Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρεάνγκα στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε.: «Ο Γκιώνης μπορεί την έκπληξη»

Kreanga OA

Kreanga OAΣτο μακρινό Ρίο ο Παναγιώτης Γκιώνης συνεχίζει την προετοιμασία του για το Ολυμπιακό Gio ston_Xristo_Litrotiτουρνουά και συγκεντρώνεται στο πρώτο του ματς, που θα είναι την Κυριακή στον 2ο γύρο, είτε με τον Ινδό Σουμαγίτ Γκος (το πιθανότερο) είτε με τον Παντάσακ Τανβιριγιαβετσακούλ από την Ταϊλάνδη (ούτε μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου είχαν ανακοινωθεί οι ώρες των αγώνων…). Στην Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις και περιμένει με έντονο ενδιαφέρον τους αγώνες του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα ο σπουδαίος Καλλίνικος Κρεάνγκα, που μετά από 5 συνεχείς συμμετοχές στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, δεν είναι παρών αυτή τη φορά. Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που πάντοτε παρέχει ευρεία κάλυψη στα ολυμπιακά θέματα, δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση συνέντευξη του πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στα αγωνίσματα του διπλού και «χάλκινου» πρωταθλητή κόσμου σε απλό και διπλό μικτό. Ο Κρεάνγκα αναφέρθηκε σε προσωπικές του στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά φυσικά και στην προσπάθεια του Γκιώνη για διάκριση τονίζοντας ότι εφόσον προχωρήσει στον 3ο γύρο μπορεί να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Τζουν Μιζουτάνι, νούμερο 4 των αγώνων.

Να δούμε αποσπάσματα από τη συνέντευξη στο Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. και τον Νίκο Λάκατα, αφού επισημάνουμε ότι ο Κρεάνγκα γνωρίζει άριστα το παιχνίδι του Ιάπωνα. Τον είχε αποκλείσει στον γύρο των «32» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ενώ τον έχει συναντήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια σε διεθνή παιχνίδια. «Έχω όμορφες αναμνήσεις από το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Θυμάμαι τις σκληρές προπονήσεις από την Ατλάντα και μετά. Πολύ δυνατές προετοιμασίες, επίπονες! Σίγουρα μου έχουν μείνει αξέχαστοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Η στήριξη του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και ήταν πάρα πολύ ωραίο, που οι Αγώνες γινόντουσαν στο σπίτι σου. Δυστυχώς, η απόδοσή μου δεν ήταν η αναμενόμενη κι αυτή ήταν η χειρότερη ανάμνησή μου από τα Ολυμπιακά τουρνουά. Βάσει των αποτελεσμάτων που είχα στη διεθνή σκηνή, θα μπορούσα να κάνω καλύτερη πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και σε ερώτηση αν νιώθει περίεργα, που λείπει από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπογράμμισε: «Το ότι έκανα την προσπάθειά μου για να προκριθώ, δε σημαίνει ότι είχα και ελπίδες. Δεν μπορείς να ελπίζεις για πρόκριση την τελευταία στιγμή και μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά. Το είχα καταλάβει μετά το Λονδίνο, ότι δύσκολα θα έπαιρνα την πρόκριση».

Αναφορικά με το τί μπορεί να πετύχει στη Βραζιλία ο Γκιώνης επισήμανε: «Είναι δύσκολο να κάνεις κάποια πρόβλεψη. Με τους αμυντικούς δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει ένα ατού παραπάνω: Δεν είναι προβλέψιμος. Ο Γκος λογικά θα κερδίσει στον 1ο γύρο και θα είναι αυτός, που θ’ αντιμετωπίσει τον Γκιώνη. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί ο Ινδός θα έχει δώσει ένα παιχνίδι εν αντιθέσει με τον Παναγιώτη. Βέβαια, οι Ινδοί δεν παίζουν καλά με άμυνα. Σε περίπτωση πρόκρισης τίθεται αντιμέτωπος με τον Μιζουτάνι. Ο Ιάπωνας είναι ένας πληρέστατος αθλητής. Τους έχω δει να παίζουν αντίπαλοι (σ.σ. στα γκρουπ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού το 2014 στο Τόκιο) και δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Μπορεί να κάνει την έκπληξη ο Παναγιώτης. Έχει σημασία ότι θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Μιζουτάνι. Ισχύει ό,τι και για τον Γκιώνη, ο οποίος θα πρέπει να ρισκάρει για να έχει ελπίδες. Πάντως δεν είναι αχτύπητος. Δεν είναι Κινέζος».

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ο ΤΙΜΟ ΜΠΟΛ

Boll simaiaΎψιστη αναγνώριση για τον Τίμο Μπολ. Ο διαχρονικά κορυφαίος πινγκπονίστας της Ευρώπης θα είναι ο αθλητής, που θα κρατήσει τη σημαία της Γερμανίας στην τελετή έναρξης το βράδυ της Παρασκευής! Πρώτευσε σε ψηφοφορία για το γερμανικό κοινό και γίνεται ο πρώτος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης της χώρας, που γνωρίζει αυτή την ξεχωριστή τιμή.. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που γίνομαι ο σημαιοφόρος της χώρας. Παλαιότερα ήταν υποψήφιος και ο Γιοργκ Ρόσκοπφ (σ.σ. σημερινός προπονητής του στην εθνική Γερμανίας), αλλά δεν είχε επιλεχθεί επομένως πρόκειται για μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή», τόνισε ο εξάκις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, ο οποίος έχει κατακτήσει δύο ολυμπιακά μετάλλια στο ομαδικό (ασημένιο στο Πεκίνο, χάλκινο στο Λονδίνο). Μαζί με τον Μπολ ήταν υποψήφιοι ο δύο φορές «χρυσός» Ολυμπιονίκης του χόκεϊ Μόριτζ Φέρστε και η Λένα Σόνεμπορν που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο μοντέρνο πένταθλο το 2008.

* Ανάλογη τιμή βιώνουν στο Ρίο και δύο αθλήτριες του πινγκ πονγκ. Μία άλλη πρωταθλήτρια Ευρώπης του πινγκ πονγκ, η Λιου Τζια, θα είναι σημαιοφόρος της Αυστρίας και η Ίαν Λαρίμπα των Φιλιππίνων.

* Η Κίνα και η Γερμανία βρίσκονται στην κορυφή και τη βάση του ταμπλό αντίστοιχα στο ομαδικό ανδρών. Η κλήρωση στο ομαδικό ανέδειξε, κατά σειρά, τα εξής παιχνίδια:

Κίνα-Νιγηρία

Μεγάλη Βρετανία-Γαλλία

Σουηδία-Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Βραζιλία-Κορέα

Ιαπωνία-Πολωνία

Αυστραλία-Χονγκ Κονγκ

Πορτογαλία-Αυστρία

Γερμανία-Κινεζική Ταϊπέι

* Ομοίως στο ομαδικό γυναικών είναι πρώτα φαβορί η Κίνα και η Ιαπωνία. Τα ζευγάρια του 1ου γύρου στο αγώνισμα:

Κίνα-Βραζιλία

Αυστραλία-Βόρεια Κορέα

Κορέα-Ρουμανία

Αίγυπτος-Σιγκαπούρη

Γερμανία-Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Κινεζική Ταϊπέι-Χονγκ Κονγκ

Ολλανδία-Αυστρία

Ιαπωνία-Πολωνία

* Στο απλό γυναικών είναι νούμερο 1 φαβορί η Κινέζα Ντινγκ Νινγκ και στο 2 δεν βρίσκεται η συμπατριώτισσά της Λι Σιάοσια, αλλά η Φενγκ Τιανβέι από τη Σιγκαπούρη. Πάντως, η 1η Ολυμπιονίκης του 2012 κληρώθηκε στο δεύτερο μισό του ταμπλό, συνεπώς μπορεί κι εδώ να προκύψει τελικός Κινέζων. Η μόνη ορίτζιναλ Ευρωπαία αθλήτρια στα πρώτα 16 φαβορί και άρα απευθείας στον 3ο γύρο του αγωνίσματος είναι η Γερμανίδα Πετρίσα Σόλγια.

* Δημοσιεύτηκε ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις, όπου μπορείτε να το δείτε, είναι http://www.iefimerida.gr/news/281659/olympiakoi-agones-2016-olokliro-tileoptiko-programma-tis-ert. Όταν γίνει γνωστή η ώρα έναρξης του αγώνα του Γκιώνη θα ξεκαθαρίσει και το αν θα μεταδοθεί ζωντανά (όπως είναι το πιθανότερο) ή σε μαγνητοσκόπηση το ματς και από ποιο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης. Η διεύθυνση της ΕΡΤ στην ιστοσελίδα της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι http://sports.ert.gr/rio2016/. Μεταδόσεις από την κορυφαία αθλητική διοργάνωση θα έχει και το συνδρομητικό OTETV. Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα στη διεύθυνση  https://www.cosmote.gr/otetv/residential/program.

* Νέα ιστοσελίδα εγκαινίασε η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η ανανέωση άρχισε μάλιστα από τη σελίδα της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ