κορδέρο/Ιβόνα Πέτριτς (Γουατεμάλα/Μαυροβούνιο), ενώ η Γερασιμάτου και η Ιταλίδα συμπαίκτριά της Σιμόνα Ετάρι συναντούν τις Βλάντα Καραουλνάγια/Ολέσια Μολόντσοβα από τη Μολδαβία και τη Ρωσία αντίστοιχα.

Το διπλό κορασίδων αρχίζει το Σάββατο. Η Παπαδημητρίου παίζει με την Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς και στον γύρο των «32» αναμετρώνται με τις Ζουζάνα Πέκοβα/Βιόλα Παν (Σλοβακία/Ουγγαρία). Η Γερασιμάτου έχει συμπαίκτρια τη Βελγίδα Εστέλε Ντουβιβιέ. Πέρασαν byeτον 1ο γύρο και στη 16άδα θα βρουν μπροστά τους την Κυριακή είτε τις Κροάτισσες Λία Μπριντς/Τζάγια Ματίγιασετς είτε τις Σουηδέζες Ρεμπέκα Μούσκαντορ/Λία Μούσκαντορ.

* Νέα συμφωνία Έλληνα πρωταθλητή με κυπριακό σωματείο. Ο Ηλίας Μιχαηλίδης, πρώην διεθνής αθλητής στις μικρές ηλικίες, θ’ αγωνιστεί τη νέα σεζόν, παράλληλα με την ελληνική Α2 και τον Άρη Νικαίας, στο Κέντρο Νεότητας Ακρόπολης. Είναι ομάδα της 1ης κατηγορίας στη Μεγαλόνησο και εδρεύει στη Λευκωσία. Ο στόχος της στο πρωτάθλημα, που αρχίζει τον Οκτώβριο, είναι να μπει στην πρώτη τριάδα και να πάρει μέρος στα πλέι οφ.

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ