Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Euro Mini Championships από αύριο 5 αθλητές της παμπαιδικής κατηγορίας

Euro Mini_Champs_afisa

Euro Mini_Champs_afisaΗ καλοκαιρινή περίοδος θα κλείσει με συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες και μία ξεχωριστή εμπειρία για πέντε ταλεντάκια από την παμπαιδική ηλικιακή κατηγορία. Από αύριο μέχρι την Κυριακή 28 Αυγούστου η Γαλλική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (F.F.T.T.) διοργανώνει στο Σίλτιγχαϊμ, στην Αλσατία, το Euro Mini Table Tennis Championships και από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος 3 κορίτσια και 2 αγόρια. Το «παρών» θα δώσουν η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού παγκορασίδων (μαζί με την Παπαδημητρίου ως αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά) Χρυσή Φωτιάδου, η οποία φέτος θα παίξει στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας, η Δέσποινα Άμπα, επίσης του Ο.Ε.Α. Φλώρινας, καθώς και τα αδέρφια Ζαχαρίας και Ιωσήφ Ελσάμι από τις Σάρισες Φλώρινας (μητρικό σωματείο του Ο.Ε.Α.). Συνοδοί προπονητές θα είναι η Λάουρα Νικουλάε και ο Ρουμάνος τεχνικός του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα. Το πανευρωπαϊκού χαρακτήρα event γίνεται για 12η συνεχή χρονιά. Φιλοξενείται στο «Gymnase des Malteries & Leclerc» και θα συγκεντρώσει 391 παμπαίδες και παγκορασίδες, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά, που γεννήθηκαν το 2004 ή αργότερα και θα έχουν εκπροσώπους συνολικά 32 ευρωπαϊκά έθνη. Η ιστοσελίδα της γαλλικής ομοσπονδίας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πρόκειται «για ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Minimes, το οποίο φέτος θα έχει και την τιμή να δεχτεί την επίσκεψη του Γερμανού προέδρου της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος Τόμας Βάικερτ». Το ρεπορτάζ προσθέτει ότι πέρα από τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων κάτι επίσης νέο για τους αγώνες είναι ότι θα διεξαχθούν πρώτη φορά με πλαστικές μπάλες.

Το Σίλτιγχαϊμ βρίσκεται κοντά στο Στρασβούργο. Το μεγάλο τουρνουά αναφέρεται και σαν πρωτάθλημα της Αλσατίας και περιλαμβάνει μόνο το απλό σε δύο διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα. Γεννηθέντες και γεννηθείσες το 2004 στο ένα, παιδιά γεννημένα από το 2005 και μετά στο άλλο. Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε 60 τραπέζια. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το πρωί με τα γκρουπ των μίνι παμπαίδων και παγκορασίδων και στις 11 ακολουθούν τα γκρουπ των 12χρονων αγοριών και κοριτσιών. Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει τρία στάδια με γκρουπ και μετά το ταμπλό των νοκ άουτ μαζί με αγώνες διαβάθμισης, συνεπώς δίνει τη δυνατότητα για πολλά παιχνίδια σε όλα τα παιδιά. Οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή στις 15:45 και στις 16:15 τοπική ώρα (16:45 και 17:15 Ελλάδας δηλαδή).

Η Παπαδημητρίου, που από ελληνικής πλευράς έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από τουρνουά στο εξωτερικό και θα παλέψει να φτάσει σε καλό πλασάρισμα, είναι 12 ετών και θα πάρει μέρος στην πρώτη κατηγορία. Το ίδιο και η Φωτιάδου, ενώ στη δεύτερη κατηγορία πηγαίνουν η 10χρονη Άμπα (που παίρνει τις πρώτες παραστάσεις από διεθνείς αγώνες), αλλά και ο Ιωσήφ και ο Ζαχαρίας Ελσάμι, που έχουν γεννηθεί το 2005 και το 2007 αντίστοιχα. Οι μικροί από τη Φλώρινα κοιτάζουν πρώτα απ’ όλα ν’ απολαύσουν την εμπειρία κι από κει κι έπειτα θα επιδιώξουν το καλύτερο. Στην κατηγορία των γεννηθέντων το 2004 υπάρχουν 96 συμμετοχές στα αγόρια και 77 στα κορίτσια. Στα παιδιά, που έχουν γεννηθεί το 2005 και μετά, έχουν δηλωθεί 127 και 91 αντίστοιχα. Εντυπωσιακός είναι και ο αριθμός των προπονητών: 171! Η ιστοσελίδα των αγώνων είναι http://www.eurominichamps.com/en/.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ