Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναχωρεί για Ρίο με το 2ο γκρουπ του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής ο Μ. Κολυμπάδης

Kolimpadis Elaiona_me_Kapralo

Kolimpadis Elaiona_me_KapraloΤον …δρόμο για το Ρίο παίρνει σήμερα το απόγευμα το 2ο γκρουπ του αρχηγείου της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής. Με την απόλυτα τιμητική θέση του υπαρχηγού της επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και ο Μανώλης Κολυμπάδης και με την άφιξή του στη βραζιλιάνικη πόλη μπαίνει από αύριο και η επιτραπέζια αντισφαίριση της χώρας στο κλίμα και την ατμόσφαιρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν υπαρχηγός και το 2004 στην Αθήνα και αναλαμβάνει τον ίδιο ρόλο 12 χρόνια μετά σε μία ακόμα κίνηση αναγνώρισης από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή των διοικητικών και οργανωτικών του ικανοτήτων. Αρχηγός της αποστολής, όπως και στο Λονδίνο το 2012, είναι ο πρόεδρος της Διεθνούς και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος. Λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση ο Μανώλης Κολυμπάδης μίλησε στην ιστοσελίδα της ελληνικής ομοσπονδίας και τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του φεύγουν με ανάμικτα συναισθήματα για το Ρίο. Χαρούμενοι από τη μία πλευρά, που εκπροσωπούν τη χώρα στη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση και ανήσυχοι από την άλλη διότι από το 1ο γκρουπ της αποστολής, που έχει ήδη εγκατασταθεί στο Ολυμπιακό Χωριό, μαθαίνουν από πρώτο χέρι τα σοβαρά προβλήματα των διοργανωτών.

«Νιώθουμε λίγο περίεργα φεύγοντας. Από τη μία χαρά και τιμή που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στο σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη και οπωσδήποτε την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση, από την άλλη όμως, μεγάλη ανησυχία γιατί τα μηνύματα, τα οποία φτάνουν από τους πρώτους ανθρώπους του αρχηγείου, που πήγαν στο Ρίο, δεν είναι καθόλου καλά», τόνισε ο Έλληνας αξιωματούχος και συνέχισε: «Παρατηρείται μεγάλη ανοργανωσιά και μας καλούν να φανταστούμε αφού τώρα υπάρχει αυτή η κατάσταση τι θα γίνει όταν το Ολυμπιακό Χωριό γεμίσει από 15 χιλιάδες άτομα και βρεθούν σε πλήρη εξέλιξη και ανάπτυξη οι Ολυμπιακοί Αγώνες; Υπάρχουν πολλά θέματα, που ταλανίζουν. Οι αποχετεύσεις, η τεχνολογία, οι στεγανοποιήσεις και άλλα. Πληροφορηθήκαμε και πλημμύρες. Στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις δεν έχουν πάει ακόμα οι συνεργάτες μας, αλλά ακούγεται ότι ίδια προβλήματα υπάρχουν κι εκεί! Από τον τεχνικό σύμβουλο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ευστράτιο Καρέτο ενημερωθήκαμε ότι ήδη έχει βελτιωθεί η κατάσταση, όμως η ανησυχία του παραμένει για το τι θα γίνει όταν φτάσουν στο Χωριό όλες οι αποστολές. Οι Βραζιλιάνοι διαβεβαιώνουν φυσικά ότι θα τα προλάβουν, πάντως τρέχουν να τα ετοιμάσουν όλα με τεχνικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους. Παλεύουν ακόμα και με έκτακτο προσωπικό κι ευχόμαστε ν’ αποκατασταθούν όλα».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πολύπειρος παράγοντας έχει προσωπικό λόγο να  πηγαίνει με πολύ ευχάριστη διάθεση στη Βραζιλία, καθώς την περασμένη εβδομάδα βαφτίστηκε το δεύτερο εγγόνι του, το οποίο πήρε και το όνομά του, Εμμανουήλ.

Το 2ο γκρουπ, που φεύγει σε λίγες ώρες για το Ρίο, αποτελεί τον κύριο όγκο του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής. Σε αθλητές και αθλήτριες θ’ αριθμεί 92 άτομα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου και τα ελληνικό αρχηγείο θα βρίσκεται στη διάσημη πόλη επί έναν μήνα.

Τον Μανώλη Κολυμπάδη απασχολεί φυσικά και η αγωνιστική παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Χωρίς ν’ αναφέρεται σε συγκεκριμένο στόχο εκδηλώνει την αισιοδοξία του: «Είμαι απόλυτα ενημερωμένος για κάθε εξέλιξη στην προετοιμασία του αθλητή μας. Την έχουμε σχεδιάσει πολύ καλά, κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας και είναι ευχαριστημένος και ο Παναγιώτης. Αυτές τις ημέρες στην Αθήνα θα χαλαρώσει ώστε ν’ ανέβει η φόρμα του και όταν έρθει η ώρα των αγώνων θα παρουσιαστεί στο εκατό τοις εκατό. Αυτός είναι ο στόχος μας άλλωστε. Πήγε καλά ό,τι σχεδιάσαμε, δεν ανατράπηκε τίποτα και περιμένουμε να δούμε στο Ρίο τα αποτελέσματα από την προσπάθεια, που έχουμε κάνει όλοι, αθλητής, προπονητής και ομοσπονδία». Θυμίζουμε ότι το τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 17 Αυγούστου. Ο Γκιώνης φεύγει από την Αθήνα πολύ νωρίς το πρωί στις 31 Ιουλίου, θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του Riocentro Pavilion 3 στις 7 Αυγούστου, ενώ στις 3 του μήνα είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι κληρώσεις.

 

* Ο Μανώλης Κολυμπάδης με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ε. Σπύρο Καπράλο σε φετινή δραστηριότητα της Επιτροπής (Φωτογραφία Πέτρος Γιαννακούρης).

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ