Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην 8άδα ο Νιγηριανός Αρούνα, έγραψε ιστορία για την αφρικανική ήπειρο

Arouna celebrated

Arouna celebratedΕπί τη ενάρξει του ταμπλό στο Ολυμπιακό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγραφε ιστορία ο Νιγηριανός Σεγκούν Τοριόλα, καθώς συμπλήρωνε 7 συμμετοχές στη μεγάλη διοργάνωση και γινόταν ο πρώτος γενικά, Αφρικανός αθλητής, που έφτανε σε αυτό το επίτευγμα. Ξημερώματα ώρα Ελλάδας σήμερα πέτυχε διαφορετικό ιστορικό ρεκόρ για τη μαύρη ήπειρο ένας άλλος Νιγηριανός, ο Αρούνα Κουάντρι. Με νίκη 4-2 σετ επί του Γερμανού Τίμο Μπολ μπήκε στα προημιτελικά του απλού, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ από Αφρικανό πινγκπονίστα στους 8 Ολυμπιακούς Αγώνες του αθλήματος! Ο εντυπωσιακός Αρούνα, που άρχισε την πορεία του από τον 2ο γύρο, υπέταξε στη 16άδα το πρώην νούμερο 1 του κόσμου και έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών (Νο 10 ήταν στο Ρίο), ενώ στους «32» είχε προκαλέσει κι άλλη έκπληξη όταν με το απίστευτο 4-0 έβγαλε εκτός τον 4ο Ολυμπιονίκη του απλού στο Λονδίνο, τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι! Ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας (03:30) αντιμετωπίζει τον Κινέζο Μα Λονγκ, το 1ο φαβορί του αγωνίσματος.  

«Αυτό είναι υπέροχο. Δεν ξέρω τι να πω. Οι δικοί μου φαν στην εξέδρα με ώθησαν σε αυτή τη νίκη και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Βραζιλιάνους φιλάθλους για την υποστήριξή τους. Μου έδωσαν τόση ενέργεια. Νιώθω πολύ όμορφα, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να βρεθώ στην 8άδα», δήλωσε ο Αρούνα. Άλλες εκπλήξεις δεν υπήρξαν στη 16άδα, αλλά προς το τέλος της 3ης ημέρας του τουρνουά καταγράφηκε νέο ρεκόρ πόντων σε ένα σετ! Στην αναμέτρηση του Ντιμίτρι Οβτσάροφ με τον Μπόγιαν Τόκιτς ο Σλοβένος κατέκτησε το 1ο σετ με 33-31, παίχτηκαν δηλαδή 64 πόντοι, κάτι που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στη νεότερη ιστορία του αθλήματος! Αυτό το «τρελό» σετ κράτησε 26 λεπτά, δηλαδή είχε διάρκεια μεγαλύτερη από τον συνολικό χρόνο πολλών παιχνιδιών στο Ρίο.

Οι σημερινοί προημιτελικοί αρχίζουν από τις 16:00 για τις γυναίκες και από τις 22:00 για τους άνδρες. Τα αποτελέσματα στον γύρο των «16» του απλού:     

Στους άνδρες:

Μα Λονγκ (Κίνα)-Τζουν Γιουνγκσίκ (Κορέα) 4-2

Τίμο Μπολ (Γερμανία)-Αρούνα Κουάντρι (Νιγηρία) 2-4

Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)-Κου Λέι (Ουκρανία)  4-0

Τζουν Μιζουτάνι (Ιαπωνία)-Χούγκο Καλντεράνο (Βραζιλία) 4-2

Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)-Μπόγιαν Τόκιτς (Σλοβενία)  4-1 

Πάουλ Ντρίνκχολ (Μ. Βρετανία)-Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)   2-4

Βονγκ Τζου Τινγκ (Χονγκ Κονγκ)-Κόκι Νίουα (Ιαπωνία)  3-4

Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία)-Ζανγκ Τζίκε (Κίνα)  0-4

Στις γυναίκες:

Ντινγκ Νινγκ (Κίνα)-Ντου Χόι Κιμ (Χονγκ Κονγκ)  4-0

Λι Σούε (Γαλλία)-Χαν Γινγκ (Γερμανία)  1-4

Τζέον Ζιχέ (Κορέα)-Γιου Μενγκ Γιου (Σιγκαπούρη)  1-4

Τσεν Σου Γιου (Ταϊπέι)-Κιμ Σονγκ Ι (Βόρεια Κορέα)  2-4

Λι Σιάοσια (Κίνα)-Λι Χο Τσινγκ (Χονγκ Κονγκ)  4-0

Σου Χο Βουόν (Κορέα)-Τσενγκ Ι Τσινγκ (Ταϊπέι) 3-4

Άι Φουκουχάρα (Ιαπωνία)-Ρι Μίονγκ Σουν (Βόρεια Κορέα)  4-0

Λιου Τζια (Αυστρία)-Φενγκ Τιανβέι (Σιγκαπούρη) 1-4

* Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η πρώτη συγκέντρωση των προεθνικών ομάδων για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Εκτός από τους Γκιώνη, Ρηνιώτη ήταν δικαιολογημένα απόντες οι Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, που θ’ αρχίσουν προπονήσεις προσεχώς. Όσον αφορά στο πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας σήμερα θα συμπληρωθούν τρεις προπονήσεις (καθώς γίνεται και στίβος), αύριο θα υπάρχουν επίσης τρεις, την Πέμπτη μία το απόγευμα, την Παρασκευή ξανά τριπλή και το Σάββατο μία το πρωί. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος καλωσόρισε τους αθλητές και θα είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα μέχρι να επιστρέψει ο επικεφαλής του τιμ Κώστας Βατσακλής. Σε σύντομη ομιλία του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε μεταξύ άλλων «δεν με ξέρετε προπονητικά, θα πρέπει κι εγώ να μπω στο κλίμα της εθνικής ομάδας, αλλά κι εσείς στο δικό μου σκεπτικό προπόνησης και μέσα από καλή συνεργασία θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα».

 

Ο Αρούνα Κουάντρι πανηγυρίζει μία ακόμα έκπληξη στο Ολυμπιακό τουρνουά (Photo by Simon Daish)

 

 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ