Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη αντίπαλος του Γκιώνη αύριο

Tanviriyavechakul

TanviriyavechakulΜε αποτέλεσμα έκπληξη προέκυψε απόψε (για ώρες Ελλάδας) ο αντίπαλος του Παναγιώτη Γκιώνη στον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά. Θα είναι ο Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη (φωτό), που στον 1ο γύρο απέκλεισε με 4-1 σετ τον Ινδό Σουμαγίτ Γκος! Το νούμερο 181 της παγκόσμιας κατάταξης απέδωσε καταπληκτικά από τη θέση του αουτσάιντερ και κατέβαλλε το νούμερο 65, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να βρει καλό ρυθμό (11-8, 11-6, 12-14, 11-6, 13-11)! Ο Γκιώνης θ’ αντιμετωπίσει τον Παντασάκ (με το μικρό του όνομα φωνάζουν όλοι τον Ασιάτη, κάτι λογικό με το …επίθετο-γλωσσοδέτη) αύριο Κυριακή στις 16:00 ώρα Ελλάδας (10:00 τοπική) και το ματς γίνεται στο τραπέζι 2. Το βράδυ βρέθηκε στο γυμναστήριο με τον προπονητή του Κώστα Βατσακλή και τον βοηθό του στην προπόνηση Τάσο Ρηνιώτη ακριβώς για να δει την αναμέτρηση των υποψήφιων αντιπάλων του. Σχημάτισε εικόνα και για τον Παντασάκ, τον οποίο επίσης δεν γνωρίζει καλά και στις ώρες που απομένουν θα κοιτάξει να παρουσιαστεί έτοιμος από κάθε άποψη.  Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν τα ωράρια για τα ματς του 3ου γύρου (σ.σ. των «32») κι έγινε γνωστό ότι εφόσον ξεπεράσει τον αντίπαλό του στον 2ο γύρο ο κορυφαίος αμυντικός θα παίξει με τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι στις 02.00 ώρα Ελλάδας, Κυριακή προς Δευτέρα (20.00 τοπική). Στο κυριακάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ 2 υπάρχουν και χάι λάιτς από την επιτραπέζια αντισφαίριση, στα οποία ίσως συμπεριληφθούν στιγμιότυπα από το ματς του Γκιώνη με τον Παντασάκ, ενώ για τις 2 το πρωί προβλέπεται ζωντανή μετάδοση κι αν ο πρωταθλητής μας έχει προκριθεί πολύ πιθανό να είναι το δικό του ματς με τον Μιζουτάνι, αυτό που θα πάρει από τους διοργανωτές για να δείξει η δημόσια τηλεόραση.

Το 8ο Ολυμπιακό τουρνουά του αθλήματος έκανε πρεμιέρα το πρωί τοπική ώρα με τα προκριματικά του απλού. Εκατόν εβδομήντα δύο αθλητές από 56 χώρες θ’ αγωνιστούν συνολικά στα 4 αγωνίσματα και όπως …προϊδέασαν στην εναρκτήρια ημέρα θα χαρίσουν έντονες συγκινήσεις στο Riocentro Pavilion 3. Η νίκη του Παντασάκ ήταν ένα από τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα, καθώς και ο Γκιώνης και ο Βατσακλής περίμεναν ότι ο Γκος θα επικρατήσει εύκολα ή δύσκολα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής πάντως, είχε προσθέσει για το ματς σε πρωινή συζήτηση ότι «θα είναι αμφίρροπο γιατί οι δύο αθλητές προπονούνται μαζί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας και γνωρίζονται καλά» κι έτσι δεν ξαφνιάστηκε με τη νίκη του αθλητή από την Ταϊλάνδη. Μετά τον αγώνα ανέφερε: «Ο Παντασάκ είναι ταλαντούχος αριστερόχειρας επιθετικός. Έχει καλό χέρι, ποιοτικό σερβίς και είναι γρήγορος. Έπαιξε αξιόλογο πινγκ πονγκ, ενώ ο Γκος παρουσιάστηκε αγχωμένος και δεν απέδωσε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Φυσικά θέλει μεγάλη προσοχή και ο Παντασάκ, που μάλιστα έρχεται από καλό αποτέλεσμα κι έχει ανεβασμένο ηθικό. Δεν ξέραμε καλά κανέναν από τους δύο αθλητές γι’ αυτό αποφασίσαμε να τους παρακολουθήσουμε διά ζώσης. Αργότερα απόψε θα δούμε και βίντεο με τον προσεχή αντίπαλο. Από τον Παναγιώτη περιμένω να δω κάποια πράγματα που έχει κάνει στην προπόνηση. Να δουλέψει καλά το σερβίς του, να παίξει επίθεση όταν του δίνεται η ευκαιρία και να διατηρήσει την καλή ψυχολογία που έχει. Να είναι ήρεμος, αγωνιστικός, μαχητικός και να έχει θετική σκέψη. Για αρχή θα προσπαθήσει να μείνει λίγο κοντά στο τραπέζι και να κρατήσει μπάλα, αλλά φυσικά θα δοκιμάσει και την επίθεση. Αυτό είναι το πλάνο ώστε να βρούμε τα αδύνατα σημεία του Ταϊλανδέζου. Αρχίζουμε με εξαιρετική διάθεση την προσπάθειά μας και μακάρι να πάνε όλα καλά».

Σε ερώτηση πόσο δύσκολο είναι να κρατήσει τον αθλητή του προσηλωμένο μόνο στο ματς του 2ου γύρου και ν’ αφήσει στην άκρη το πιθανό παιχνίδι-πρόκληση με τον σπουδαίο Μιζουτάνι, ο Βατσακλής απάντησε: «Εντάξει, δεν είναι εύκολο, όμως έχουμε δουλέψει αρκετά με κουβέντα στο κομμάτι που λέγεται «πρώτο παιχνίδι». Όπως είπε και ο Παναγιώτης, θέλουμε να πάμε σκαλί-σκαλί. Σίγουρα έχει στο μυαλό του και τον Μιζουτάνι, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεράσουμε τον προηγούμενο γύρο γιατί οι αγώνες είναι νοκ άουτ». Σημειωτέον ότι ο Παντασάκ, που είναι 20 ετών, ζει στο Φάλκενμπεργκ της Σουηδίας κι έχει αγωνιστεί δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων,  ήταν τοποθετημένος στα προκριματικά, αλλά πέρασε bye, ενώ ο Γκος ήταν στα seeding33-48 και απευθείας στον 1ο γύρο.

Gio me_Rinio_teleti_enarxisΓκιώνης και Ρηνιώτης έκαναν χαλαρή προπόνηση το πρωί και το απόγευμα ξαναβρέθηκαν στο γυμναστήριο με τον προπονητή τους για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Γκος με τον Παντασάκ. Χτες πήγαν όλοι μαζί στο άγαλμα του Ιησού του Λυτρωτή, που ήταν και μεγάλη τους επιθυμία. Έκαναν μία προπόνηση και φυσικά το βράδυ βρέθηκαν στο διάσημο «Μαρακανά» για την τελετή έναρξης και είχαν και την ευκαιρία να βγάλουν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

Σήμερα έζησαν και την ατμόσφαιρα των αγώνων στο Riocentro Pavilion, το οποίο έχει χωρητικότητα περί των 5.000 θεατών και σε κάποια στιγμή πρώτη μέρα συγκέντρωσε και 2.500. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους Βραζιλιάνοι βέβαια, που πήγαν να παρακολουθήσουν συμπατριώτες τους και ήταν και πολύ εκδηλωτικοί. Παρεμπιπτόντως το γυμναστήριο είναι ωραίο. Έχει καλό αγωνιστικό χώρο, ο φωτισμός είναι ο κατάλληλος για να βλέπουν καλά οι αθλητές στα τραπέζια και γενικά οι συνθήκες αρέσουν στον Γκιώνη.

Να δούμε και τις τελευταίες πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφορικά με το ενδεχόμενο τηλεοπτικών μεταδόσεων από τον αγώνα ή τους αγώνες του Γκιώνη την Κυριακή. Σύμφωνα με βραδινή ενημέρωση, αύριο από τη 01:00 έως τις 03:00 τουλάχιστον (ίσως να πάει και μέχρι τις 04:00) η ΕΡΤ 2 θα δείξει επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην πρώτη ώρα θα προβάλλει χάι λάιτς από αγώνες του 2ου γύρου. Δεν γνωρίζει ποια ματς θα πάρει από τους διοργανωτές, αλλά δεν αποκλείεται να είναι μέσα και αυτό του Γκιώνη με τον Παντασάκ. Το σίγουρο είναι ότι δεν μεταδίδεται ο αγώνας ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση διότι αυτή η ενότητα στα ωράρια του 2ου γύρου δεν συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των καναλιών, που παίρνει η ΕΡΤ από τους Βραζιλιάνους. Το ίδιο ισχύει και για τον ΟΤΕ TV.

Στις 02:00 θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση από ματς του 3ου γύρου των ανδρών. Αυτό που διευκρινίστηκε από το αθλητικό τμήμα είναι ότι αν δοθεί στην ΕΡΤ το (πιθανό) παιχνίδι του Γκιώνη με τον Μιζουτάνι τότε θα μεταδοθεί αυτό, αλλά από μόνη της η ελληνική τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει επιλογή. Επίσης, το ποια αναμέτρηση θα δοθεί για μετάδοση όχι μόνο δεν γίνεται νωρίς γνωστό, αλλά κάποιες φορές η ενημέρωση προς την ΕΡΤ δίνεται λίγη ώρα πριν! Ο αγώνας μπορεί να προβληθεί και σε μαγνητοσκόπηση και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει ενημέρωση για κάθε σημαντική εξέλιξη. Η ΕΡΤ 2 θα έχει την Κυριακή χάι λάιτς και από τις 19:15 έως τις 20:25 και υπάρχει ενδεχόμενο να παίξουν εκεί πλάνα από το ματς του Γκιώνη με τον Παντασάκ. Θυμίζουμε ότι ολόκληρο το πρόγραμμα της ΕΡΤ υπάρχει στη διεύθυνση (http://www.iefimerida.gr/news/281659/olympiakoi-agones-2016-olokliro-tileoptiko-programma-tis-ert), ενώ για τις μεταδόσεις του συνδρομητικού OTE TV μπορείτε να ενημερωθείτε στη διεύθυνση https://www.cosmote.gr/otetv/residential/program.

Αποτελέσματα προκριματικού γύρου:

Στους άνδρες:

Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σερβία)-Γιαν Σιν (Αυστραλία) 4-2

Νίμα Αλαμιάν (Ιράν)-Κάνακ Τζα (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) 4-1

Μάρκος Μαντρίτ (Μεξικό)-Σινγκ Γιοσούα (Νησιά Βανουάτου) 4-0

Αγκίρε Μαρσέλο (Παραγουάη)-Πάβελ Ντέιβιντ (Αυστραλία) 4-0

Μπρίαν Αφανάντορ (Πουέρτο Ρίκο)-Σουράγιου Σάκα (Κονγκό) 4-3

Γιανάν Βανγκ (Κονγκό)-Καλίντ Ασάρ (Αίγυπτος) 4-3

Στις γυναίκες:

Ολοφούνκε Οσονίκε (Νιγηρία)-Μαριάνα Σαχακιάν (Λίβανος) 4-3

Ντίνα Μεσρέφ (Αίγυπτος)-Σάφα Σαϊντάνι (Τυνησία) 4-0

Γιαντίρα Σίλβα (Μεξικό)-Χέμπα Αλέτζι (Συρία) 4-0

Οφιόνγκ Έντεμ (Νιγηρία)-Σάλι Γιε (Φίτζι) 4-0

Χαν Σινγκ (Κονγκό)-Ίαν Λαρίμπα (Φιλιππίνες) 4-0

Καρολίν Κουμαχάρα (Βραζιλία)-Μελίσα Τάπερ (Αυστραλία) 4-2

Αποτελέσματα 1ου γύρου:

Στους άνδρες:

Μπένεντεκ Όλαχ (Φινλανδία)-Τσεν Φενγκ (Σιγκαπούρη) 4-1

Λούμπομιρ Γιάνκαρικ (Τσεχία)-Ζόκιντ Κεντζάεφ (Ουζμπεκιστάν) 2-4

Γιάκαμπ Ντίγιας (Πολωνία)-Μαρσέλο Αγκίρε (Παραγουάη)   4-0

Βαγκ Γιανγκ (Σλοβακία)-Μάρκος Μαντρίτ (Μεξικό)  4-1

Οβίντιου Ιονέσκου (Ρουμανία)-Νίμα Αλαμιάν (Ιράν)   4-1

Ομάρ Ασάρ (Αίγυπτος)-Μπρίαν Αφανάντορ (Πουέρτο Ρίκο)   4-2

Χούγκο Καλντεράνο (Βραζιλία)-Άντι Περέιρα (Κούβα) 4-0

Σουμαγίτ Γκος (Ινδία)-Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ (Ταϊλάνδη) 1-4

Κιρίλ Γερασιμένκο (Καζακστάν)-Άνταμ Πατάντιους (Ουγγαρία) 1-4

Μπόγιαν Τόκιτς (Σλοβενία)-Νοσάντ Αλαμιάν (Ιράν)   4-1

Πάουλ Ντρίνκχολ (Μ. Βρετανία)-Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς (Σερβία)   4-1

Γκουστάβο Τσουμπόι (Βραζιλία)-Γιανάν Βανγκ (Κονγκό)   0-4

Εβγέν Βανγκ (Καναδάς)-Ζόρζε Κάμπος (Κούβα)    4-2

Σεγκούν Τοριόλα (Νιγηρία)-Ντιμίτρι Προκόπκοφ (Τσεχία)   4-2

Σάρατ-Καμάλ Ατσάντα (Ινδία)-Άντριαν Κριζάν (Ρουμανία)    1-4

Χε Ζιβέν (Ισπανία)-Φενγκ Γιτζού (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) 4-2

Στις γυναίκες:

Γκούι Λιν (Βραζιλία)-Γκαλία Ντβόρακ (Ισπανία) 4-2

Ζανγκ Μο (Καναδάς)-Χάνα Ματέλοβα (Τσεχία) 4-3

Αντριάνα Ντίαζ (Πουέρτο Ρίκο)-Ολοφούνκε Οσονίκε (Νιγηρία) 4-2

Ντίνα Μεσρέφ (Αίγυπτος)-Νατάνα Κομβόνγκ (Ταϊλάνδη) 1-4

Βου Γιε (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής)-Έβα Οντόροβα (Σλοβακία) 4-1

Λέι Γιαν Φανγκ (Αυστραλία)-Μαρία Ντόλτζικ (Ρωσία) 4-3

Αλεξάνδρα Πριβάλοβα (Λευκορωσία)-Νέντα Σασαβάρι (Ιράν) 4-3

Καταρζίνα Γκριμπόφσκα (Πολωνία)-Μανίκα Μπάτρα (Ινδία) 4-2

Μπάρμπορα Μπαλάζοβα (Σλοβακία)-Γιαντίρα Σίλβα (Μεξικό) 4-0

Ιβέτα Βασένοβσκα (Τσεχία)-Λαντί Ρουάνο (Κολομβία) 4-0

Ζανγκ Λιλί (Ηνωμένες Πολιτείας Αμερικής)-Γκρέμλις Αρβέλο (Βενεζουέλα) 4-0

Βικτόρια Πάβλοβιτς (Λευκορωσία)-Οφιόνγκ Έντεμ (Νιγηρία) 4-1

Ντανιέλα Ντοντεάν (Ρουμανία)-Μούμα Ντας (Ινδία) 4-0

Πέτρα Λόβας (Ουγγαρία)-Ναντίν Ελ-Νταουλάτλι (Αίγυπτος) 4-0

Χαν Σινγκ (Κονγκό)-Σουτασίνι Σαβουεταμπού (Ταϊλάνδη) 3-4

Νι Ξια Λιαν (Λουξεμβούργο)-Καρολίν Κουμαχάρα (Βραζιλία) 4-3

                                     

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ