Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από αύριο στην Κροατία για το όπεν νέων 3 αθλητές και 3 αθλήτριες

Gerasimatou me_Croatia

Gerasimatou me_CroatiaΈφτασε η ώρα ν’ αρχίσουν οι ελληνικές συμμετοχές στα διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Η πρώτη φετινή παρουσία θα καταγραφεί στην πόλη Βαραζντίν, στο καθιερωμένο όπεν της Κροατίας, που εντάσσεται στο World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και είναι της βαθμίδας Premium. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο με 3 αθλητές και 3 αθλήτριες, οι αγώνες αρχίζουν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την προσεχή Κυριακή 18 του μήνα. Στην Κροατία μεταβαίνουν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Κορδούτης, η νεάνιδα Ελισάβετ Τέρπου, η κορασίδα Ιωάννα Γερασιμάτου, η οποία με την αλλαγή του χρόνου θα μπει στην κατηγορία των νεανίδων και η 12χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που περνάει φέτος από τις παγκορασίδες στις κορασίδες. Συμμετοχή είχε δηλώσει και η 15χρονη Έλλη Φίσερ, αλλά την ακύρωσε λόγω τραυματισμού. Τα παιδιά θα καθοδηγήσουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

Το ετήσιο όπεν περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού στην εφηβική και την παιδική κατηγορία. Πρόκειται να πάρουν μέρος 191 αγόρια και κορίτσια από 28 χώρες, ορισμένες από τις οποίες είναι εκτός Ευρώπης (όπως Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ιαπωνία κ.α). Οι τρεις νέοι θα συγκροτήσουν την Ελλάδα στο ομαδικό και φυσικά θα παίξουν επίσης στο απλό και το διπλό. Στο αγώνισμα του διπλού ο Σγουρόπουλος θα συνεργαστεί με τον Σταματούρο και ο Κορδούτης με Ισραηλινό αθλητή.

Στο ομαδικό νεανίδων θα γίνει μικτή ομάδα με Ελλάδα και Σλοβακία. Δεν υπήρχε τρίτη παίκτρια μετά την εξέλιξη με τη Φίσερ και τελικά μαζί με την Τέρπου και τη Γερασιμάτου θα παίξει Σλοβάκα αθλήτρια. Στο ομαδικό κορασίδων, όπου είναι διαφορετικό το σύστημα και μπορούν να παίξουν 2 αθλήτριες, η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί με αθλήτρια από την Πολωνία.

Στα ατομικά αγωνίσματα η Γερασιμάτου θα τεστάρει τις δυνάμεις της και στην κατηγορία των κορασίδων, όπου έχει το δικαίωμα να μετέχει μέχρι το τέλος του χρόνου. Στο διπλό νεανίδων θα έχει Ιταλίδα συμπαίκτρια και στο διπλό κορασίδων Βελγίδα. Στο διπλό νεανίδων θα συγκροτήσουν δίδυμο οι Τέρπου/Παπαδημητρίου, ενώ η τελευταία θα δοκιμάσει και στο διπλό κορασίδων με Κροάτισσα συμπαίκτρια.

Η Φίσερ ταλαιπωρείται εδώ και λίγο καιρό από τράβηγμα στην πλάτη και δεν προπονείται. Την εξέτασαν γιατροί στη Γερμανία, όπου έχει εγκατασταθεί από τα τέλη Αυγούστου και τής συνέστησαν να μείνει εκτός δράσης για μία εβδομάδα ακόμα.

 

* Από το gallery της ETTU φωτογραφία της Ιωάννας Γερασιμάτου από το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον αγώνα με την Κροατία.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ