Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις υπηρεσίες του Πάπα ο Κρεάνγκα!

Papas me_Raketa

Papas me_RaketaΗ επιτραπέζια αντισφαίριση είναι παντού, παίζεται εύκολα από μικρούς και μεγάλους και η δημοτικότητά της ολοένα κι αυξάνεται. Η τεράστια απήχηση, που έχει στον κόσμο, χρησιμοποιείται συχνά από διάφορους φορείς για να περάσουν κοινωνικά μηνύματα και τώρα εντυπωσιάζει η είδηση ότι την επέλεξε και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα! Είναι μάλιστα, ξεχωριστά σημαντικό για τα ελληνικά χρώματα το γεγονός ότι προσκλήθηκε ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα, που στα 44 χρόνια του εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής και να αναγνωρίζεται για τη μεγάλη αξία του. Δέχτηκε την πρόσκληση από το Βατικανό και θα πάει αύριο στην Ιταλία για να μετάσχει στο ιδιαίτερο event, που διοργανώνει την Παρασκευή στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας η πολυπληθέστερη Χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο σε συνεργασία με αμερικανική εταιρεία ειδών επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Η γιορτή έχει σκοπό να ενισχυθούν πέντε κοινωφελή ιδρύματα της Εκκλησίας του Βατικανού. Ίσως δώσει το «παρών» και ο Πάπας Φραγκίσκος, που είναι λάτρης του αθλήματος!

Οι διοργανωτές κάλεσαν επίσης τον Σέρβο Ίλια Λουπουλέσκου και τον Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς, ενώ θα συμπληρωθεί τετράδα μ’ έναν ακόμα πολύ καλό αθλητή, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό. Γενικά επέλεξαν παλιούς καταξιωμένους αθλητές από γειτονικές στην Ιταλία χώρες. Ο Λουπουλέσκου είναι αριστερόχειρας πρώην διεθνής αθλητής. Ο Πρίμορατς παραμένει πολύ ενεργός στα 46 του χρόνια και μάλιστα διεκδίκησε φέτος την πρόκρισή του στο Ρίο για να κάνει το απόλυτο με 8 συμμετοχές στα ισάριθμα Ολυμπιακά τουρνουά (δεν κατάφερε τον πολύ δύσκολο στόχο του). Μαζί Λουπουλέσκου και Πρίμορατς είχαν κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο με τη σημαία της Γιουγκοσλαβίας το μακρινό 1988 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ! Ο Κρεάνγκα φυσικά έχει να επιδείξει μετάλλια σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις πλην των Ολυμπιακών Αγώνων (Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, Παγκόσμια Κύπελλα, ΤΟΠ 12 Ευρώπης) και πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή εδώ και 30 χρόνια!

Ο πρωταθλητής μας μεταβαίνει αύριο στη Ρώμη. Από εκεί θα πάει με τους υπόλοιπους αθλητές στο Κάλιαρι, ενώ επόμενος προορισμός του θα είναι η Γαλλία για την έναρξη της ProA με την Ενεμπόν την ερχόμενη Τρίτη. Για το τι ακριβώς θα λάβει χώρα στο ιταλικό νησί, δεν έχουν διαρρεύσει πολλά στοιχεία, πάντως μία πρώτη ενημέρωση προς τους αθλητές αναφέρει ότι θα παίξουν κανονικά σε κλειστό γυμναστήριο, θα χωριστούν σε δύο ομάδες των δύο και ο Κρεάνγκα θα είναι δίδυμο με τον Λουπουλέσκου. Θα δώσουν αγώνες, που θα έχουν τον χαρακτήρα επίδειξης και θα τους παρακολουθήσουν πολλά παιδιά ώστε να περάσει και το μήνυμα της ανάγκης για αθλητική ενασχόληση. Πέρα δηλαδή, από τον φιλανθρωπικό σκοπό θέλει η Εκκλησία με αυτή την εκδήλωση να κάνει περισσότερο γνωστό το άθλημα σ’ ένα μέρος, που έχει πολλούς καθολικούς. Να σημειωθεί επίσης ότι το Βατικανό δεν ασχολήθηκε με τα θρησκευτικά πιστεύω των προσκεκλημένων αθλητών. Ο Κρεάνγκα και ο Λουπουλέσκου είναι χριστιανοί ορθόδοξοι και μόνο ο Πρίμορατς καθολικός, που πήγε από σήμερα στην Ιταλία για να επισκεφτεί την έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Το Βατικανό και η εταιρεία έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν για κάποιες εκδηλώσεις, μάλιστα η τελευταία είχε δωρίσει τον περασμένο Απρίλιο τραπέζι του πινγκ πονγκ στην Καθολική Εκκλησία προκαλώντας τον ενθουσιασμό του Πάπα Φραγκίσκου, που έπιασε ρακέτα (από εκεί η φωτό). Ο προκαθήμενος αγαπάει την επιτραπέζια αντισφαίριση και δεν αποκλείεται να πάει στη Σαρδηνία αν και αυτό τον καιρό οι δράσεις του σχετίζονται κυρίως με την τραγωδία, που γνώρισε η Ιταλία από τον πρόσφατο φονικό σεισμό.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ