Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα φαβορί προχώρησαν στα ημιτελικά του ομαδικού στο Ολυμπιακό τουρνουά

Korea xaroules

Korea xaroulesΣύμφωνα με τα προγνωστικά προχώρησε στον ημιτελικό γύρο το ομαδικό του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Καταγράφηκαν συναρπαστικές αναμετρήσεις, υπήρξαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ατομικό επίπεδο, όμως τα 4 πρώτα φαβορί κατάφεραν εύκολα ή δύσκολα να καλύψουν τις ισάριθμες θέσεις της 4άδας. Οι προημιτελικοί στο Riocentro Pavilion 3 ολοκληρώθηκαν πριν λίγο με δύο ενδιαφέροντες αγώνες ανδρών: Της Γερμανίας με την Αυστρία και της Ιαπωνίας με το Χονγκ Κονγκ. Στα ημιτελικά των ανδρών θ’ αναμετρηθούν για μία θέση στον τελικό η Κίνα με την Κορέα και η Γερμανία με την Ιαπωνία. Το βράδυ της Δευτέρας ώρα Ελλάδας (21:00) γίνεται ο πρώτος ημιτελικός και πρωινές ώρες της Τρίτης (01:30) ο δεύτερος Στις γυναίκες τα πρώτα φαβορί είναι κατά σειρά η Κίνα, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Σιγκαπούρη. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ώρα Ελλάδας η Γερμανία αντιμετωπίζει την Ιαπωνία, ενώ λίγες ώρες μετά η Κίνα συναντά τη Σιγκαπούρη.  

Σταχυολογούμε άλλες σημαντικές ειδήσεις από τις δύο πρώτες ημέρες του αγωνίσματος:

Η εθνική ανδρών της Γερμανίας πήρε απόψε τη ρεβάνς από την Αυστρία για την ήττα της στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2015 Έχασε το διπλό, αλλά αμέσως μετά ο Μπάστιαν Στέγκερ ξεπέρασε τον Στέφαν Φέγκερλ με 3-0 σετ.  

Η Γερμανία είναι η μόνη εκπρόσωπος της γηραιάς ηπείρου στα ημιτελικά και μάλιστα και στις δύο κατηγορίες

Η τριάδα της Μεγάλης Βρετανίας είναι ίδια με εκείνη της Αγγλίας, που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα (δηλαδή με Ντρίνκχολ, Πίτσφορντ και Γουόκερ). Με το πλασάρισμά της στις θέσεις 5-8 των ανδρών επιβεβαίωσε τη δυναμική της και πρέπει να θυμίσουμε ότι η Αγγλία είναι αντίπαλος της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στον γύρο των «16» οι Βρετανοί έκαμψαν τη Γαλλία με 3-2 και το εντυπωσιακό είναι ότι όλα τα επί μέρους παιχνίδια έληξαν με 3-2 σετ!!!

Η Μ. Βρετανία αντιμετώπισε σήμερα στα προημιτελικά την Κίνα και στην αναμέτρηση με τον 1ο Ολυμπιονίκη του απλού Μα Λονγκ, ο Λίαμ Πίτσφορντ είχε 9-7 και στο 3ο και στο 4ο σετ, αλλά τα έχασε για να καμφθεί τελικά με 3-1.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε μεταξύ της Κορέας και της Ρουμανίας στον 1ο γύρο των γυναικών και κρίθηκε με σκορ 3-2. Στο τελευταίο επί μέρους ματς η Σου Χιοβόν κατέβαλλε στα πέντε σετ την Μπερναντέτ Ζοκς.

Στον αγώνα της Αυστρίας με την Ολλανδία (3-1) ο κόσμος είδε μόλις μία γηγενή αθλήτρια για τις δύο χώρες. Ήταν η Ολλανδέζα Μπριτ Έρλαντ! Από κει και πέρα είχαμε τις κινεζικής καταγωγής Λι Τζιάο, Λι Τζίε, Λι Κιανμπίνγκ (με την Ολλανδία αγωνίζονται οι δύο πρώτες), αλλά και τη Σοφία Πολκάνοβα, η οποία είναι από τη Μολδαβία, ήταν διεθνής με τα χρώματα της πατρίδας της κι από το 2010 αγωνίζεται με την αυστριακή υπηκοότητα…

Από το πρώτο κιόλας ματς αποκλείστηκε το 6ο φαβορί στους άνδρες, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2014 Πορτογαλία. Δεν είχε καλή κλήρωση απέναντι στη σημερινή πρωταθλήτρια Αυστρία και λύγισε με 3-1.    

Η Σιγκαπούρη με την Κορέα έδωσαν τον αμφίρροπο προημιτελικό στις γυναίκες. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες του 2010 έβαλαν τη Φενγκ Τιανβέι να παίξει στα δύο ατομικά και δικαιώθηκαν, καθώς μέτρησαν καθοριστικά οι νίκες της στην αρχή και στο τέλος του αγώνα. Στο φινάλε κατέβαλλε τη Γιανγκ Χαεούν με 3-1. Οι Κορεάτισσες προηγήθηκαν 2-1, αλλά πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ η Φενγκ, ισοφάρισε σε 2-2 η Ζου Γιχάν.  

Τα αποτελέσματα στο ομαδικό ανδρών:

Στα προημιτελικά:

Κίνα-Μεγάλη Βρετανία         3-0

Σουηδία-Κορέα                   1-3

Ιαπωνία-Χονγκ Κονγκ          3-1

Αυστρία-Γερμανία                1-3

Στον 1ο γύρο:

Κίνα-Νιγηρία                      3-0

Μεγάλη Βρετανία-Γαλλία      3-2

Σουηδία-Η.Π.Α.                  3-0

Βραζιλία-Κορέα                   0-3

Ιαπωνία-Πολωνία                3-2

Αυστραλία-Χονγκ Κονγκ       0-3

Πορτογαλία-Αυστρία            1-3

Γερμανία-Κινεζική Ταϊπέι       3-1

Τα αποτελέσματα στο ομαδικό γυναικών:

Στα προημιτελικά:

Κίνα-Βόρεια Κορέα                        3-0

Κορέα-Σιγκαπούρη                        2-3

Γερμανία-Χονγκ Κονγκ                  3-1

Αυστρία-Ιαπωνία                           0-3

Στον 1ο γύρο:

Κίνα-Βραζιλία                               3-0

Αυστραλία-Βόρεια Κορέα                0-3

Κορέα-Ρουμανία                           3-2

Αίγυπτος-Σιγκαπούρη                    0-3

Γερμανία-Η.Π.Α.                           3-0

Κινεζική Ταϊπέι-Χονγκ Κονγκ           1-3

Ολλανδία-Αυστρία                         1-3

Ιαπωνία-Πολωνία                          3-0

 

* Με συμπατριώτες τους στην εξέδρα οι Κορεάτες αθλητές πανηγυρίζουν τη νίκη επί της Σουηδίας και την πρόκριση στα ημιτελικά (photo by gallery of ITTF).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ