Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέντε δηλώσεις συμμετοχής από Ελλάδα στο Euro Mini Championships

Elsami Iosif

Elsami IosifΣε μεγάλο διεθνές τουρνουά, που αφορά παμπαίδες και παγκορασίδες, θα έχει αγωνιστική παρουσία η Ελλάδα λίγες ημέρες πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου η Γαλλία διοργανώνει για 12η συνεχή χρονιά το Euro Mini Table Tennis Championships, αγώνες με πανευρωπαϊκό χαρακτήρα, όπως μαρτυρά ο τίτλος τους και από τη χώρα μας δήλωσαν συμμετοχή 5 αθλητές κι αθλήτριες. Tα τέσσερα από αυτά τα παιδιά μάλιστα, προέρχονται από τη Φλώρινα κι αυτό έχει ξεχωριστή σημασία. Στο ετήσιο event λοιπόν, πρόκειται ν’ αγωνιστούν η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του ομαδικού παγκορασίδων (μαζί με την Παπαδημητρίου ως αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά) Χρυσή Φωτιάδου, που φέτος θα παίξει στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας, η Δέσποινα Άμπα, επίσης του Ο.Ε.Α. Φλώρινας, καθώς και τα αδέρφια Ζαχαρίας και Ιωσήφ Ελσάμι από τις Σάρισες Φλώρινας (μητρικό σωματείο του Ο.Ε.Α.). Το τουρνουά διεξάγεται στο Σίλτιγχαϊμ (στην Αλσατία, κοντά στο Στρασβούργο) και περιλαμβάνει μόνο το απλό σε δύο διαφορετικά ηλικιακά επίπεδα. Γεννηθέντες και γεννηθείσες το 2004 στο ένα, παιδιά γεννημένα από το 2005 και μετά στο άλλο.

Η Παπαδημητρίου και η Φωτιάδου είναι 12 ετών και θα πάρουν μέρος στην πρώτη κατηγορία, ενώ στη δεύτερη πηγαίνουν η 10χρονη Άμπα, όπως επίσης ο Ιωσήφ (φωτό) και ο Ζαχαρίας Ελσάμι, που έχουν γεννηθεί το 2005 και το 2007 αντίστοιχα. Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 3 αθλητές και 3 αθλήτριες στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Το όριο είναι μέχρι 128 παιδιά σε κάθε κατηγορία αγοριών και μέχρι 96 στα κορίτσια. Στο σύνολο φέτος θα μετάσχουν περίπου 400 αθλητές από 30 χώρες και όπου δεν συμπληρώνονται οι αριθμοί δηλώνονται ταλεντάκια από τη Γαλλία. Πριν λίγα χρόνια είχε πάρει μέρος στη διοργάνωση ο Ιάσων Κορδούτης.

Σε ρεπορτάζ της η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος σημειώνει στην ιστοσελίδα της ότι η γαλλική ομοσπονδία κάνει κάτι σαν το «PetitsAs», που διοργανώνει στο τένις και είναι επίσης τουρνουά για πολύ μικρούς σε ηλικία αθλητές. Προσθέτει ότι η επιλογή του Σίλτιγχαϊμ και της πόλης του Στρασβούργου είναι συμβολική και ενδιαφέρουσα για πολλές χώρες, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, αλλά και τις δυνατότητές της σε σχέση με τις διευκολύνσεις πρόσβασης και τις ανέσεις. Η αθλητική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε 60 τραπέζια στα γυμναστήρια Malteries και Leclerc στο Σίλτιγχαϊμ. Η διαμονή των συμμετεχόντων είναι αποκλειστικά στα ξενοδοχεία του Euro Metropole (παίκτες, επικεφαλής αποστολών, αξιωματούχοι, προπονητές και συνοδοί). Με τους Έλληνες αθλητές θα πάνε στους αγώνες δύο προπονητές, η Λάουρα Νικουλάε και ο Ρουμάνος τεχνικός του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

* Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η Μαλαματένια Παπαδημητρίου ακολουθεί έντονο πρόγραμμα προετοιμασίας αυτό το καλοκαίρι και βρίσκεται σε καμπ στο εξωτερικό. Μέσω του Εurotalent project είναι από χτες στο Στοκεράου της Αυστρίας μαζί με τη Νικουλάε και μετέχει στη συγκέντρωση προετοιμασίας, που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 3 Αυγούστου. Την τελευταία μέρα θα έχει τουρνουά. Στη συνέχεια θα πάει στην Ουγγαρία και πάλι στο πλαίσιο του Εurotalent project. Από τις 5 μέχρι τις 12 Αυγούστου θα γίνει ανάλογη δράση στο  Κισκουφελεγκιχάζα και θα πάρει μέρος με προπονητή τον Γιώργο Χριστοφοράκη. Και αυτό το καμπ θα έχει τουρνουά στην τελευταία μέρα του. Πριν από έναν μήνα εξάλλου, είχε μετάσχει σε συγκέντρωση προετοιμασίας στην Κοστάντζα της Ρουμανίας, όπου την επίβλεψη των παιδιών είχαν ο καταξιωμένος προπονητής Βιορέλ Φιλιμόν και η πρώην διεθνής Έλενα Σέμπε.

* Τελείωσε και τυπικά το θέμα της υποτροφίας 1.000 δολαρίων, που εξασφάλισε ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος στο προπονητικό καμπ της Ντόχα, στο World Hopes Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.), όπου είχε πάει πριν δύο μήνες με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Είχε ξεχωρίσει με την εργασία του για το πώς δουλεύει με τους νεαρούς αθλητές. Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ενημερώθηκε ότι η υποτροφία είναι στη διάθεσή του μέχρι το τέλος του χρόνου να την αξιοποιήσει όπως εκείνος θέλει σε κάποια δράση του αθλήματος.

* Κι άλλη μετακίνηση Έλληνα αθλητή σε γαλλικό κλαμπ. Ο Κώστας Χατζηλυγερούδης ζει από πέρσι με τη σύζυγό του στο Νανσί και φέτος θα συνδυάσει εκεί πινγκ πονγκ και σπουδές. Συμφώνησε με την COS Viller Les Nancy, η οποία αγωνίζεται στη National 3, δηλαδή την 5η κατηγορία της χώρας. Παράλληλα ο Πατρινός αθλητής κάνει το διδακτορικό του στο Νανσί σε Πανεπιστήμιο ειδικευμένο στις τεχνολογικές επιστήμες.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ