Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δεύτερος ομοσπονδιακός προπονητής στο Σ.Ε.Φ.

Kosto me_Fiser

Kosto me_FiserΛίγες ημέρες μετά την επιτυχία που βίωσε με την εθνική κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος έμαθε στη διάρκεια της παραμονής του στο Ζάγκρεμπ ευχάριστα νέα από την Αθήνα αναφορικά με το άμεσο μέλλον της προπονητικής καριέρας του. Στο χτεσινό διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η περίπτωσή του προκρίθηκε ομόφωνα για τη θέση του δεύτερου ομοσπονδιακού τεχνικού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με σύμβαση ενός έτους θα είναι βοηθός του Κώστα Βατσακλή. Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε τον 39χρονο προπονητή για βοηθό του Κώστα Βατσακλή. Η σύμβασή του αρχίζει στη 1 Αυγούστου 2016, θα λήξει στις 31 Ιουλίου 2017 και ο εθνικός προπονητής θα είναι αυτός που θα του αναθέσει αρμοδιότητες. Ο νεοπροσληφθείς προπονητής είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής κι έχει δίπλωμα κατηγορίας Α’.

Ήταν διακεκριμένος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε πανελλήνιο επίπεδο (3ος στο απλό ανδρών το 1997 και 1ος στο διπλό νέων το 1995 από τις σημαντικότερες διακρίσεις του, ενώ έχει χρυσά μετάλλια και στο ομαδικό με τον Προφήτη Ηλία Πειραιά, στον οποίο έμαθε το άθλημα), υπήρξε διεθνής στις ηλικίες παίδων και νέων και μάλιστα έχει αναδειχτεί 1ος Βαλκανιονίκης στο ομαδικό νέων στους αγώνες του 1992. Θα έχει φυσικά αποκλειστική απασχόληση στο Σ.Ε.Φ. και διέκοψε την 7ετή συνεργασία του με τον Άρη Βούλας. Εκεί ήταν επικεφαλής του τεχνικού τιμ και άφησε σημαντικό έργο κυρίως στις μικρές ηλικίες. Επιπλέον, τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομοσπονδία τον επιλέγει σταθερά για υπεύθυνο των κορασίδων στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την περασμένη σεζόν τον εμπιστεύτηκε και για την εθνική γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Προολυμπιακό τουρνουά. Πολύτιμες εμπειρίες έχει πάρει επίσης από πολλά διεθνή τουρνουά και προπονητικά καμπ νέων, όπως και από συμμετοχή σε θεματικά προπονητικά σεμινάρια. Είναι γιος δύο παλιών πρωταθλητών Ελλάδας και διεθνών αθλητών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, του Νίκου Κωστόπουλου και της Μαρίας Λουκά. Θα βαδίσει μάλιστα και σε άλλο κομμάτι στα χνάρια του πατέρα του, ο οποίος είχε πολυετή παρουσία ως προπονητής στις εθνικές ομάδες και στην τελευταία του συνεργασία με την ομοσπονδία ήταν υπεύθυνος της εθνικής ανδρών από το 1996 έως το 2008. 

 

* Φωτογραφία των τελευταίων ημερών από το Ζάγκρεμπ με τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο να δίνει οδηγίες στην Έλλη Φίσερ, μία από τις πολύ καλές αθλήτριες που ο ίδιος δημιούργησε  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ