Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εννέα διοργανώσεις στην Περιφέρεια την ερχόμενη σεζόν

Kozani geniko

Kozani genikoΟ διευρυμένος αριθμός των αγώνων, που θα γίνουν στην Περιφέρεια, είναι η βασική διαπίστωση όποιου βλέπει το καλεντάρι της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για την περίοδο 2016-2017. Η «αποκέντρωση», που άρχισε τα τελευταία χρόνια, χάρη στα όπεν νεαρών ηλικιών, συμπεριέλαβε πέρσι και τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων και φέτος θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Συνολικά 9 αγωνιστικές δραστηριότητες πανελλήνιας εμβέλειας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα φιλοξενηθούν σε μέρη της Περιφέρειας, ενώ 2 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. Χαρακτηριστικό επίσης, ότι όλες τις τελικές φάσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών (νέων, παίδων, παμπαίδων) ενδιαφέρθηκαν να τις οργανώσουν και τις ανέλαβαν περιοχές εκτός Αττικής. Η σεζόν θ’ αρχίσει στις 17 Σεπτεμβρίου με το αναπτυξιακό του Μετσόβου και μία εβδομάδα μετά θα κάνουν πρεμιέρα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας. Εκείνες τις ημέρες θα μπουν στη γραμμή εκκίνησης και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού ανδρών-γυναικών.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η Α.Ε.Κ.

Τα ανοιχτά τουρνουά των μικρών γεμίζουν για 3η σερί χρονιά το αγωνιστικό πρόγραμμα. Κανονίστηκαν 13. Έξι θα γίνουν στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα 5 σε πόλεις της Περιφέρειας. Επιπλέον, ο τελικός του νέου «μαραθωνίου» θα λάβει χώρα στην Πάτρα. Στη φετινή σειρά μπήκαν σωματεία, που έχουν οργανώσει τέτοιους αγώνες λίγες ή πολλές φορές στο παρελθόν και η μοναδική εξαίρεση είναι η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης. Το ιστορικό σωματείο επανεμφανίστηκε στο άθλημα τα τελευταία χρόνια, ύστερα από πολύ καιρό παύσης. Αναπτύσσει σταθερά δραστηριότητα και φέτος θα επιχειρήσει κι ένα τουρνουά σε πανελλήνια βάση. Το 1ο όπεν της Α.Ε.Κ. προγραμματίστηκε για τις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Η έναρξη των αναπτυξιακών ορίστηκε για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου στο Μέτσοβο. Από μέρη της επαρχίας η σειρά προβλέπει ακόμα αγώνες στα Χανιά, τη Βέροια, τη Φλώρινα και την Πάτρα. Η αχαϊκή πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει και τον τελικό στις 6 και 7 Μαΐου 2017.

Επίσης, η τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος νέων-νεανίδων στα ομαδικά και τα ατομικά ανατέθηκε στην Καβάλα για το διάστημα από τις 8 έως τις 10 Απριλίου 2017. Οι αντίστοιχοι αγώνες για τους παίδες και τις κορασίδες θα γίνουν στη Χίο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου, ενώ στις 4 και 5 Ιουνίου Ξυλόκαστρο και Δερβένι φιλοξενούν την αντίστοιχη φάση στο Πανελλήνιο παμπαίδων-παγκορασίδων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ

Το καλεντάρι αναφέρει και το πρόγραμμα των αγώνων των εθνικών μας ομάδων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες θα μετάσχουν στην 1η κατηγορία (Championship Division) και η κλήρωση, που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, είχε φέρει τους μεν επικεφαλής στο 7ο γκρουπ με αντιπάλους την Αγγλία και την Ολλανδία και τις δε στο 2ο γκρουπ για να συναντήσουν τη Ρουμανία (επικεφαλής) και την Ολλανδία. Η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 27 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα:

27 Σεπτεμβρίου 2016:          Άνδρες Ελλάδα-Ολλανδία, Γυναίκες Ρουμανία-Ελλάδα

01 Νοεμβρίου 2016:            Άνδρες Αγγλία-Ελλάδα

22 Νοεμβρίου 2016:            Γυναίκες Ελλάδα-Ολλανδία

13 Δεκεμβρίου 2016:           Άνδρες Ολλανδία-Ελλάδα, Γυναίκες Ελλάδα-Ρουμανία

24 Ιανουαρίου 2017:          Άνδρες Ελλάδα-Αγγλία

07 Μαρτίου 2017:               Γυναίκες Ολλανδία-Ελλάδα

* Τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας κάνουν πρεμιέρα στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Θα ολοκληρωθούν στις 18 και 19 Μαρτίου.

* Η τελική φάση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Μαρτίου 2017 (δεν αναφέρεται ο τόπος διεξαγωγής).

* Αγώνες Τοπικού Κυπέλλου προγραμματίστηκαν και φέτος, καθώς η διοργάνωση είχε απήχηση πέρσι, στην επαναφορά της από την ομοσπονδία. Θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου. Αντίθετα, στο φετινό καλεντάρι δεν μπήκε ατομικό τουρνουά για τις μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες επειδή δεν βρίσκει ουσιαστική ανταπόκριση.

* Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα οργανώσει νωρίς και φέτος Σχολές διαιτησίας και συγκεκριμένα στα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.  

* Το ατομικό πρωτάθλημα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τοποθετήθηκε για τις 27-28 Μαΐου. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος όμως, είναι ενδεικτική η ημερομηνία κι αν χρειαστεί θ’ αλλάξει.

* Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα 2016-2017 έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) και μπορείτε να το βρείτε από την πρώτη σελίδα της.

 

* Φωτογραφία από τον φετινό τελικό των αναπτυξιακών τουρνουά, που έγινε τον Απρίλιο στην Κοζάνη.   

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ