Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έλληνες διεθνείς σε «εξορμήσεις» για προπονήσεις και στο εξωτερικό

Konstantino Ostandi_tournoua_metallio

Konstantino Ostandi_tournoua_metallioΔύο εβδομάδες συμπληρώνονται αύριο από τη μέρα που τα μέλη των προεθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης άρχισαν την προετοιμασία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τη σεζόν 2016-2017. Οι Έλληνες διεθνείς ακολουθούν  πρόγραμμα διπλών, αλλά και τριπλών προπονήσεων και το επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι αρκετοί από αυτούς αξιοποιούν στο μεταξύ και την ευκαιρία για προετοιμασία και στο εξωτερικό! Έτσι, από τις αρχές της εβδομάδας μετέβησαν στο Βέλγιο για προπονήσεις και τουρνουά τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, εδώ και λίγες ημέρες είναι σε προπονητικό καμπ στη Σουηδία οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος και Γιώργος Σταματούρος, ενώ από χτες βρίσκεται στη Ρουμανία για προπονήσεις με επίλεκτες αθλήτριες της χώρας η Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι πήγαν στην Οστάνδη. Είχαν κλείσει συμμετοχή σε 5νθήμερο καμπ, το οποίο στο τέλος είχε και τουρνουά. Το event ολοκληρώθηκε χτες το απόγευμα και οι αθλητές γυρίζουν σήμερα. Στους αγώνες το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, καθώς εκτός από Βέλγους επίλεκτους πήραν μέρος διεθνείς αθλητές εγνωσμένης αξίας όπως ο Ρώσος Σκάσκοφ, ο Ιταλός Στογιάνοφ, ο Σλοβάκος Κέιναθ και ο Δανός Γκροθ. Το τουρνουά είχε και διπλό κι εκεί ο 23χρονος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Βέλγος Μαρκ Κλοσέ μπήκαν στα ημιτελικά. Αρχικά νίκησαν αθλητές από την Ινδονησία με 3-1 σετ, στον επόμενο γύρο τους Ρώσους Σκάσκοφ και Φαντέεφ με 3-2 κι έχασαν στην 4άδα με 3-1 από τους Βέλγους Ζαν Λορίκ και Ιντερέμπεργκ. Πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Konstantino diplo_OstandiΣτο απλό ο Γιώργος κατέβαλλε με 3-1 τον Μερξ από το Βέλγιο και κάμφθηκε στον 2ο γύρο από τον Φαντέεφ με 3-0 σετ. Ο 22άχρονος Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος απέκλεισε τον Μόντενους από την Ολλανδία με 3-0, τον Στάνκερμπουξ από το Βέλγιο με 3-1 και λύγισε δύσκολα με 3-1 από τον Γερμανό Λαρς Χίσλερ. Να προστεθεί ότι στο 3ο σετ και με το σκορ στο 1-1 προηγήθηκε με 10-8.

Ο 16άχρονος Σγουρόπουλος και ο 17χρονος Σταματούρος μετέχουν σε καμπ στο Χάλμσταντ της Σουηδίας, όπου είναι αλήθεια ότι έχει ανοίξει καλός δίαυλος επικοινωνίας για την Ελλάδα μετά από τους τελευταίους μεγάλους αγώνες, που έγιναν εκεί (Προολυμπιακό τουρνουά και Παγκόσμιο Κύπελλο). Οι νεαροί ακολουθούν καθημερινά έντονο πρόγραμμα με φυσική κατάσταση το πρωί, με δίωρη προπόνηση στο τραπέζι αμέσως μετά, με νέα ενότητα προπόνησης στο τραπέζι το απόγευμα για 2,5 ώρες και στίβο μέρα παρά μέρα. Έχουν την καθοδήγηση από τους τοπικούς προπονητές και φυσικά πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο από το σύνολο των παικτών. Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφουν.

Η 23χρονη Ζαβιτσάνου, που παρεμπιπτόντως είχε κάνει στη σκανδιναβική πόλη τον Απρίλιο, το ντεμπούτο της με την εθνική ομάδα γυναικών, μετέβη στην Κοστάντζα της Ρουμανίας. Είχε μιλήσει σχετικά με τον καταξιωμένο ομοσπονδιακό προπονητή της χώρας Βιορέλ Φιλιμόν. Της πρότεινε να πάει σε αυτές τις ημερομηνίες στο αθλητικό κέντρο της πόλης γιατί τώρα αρχίζουν προπονήσεις και οι Ρουμάνες διεθνείς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θεωρείται ιδανικό. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών θα μείνει στη Ρουμανία μία εβδομάδα.

* Στο Χάλμσταντ βρίσκεται και η Μαρία Χριστοφοράκη έχοντας ακολουθήσει όμως, …διαφορετικό δρόμο. Η 27χρονη διεθνής επέλεξε να εγκατασταθεί φέτος στη σουηδική πόλη και να προπονείται στο τοπικό αθλητικό κέντρο. Κατά περιόδους φυσικά θα έρχεται στην Ελλάδα, ενώ αγωνιστική δράση θα έχει, ως γνωστόν, στην ελληνική Α1 και στη Γαλλία.

* Μία ακόμα αθλήτρια, που είναι στις προεθνικές ομάδες, η 15άχρονη Έλλη Φίσερ, θα μεταβεί το ερχόμενο Σάββατο στη Γερμανία, όπου θα μείνει μόνιμα για να συνδυάσει σχολείο και επιτραπέζια αντισφαίριση.  

* Αύριο εξάλλου κι αφού ξεκουράστηκαν για λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επιστρέφουν στις προπονήσεις στο φαληρικό στάδιο ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο βοηθός του στις προπονήσεις στο Ρίο Τάσος Ρηνιώτης και ο επικεφαλής ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής.

* Μέλος στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή εκλέχτηκε ο Ρίου Σέουνγκ Μιν. Ο Κορεάτης 1ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας στο απλό ανδρών είναι ο ένας από τους 4 αθλητές, που έγιναν νέα μέλη στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας στο Ρίο. Ένας πρώην πρωταθλητής, που έχει επισκεφτεί όλα τα μέρη του κόσμου είναι ένας ειδικός της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για το άθλημά μας έχει μεγάλη σημασία να είναι ενεργό στο υψηλότερο όργανο, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και να κάνει την προσπάθειά του προκειμένου ν’ αναπτύξουμε το άθλημα περισσότερο», δήλωσε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος Τόμας Βάικερτ.

 

*  Δύο φωτό από το τουρνουά στην Οστάνδη. Η απονομή στο διπλό ανδρών με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο στην 3η θέση. Ο ίδιος αθλητής διακρίνεται σε αγωνιστικό στιγμιότυπο επίσης στο διπλό.  

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ